Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az EU szerint a felhős cégek hazudtak és szabályt szegtek, de a felhő azért maradjon...

2023. február 24. - GABOR2

Most találtam egy cikket, ami szerint az EU adatvédelmi biztosa nyilt forráskodú felhőt szeretne, mert a felhős cégek gyakran megszegik az EU szabályait, pl. az is, amivel szeretik reklámozni magukat, hogy "nem viszik külföldre az adataidat" se igaz.

"A nyílt forrás felé nyit az EU adatvédelmi biztosa"

"Wojciech Wiewiórowski közölte, hogy az adminisztratív munka közös elvégzésére és támogatására kialakított Nextcloud, illetve a LibreOffice Online tesztüzemét kezdték meg."

"A lehetséges váltás motivációja az – írta Wojciech Wiewiórowski –, hogy a nyílt forrású megoldások lehetnek alternatívái a nagy felhőszolgáltatók zárt forrású rendszereivel szemben, ugyanis ezek a nagyvállalatok az uniós rendelkezéseket áthágva nagyon gyakran továbbítják az EU-n kívülre az itt élők adatait, emellett a nyílt forrás lazíthat a monopóliumok miatt kialakult szoros függésen is."

Szóval itt egy újabb ok, hogy ne a felhőt válaszd: A drága felhős cégek simán megszegik ami a törvényi kötelezettségük, meg amivel reklámozzák magukat.

De persze, ha mindezek rendbe is volnának, akkor is az adatbiztonság komolyan vétele és a felhő kizárják egymást.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7618057480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása