Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Bővül a lista: Itt van még egy brutális példa rá miért mondj nemet a felhőre

2022. szeptember 01. - GABOR2

Íme egy újabb ok miért ne bizzál a felhőben.

Ráadásul ez nem egy kis céggel történt, hanem a Google-lel.

Röviden, egy édesapa bízott a Google felhőjében és sok mindent ott tartott ami fontos és a különböző dolgai össze voltak kötve egymással.

Aztán a kisfia beteg lett és mivel ő ilyen nagyon modern, nem bevitte a gyereket az orvoshoz, hanem készített az érintett területről egy képet és kérte az orvost, hogy diagnosztizálja a problémát. A foto a Google felhőjébe került...

És a rémálom elkezdődött.

A Google kitiltotta őt minden szolgáltatásából és még fel is jelentette...

Mondhatod, hogy de ácsi... tévedés történt, de megmagyarázta az illető és minden oké lett.

De... nem.

Megmagyarázta, a rendőrség is megüzente, hogy nem történt bűntény és mint üzentek vissza:

Hogy mocskos féreg az illető szerintük, akkor is marad a tiltás... Nincsen felhő számára többé.

"Lefényképezte fiát egy apa - erre a Google letiltotta és feljelentette a rendőrségnél"

"Nagyon durva történetről számolt be a napokban egy amerikai férfi a New York Times egy friss cikkében, amiben egy teljesen ártatlan dolog végül az illető szinte egész digitális életének és jelenlétének elvesztésébe került. A történet röviden az, hogy az illető apa lefényképezte újszülött fiát egy orvosi probléma miatt - emiatt pedig a Google kitiltotta őt minden szolgáltatásából, és még a rendőrségnél is feljelentette."

 

Hiába minden bizonyíték arról, hogy ártatlan volt az illető:

"Ugyanakkor a férfi - immár a rendőrségi levél birtokában - hiába írta meg a Google-nak, hogy a nyomozás megszüntetésre került vele szemben, és kérte ismételten fiókjának visszaállítását, tiltást a Google a megjelent cikk szerint ennek ellenére sem volt hajlandó feloldani. Ehelyett a keresőóriás csak annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy "a gyermekek szexuális zaklatásával kapcsolatos anyagok visszataszítók, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megakadályozzuk ezek terjedését a platformjainkon"."

Szóval nincs megoldás... és tudod mit... állítólag baromi sokan jártak így:

"A NYT egyébként megjegyzi, hogy több hasonló esetről is van tudomásuk, és hogy lehet, hogy ennél ezerszer vagy tízezerszer több emberrel történt meg már ugyanez, akik legtöbbje ugyanakkor a homályban marad, mivel az esetet - annak természeténél fogva - az illetők nem akarják nagydobra verni, és inkább lenyelik azt, hogy rengeteg a felhőben tárolt adatukat elvesztették vagy hatósági eljárás alá kerültek a nyilvánvalóan kisiklott tiltási mechanizmus miatt."

 

Még az eset okozta nehézségekről:

 "az apa számára nem ért véget: a Google ugyanis pár nappal később értesítette, hogy fiókját "káros tartalmak" miatt letiltotta a keresőóriás, ezzel pedig kizárta őt minden szolgáltatásából. Bár az apa fellebbezést nyújtott be a Google-nél a letiltás ellen, elmagyarázva, hogy miért volt szükség a fotóra, a cég nem volt hajlandó feloldani a tiltást - ezzel mellesleg elvágva a férfit minden más, a cég rendszereiben tárolt adatától is.

Sőt, mivel a férfi mobilja is a Google Fi szolgáltatásának segítségével működött, ezért telefonja is használhatatlanná vált, illetve számát is hiába hívta bárki, ő nem csak nem tudta felvenni azt, de értesítést sem kapott a hívásokról. Emiatt, és mert email-fiókjához sem fért hozzá egyébként egy rakás másik, független online szolgáltatáshoz és az azokban tárolt adataihoz történő hozzáférést is elvesztette, mivel nem tudta megkapni a bejelentkezésének megerősítésére vagy a jelszavának visszaállítására használt emaileket és SMS-eket."

Így jár majd mindenki aki a felhőre bízza az életét...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5717921811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.09.01. 21:55:54

Az a baj, hogy sokszor kikerülhetetlen ezeknek a dolgoknak a használata, például ha a neten vásárolsz, alap hogy meg kell adni egy email címet.

GABOR2 2022.09.01. 22:18:48

@Madarász Henrik: Emailnek nem kell feltétlenül felhősnek lennie... De persze könnyebb... Csakhogy a Google az egész életedet be szeretné hálózni, minden adatod legyen, ott fizess rajta keresztül... aztán kidobnak és meg se hallgatnak, nem érdekli őket, hogy bizonyítottad az igazad se.
süti beállítások módosítása