Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Csak úgy mellékesen... az autód is meghackelhetik

2023. március 24. - GABOR2

Érdekes a hangsúly, a címben nem az szerepel, hogy upszi, a kocsid felett átvehetik az irányítást, nem, hanem a telefonodat érheti baj, ha pedig elég mélyreásol a cikkben, kiderül, hogy a kocsidat amit esetleg vezetsz... szintén érheti.

Úgy tűnik elkezdődik egy új korszak... a " frissítsd gyorsan a kocsid rendszerét, mert a hackerek átvehetik az irányítást amúgy" korszak. Ha az emberek nem h... okosabbak ennél...rövid lesz

"Súlyos hibára figyelmeztet a Google: ezek a telefonok érintettek"

"A Google biztonsági kutatórészlege, a Google Project Zero figyelmeztetést adott ki egyes Samsung chipekben talált sebezhetőségek miatt, mely több tucat Android modellben, hordozható eszközökben és járművekben is megtalálható - írja a Techcrunch."

"A Google Project Zero vezetője, Tim Willis elmondta, hogy a kutatóik az elmúlt hónapokban 18 nulladik napi sebezhetőséget találtak és jelentettek a Samsung által gyártott Exynos modemekben, köztük négy súlyos hibát, amelyek révén "csendben és távolról", a mobilhálózaton keresztül veszélyeztethetik az érintett eszközöket."

Ha esetleg azt gondolnád, hogy nagyon siettek, hogy befoltozzák a hibát, hisz... még járműveket is veszélyeztet, nos...:

" a Samsungnak 90 napja volt a hibák befoltozására, de még nem tették meg."

Minek ez az emberiségnek?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr118079042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.03.30. 04:55:25

Ajánlom mindenkinek a 'Fekete Doboz' című francia filmet.

Koenigsberger 2023.04.17. 19:47:59

Ezt csak így itt hagyom. Nem ide tartozik, de a blog témájába vág.

forbes.hu/penz/revolut-csalas-bankbiztonsag-kartya/

A cikk címe ne tévesszen meg, semmiféle tanulság nincs benne, csak esetleírás. A fószer sejtésem szerint nem is mondott el mindent, de még így is biztos, hogy egy címeres bráner volt, mert mindenféle szarságot bekapcsolva hagy és szemrebbenés nélkül használ, kezdve a biometrikus azonosítástól.

Szokás szerint az összes szolgáltató a másikra mutogat. A lényeg, hogy ennyit ér az állítólagos biztonság és a nyomonkövethetőség.

GABOR2 2023.05.04. 17:21:56

@Koenigsberger: Jó story volt. Tényleg beleillik a blogba. És ezek a cégek sohase fognak elérni oda, hogy biztosítják az ügyfeleiket, vagyis kártérítik... ők nem bankok, hamar csődbemennének. Ez a bizonytalanság marad...
süti beállítások módosítása