Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Miközben a felhő egy újabb módon csődölt be, egy tanulmány szerint sírnunk kéne, annyira nem használjuk a felhőt

2022. augusztus 07. - GABOR2

Ismét bővült a lista, hogy miért ne használj felhőt...

Az új ok: Picit most melegebb van, ezért totál összeomlás volt... és a jövőben még melegebb lesz tehát, minden adat oda fog veszni... egyes újságírok szerint:

"A hőség miatt leállt a Google adatközpontja: egy szempillantás alatt elveszhetnek az emberiség adatai?"

"az extrém magas hőmérséklet az adatközpontok normális működését is veszélyezteti, amelyeket vállalatok százezrei használnak, és amelyeken az emberiség kollektív tudásának digitalizált változatát is tárolja. Mi lesz az adatközpontok sorsa, ha egyre-másra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok"

"Ezek a vállalatok a leállás miatt órákon keresztül nem fértek hozzá a Google kulcsfontosságú szolgáltatásaihoz."

"Nem csak a Google került ilyen kínos helyzetbe, felhőüzletági versenytársának, az Oracle-nak is hasonló zavarokat kellett elhárítania július utolsó napjaiban."

"A rendszer fenntartása drága, újra kell gondolni"

Oké... ne legyen felhő egyáltalán. De persze ők inkább azt mondják... oké, kérjünk sokkal többet mint eddig.

"EZ IGENCSAK MEGDRÁGÍTJA A VÉDEKEZÉST, HISZEN A TELJESÍTMÉNYT PUSZTÁN AZÉRT KELL MEGNÖVELNI, HOGY EGY VÁRATLAN PONTON AZ INFRASTRUKTÚRA EL TUDJA VISELNI A SZÉLSŐSÉGESEN MAGAS HŐMÉRSÉKLETET. "

Tehát... fizess fogyasztó! Te érted lesz sokkal drágább a felhő:

"Ez kétségkívül sok extra költséggel jár, de ha elmulasztják, a veszteség, amely a szolgáltatáskimaradás miatt éri az üzemeltetőt, ennek a többszörösére is nőhet."

Ejnye ez a napocska nagyon bántcsa a felhőcskéket... egy kis pénzecske segít... sok kis pénzecske.

Egyébként biztos sokat hallottál arról, hogy Bitcoin és hasonlók annyi energiát használnak, hogy megölik a Földet... nos, egy kis titok, hisz sohase írnak róla... a felhők még sokkal többet.

Most ez a cikk elárulja, hogy ebből baj lehet, hisz a hűtés miatt ez a helyzet még sokat romlik... áhh... szerencse, hogy az újságírokat úgyis megveszik és többé nem hallasz róla valószínű soha:

"BÁRMILYEN IS LEGYEN A HŰTŐBERENDEZÉS, ÖRDÖGI KÖRT EREDMÉNYEZ, HISZEN AZ IT-RENDSZEREK MŰKÖDTETÉSE UTÁN A LEGTÖBB ENERGIÁT A LEHŰTÉSÜK EMÉSZTI FEL.

Az extrém energiafelhasználás hozzájárul a bolygó további felmelegedéshez, amely még nagyobb veszélybe sodorja az adatközpontokat, nem is beszélve magáról az emberiségről. Nyilvánvaló tehát, hogy a klimatizálás nem lehet hosszú távú megoldás, a problémát a gyökerénél kellene kezelni. A klímaváltozás mielőbbi visszaszorításával."

A probléma gyökerénél kéne kezdeni igen... ne használj felhőt.

És amúgy itt is van egy új tanulmány, ami elmondja, hogy egy mekkora nagy visszamaradott paraszt az ország, mert nem használunk elég felhőt...:

"A sereghajtók között van Magyarország a digitális fejlettségben az EU-n belül"'

Felmerülhet benned a kérdés... dehát a digitális fejlettség nemcsak arról szól, hogy felhőt használunk... és igen, a részleteket nézve ki is derül, hogy nem is olyan rossz a helyzet, sőt inkább sok az előrelépés, de mivel a felhőt nem használjuk eléggé... hát mit számít a többi?

"Az uniós átlaghoz képest ugyanakkor továbbra is nagy elmaradás mutatkozik a vállalkozások digitalizációja, valamint például az adatgazdálkodás és felhőszolgáltatások igénybe vétele terén."

Röviden... igazából nem is állunk annyira rosszul, de mivel nem használjuk eléggé a felhőt... nos mégis parasztok vagyunk.

"Az uniós mutatók alapján Magyarország jól teljesít a vezetékes szélessávú internet-hozzáférés terén (83% az uniós 78%-hoz képest), és jóval magasabb (21,8%) a legalább 1 Gbps sebességet kínáló hozzáférések aránya az uniós átlagnál (7,6%)"

" A digitális közszolgáltatások igénybevételében jelentős előrelépés történt a pandémia idején:"

A pozitívnak tartható folyamatokat mind beárnyékolja ...a felhő... hiánya...:

"Továbbra is hatalmas a lemaradás a vállalkozások digitalizációjában: "

"felhőszolgáltatások (21%, EU 34%)"

És ilyenkor mindig felmerül a kérdés... most az, hogy van gmail fiókja a vállalkozásnak, akkor az már egy felhőt használó cég statisztika szerint, vagy nem... Mindig attól függ hogy épp mit akarnak kihozni.

És amúgy kiderül, hogy még a vállalkozások se sz@rok... csak kb. azért azok merthogy a felhő és "mesterséges intelligencia" stb. nincs használva általuk sokkal jobban:

"Vannak a vállalati digitalizációnak olyan területei is, amelyen a hazai vállalkozások a DESI eredmények szerint jól teljesítenek:

"például a pandémia első éve alatt 5 százalékponttal nőtt az online értékesítő kkv-k száma, így ezek aránya (18%) már megegyezik az uniós átlaggal, bár a határon átnyúló értékesítésben még elmaradnak a hazai szereplők (7 százalékuk értékesít az országon kívülre az uniós 9 százalékhoz képest). Az e-kereskedelemből származó forgalomban is csak 1 százalékkal vagyunk lemaradva az EU-s 12 százaléktól."

Örülök, hogy nem halad a felhő... és mostmár tudjuk, a Föld megmentése is ezen múlik... mostmár másik értelemben is.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3817902343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.08.07. 00:57:42

Nekem a kedvenc cikkeim azok, ahol ezek a firkászok amiatt sírnak hogy milyen drága a készpénz használata és legjobb lenne betiltani. Miközben egy bankszámlát akkor zárol az állam amikor akar, ha nem tetszel neki, ahogy a kanadai kamionosok számláival ezt meg is tették.

GABOR2 2022.08.07. 01:01:05

@Madarász Henrik: Időnként amerikában elég egy egy kis vádaskodás magánemberkéktől, hogy a banki ügyfél náci mert... igazából mindegyis, hogy miért és mostmár azonnal dobják őket... sőt vannak már felhős cégek is akik ezt teszik az ügyfelükkel.
süti beállítások módosítása