Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A "legyen minden digitális" Gattyán biztonsági megoldását feltörték, kormányzati és üzleti rendszerek veszélyben

2022. február 26. - GABOR2

Gattyán György szeretné minden bajodat megoldani digitalizálással... és ebben csak a szépet és jót látja.

Most egy hozzá tartozó digitális biztonságért felelős céget törtek fel és emiatt veszélyben van "felmérhetetlenül sok" kormányzati és üzleti rendszer.

Akkor vajon mire is számítsunk tőle? Remélem ébresztőleg hat ez rá, hogy nemcsak a szép és jó jár a digitalizáltsággal. És persze ez az ébresztő nem csak neki kéne.

"Feltörték a Netlock rendszerét – kormányzati rendszerek is veszélybe kerülhettek"

"A hitelesítési szolgáltató termékei révén mélyen bele van ágyazva a legfontosabb magyar közösségi és üzleti rendszerekbe, de még nem látható, hogy mekkora a kár."

"Ma délben közölte az azonnali.hu, hogy forrásaik szerint kibertámadás érte az elektronikus hitelesítési technológiákban hazánkban piacvezető, európai terjeszkedésre készülő – egyébként a Gattyán-féle Docler csoporthoz tartozó – Netlock Kft. informatikai rendszerét."

"Az állítólag február 21-én történt támadás már önmagában is nagyon kínos egy hitelesítési technológiákban utazó cégnél, ám a helyzet komolyságát fokozza, hogy a Netlock termékeit többek között a kormányzati szférában is használják."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5617766824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása