Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A legjobb védettség a koronavírus ellen: válassz progresszív elnököt + Egyéb Biden story-k

2021. február 23. - GABOR2

A koronavírus nagyon progresszív, mert úgy tűnik annyira elégedett azzal, hogy az amerikaiak Joe Biden-t választották meg ( vagy hát, így vagy úgy elnök lett ), hogy azt se várja meg, hogy az intézkedései miatt tünjön el, eltűnik az magától is.

Figyelem, miközben szuper gyors brit és egyéb variációk miatt megy az aggódás Európában, az USA-ban anélkül, hogy bármiféle intézkedés hathatott volna, mióta Biden az elnök a koronavírus esetek száma bezuhant... 77%-kal!!!!!!!!! Áprilisra meglesz a teljes nyájimmunitás az USA-ban.

"We’ll Have Herd Immunity by April"

"Covid cases have dropped 77% in six weeks. Experts should level with the public about the good news."

Orbánék aranyáron, milliárdokért megvett vakcinái hamarabb nem fog semmit se érni mint gondoltuk. Már arról beszélnek az USA-ban, hogy le kéne állítani az általános oltásokat és csak az időseknek adni vakcinát.

Van egy amerikai oldal ami teljesen frissen mutatja a beoltási számokat, ebben a pillanatban, vagyis később mint a cikk megjelent azt írják, hogy:

"Since vaccine distribution began in the U.S. on Dec. 14, more than 64 million doses have been administered, reaching 13.3% of the total U.S. population, according to federal data collected by the Centers for Disease Control and Prevention. "

Vagyis a lakosság 13-nál is kevesebb százaléka volt beoltva, de mégis 77%-kal kevesebb az eset.

Hogy lehet ez? Pár lehetséges ok, higgy amit akarsz:

- Biden elnöksége miatt azonnal másik módba kapcsoltak a statisztikusok, hogy nehogy rossz kép alakuljon ki Bidenről, annyira gyorsak voltak, hogy még azt se várták meg, hogy úgy tűnjön reálisan Biden intézkedései miatt történik a dolog. Ugye korábban szinte mindent egyből koronavírusnak mondtak, most simán lehet, hogy egy statisztikai "módszerváltás" miatt egy csomó minden már nem számít koronavírusos esetnek automatikusan.

- Az egész adatgyűjtés a koronavírusról nagyon eltért a valóságtól és igazából sokkal több embert fertőzött meg korábban mint ahogy mondták, így kialakult a nyájimmunitás és oltás nélkül is zuhan az új eset szám. Ez persze azt is jelenti, hogy a halálozási százalék is sokkal kisebb valójában. Persze ez felvet olyan érdekes kérdéseket is, hogy akkor többi ország hasonló adataival mi lehet a helyzet?

Érdekes, hogy ez annyira zavarbaejtő lehet a magyar újságíróknak, hogy most egy friss cikkben arról írnak, hogy szegény Joe Bidennek micsoda nagy küzdelmet kell folytania... pl. a koronavírussal... miközben valójában nem kell csinálnia semmit és zuhan az esetszám.

"Joe Biden elnökségének eddigi legnagyobb katasztrófájával néz szembe"

"Bő egy hónapja iktatták be Joe Bident az Egyesült Államok 46. elnöki hivatalába, de a tomboló koronavírus-járvány mellett máris újabb krízissel kell szembenéznie. Az ország több államában évtizedek óta nem látott fagy tombol, különösen Texas került nehéz helyzetbe. A szélsőséges időjárásnak már halálos áldozatai is vannak, illetve milliók maradtak áram- és ivóvízellátás nélkül. Bár a zord körülmények erre a hétre valamelyest enyhültek, Texasban továbbra is katasztrófahelyzet van érvényben."

Szegény Joe Biden... ha Trump lenne az elnök vajon sajnálnák-e az újságírók?

Amúgy érdekes, hogy ugye hozzánk eljutnak dolgok az USA-ból, de a teljes képet a magyar újságírók nem mutatják be, de akkor is eljutnak ilyen... maradványok az USA-ban folyó vitákról, de mi ezt észre se vesszük, viszont máris pl. most is kapunk egy... "kompenzált változatot" a hírekből.

Ebben az esetben miről van szó? Nos... az USA-ban, most Texasban van ez a hóvihar, ami ott nem szokott lenni. A hóvíhar miatt hatalmas áramkimaradások vannak napok óta és az elején megírták... ennek az oka, hogy befagytak a szélerőművek. Szakértő állította, hogy ez a problémák gyökere:

"Texas electric grid operator says frozen wind turbines are hampering state's power output: report"

Annyira elismerték ezt, hogy még tán valami helyi progresszív vezető büszke is volt rá, hogy az országukban már annyi a megújoló energia aránya, hogy a leállásuk ilyen hatalmas katasztrofát okoz.

Viszont aztán gondolkodtak... nem a progresszív nyomulás egyik iránya a zöld energia mindenáron való nyomatása ( Green New Deal, AOC ) ... de, tehát nem jó, hogy olyan infók mennek a sajtóban, hogy a szélerőművek miatt összeomlik az áramellátás és emberek halnak meg, meg nincs fűtés és áram napok óta... szóval KELLENEK cikkek arról, hogy nem a szélerőművek miatt történik ez.

És hozzánk már egyből egy olyan verzió jut el, hogy bár megemlítik a szélerőműveket is, de a sor legvégén és előbb minden mást hibáztatnak:

"ELSŐSORBAN AZÉRT NEM TUDTÁK NÖVELNI A KÍNÁLATOT, MERT AZ EXTRÉM HIDEG KÖVETKEZTÉBEN A TÖBB FÖLDGÁZKÚT ÉS VEZETÉK BEFAGYOTT, VALAMINT A HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLTAK A SZÉN- ÉS ATOMERŐMŰVEK, A SZÉLERŐMŰVEK TURBINÁINAK LAPÁTJAI PEDIG BEFAGYTAK." 

Mindezt úgy, hogy az első három napban az USA-ban egyértűműen megmondták szakemberek, hogy a szélturbina a bűnös... csakhát ugye ez nem illik a progresszívek politikájába, úgyhogy mostmár minden más is hibás és hozzánk ez a verzió jut el.

Mivel a helyzetet nem lehet normálisan értékelni a politika miatt, ez megismétlődhet:

"Az ítéletidő számos területen éreztette a hatását: kártyavárként omlott össze az energiaellátás, amelynek következtében több millió háztartás maradt áram nélkül, továbbá több tucat ember vesztette életét a szélsőséges időjárás miatt."

"Sok háztartás egyáltalán nem jutott vízhez, ahol volt, ott pedig azt tanácsolták, hogy kizárólag forralás után használják a csapvizet."

Aztán volt megint egy érdekes Joe Biden "elszólás". Mindenki eldöntheti, hogy Biden vajon, hazudik, vagy elfelejtette a dolgot... vagy mindkettő.

Arról van szó, hogy egy interjúban azt állította, hogy amíg ő nem volt elnök, nem létezett vakcina.

https://www.youtube.com/watch?v=252Ch7iYqyc

A gond csak az, hogy... videó van arról, ahogy őt magát is beoltáják mielőtt elnök lett:

https://www.youtube.com/watch?v=VHCQ3cM02DQ

Aztán arról is beszélt, hogy sok kisebbségi azt se tudja, hogy... hogyan menjen fel az internetre:

https://www.youtube.com/watch?v=zTZyqpwonnw

Ha Trump mondott volna ilyet elszabadult volna a pokol, de nyugi, Bidennek egyik fenti esete se váltott ki semmilyen reakciót a mainstream progresszív médiában. Semmi rasszizmussal vádolás nem volt.

Aztán... magyar vonatkozással... bár szerintem talán túlreagálta a portfolió.hu.

A lényeg az, hogy már Trump alatt se nézték jó szemmel azt, az amerikaiak hogy Magyarország pl. kínai 5G-t akar. Erről írtam jópár cikket; az amerikai nagykövet Orbán szemébe mondta, hogy ezen múlik a gyerekeink jövője vagy ilyesmi. Orbán mindezek ellenére a kínai 5G-t választotta.

Most Biden is küldött egy ilyen üzenetet:

"„Közösen kell fellépnünk Kína ellen” – Magyarországnak is üzent Joe Biden?"

"Közösen kell visszaszorítanunk Kína visszaéléseit és káros gazdaságpolitikáját, melyekkel aláássa a nemzetközi gazdasági rendszer alapjait – mondta Biden a CNBC tudósítása szerint. Hozzátette: minden szereplőnek azonos szabályokkal kell játszania. Az egy hónapja beiktatott amerikai elnök a várakozások szerint javítana az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokon, ugyanakkor szigorúbban lépne fel a védjegyekkel és a technológiai szabadalmakkal kapcsolatos kérdésekben, mint elődje Donald Trump."

"Európával kapcsolatban Biden azt mondta, hogy az utóbbi évek próbára tették az USA transzatlanti kapcsolatait, de szerinte itt az ideje, hogy újra szorosan együttműködjön a két nagyhatalom. Kína mellett szerinte Oroszország veszélyezteti az „európai projektet” és a NATO szövetségeseket."

Vajon milyen európai projektre gondol igazából? Ugyanis, bár nem közismert tény, az USA az EU-ra mint versenytársra gondol minimum a stratégiai elemzéseiben és retteg a gondolattól, hogy egyszer majd összefog Ororszországgal az EU. Közösen akkor az USA már nem lenne az első és ezt az USA nem akarja hagyni.

Aztán...

Bidenre egyre mérgesebbek lehenek a progresszívek, úgyanis egyre több kívánságuk nem fog teljesülni, bár meglenne hozzá minden hatalma. A teljes felsorolást nem rakhatom be, de néhány dolog:

"Joe Biden a színfalak mögött egyelőre lemondott az egyik legnagyobb álmáról"

Ja persze... ez "Biden álma"... ő szeretné... csak nem valahogy mégse megy... "Ha Sztálin elvtárs tudná..."

"Joe Biden a múlt héten, kormányzók és polgármesterek egy szűk körében arról beszélt, hogy várhatóan nem valósulnak meg a minimálbér-emelés kapcsán tett ígéretei, legalábbis ami a közeljövőt illeti - írja a Politico."

"Az elnök megjegyzései ellenállást váltottak ki saját pártján belüli körökből is, akik amellett érvelnek, hogy minimálbér-emelés nemcsak szükséges a gazdaságilag meggyengült országban, de önmagában egy méltányos politikai lépés is. Ezzel együtt sürgették Bident, hogy találjon megoldást a problémára, akár úgy is, hogy szavazategyezőség esetén a Szenátus fölött elnöklő alelnök, Kamala Harris szavazata döntsön a kérdésben. Biden most elhangzott szavai azonban arra engednek következtetni, hogy az elnök egyelőre tartózkodik attól, hogy ehhez hasonló határozott lépéssel éljen."

Szóval Biden rossz... de azért nem olyan rossz eddig mint a legrosszabb álmainkban. De még van egy csomó hátra:

"Lehullott a lepel Joe Biden bevándorlási mestertervéről - Bedobott pár érdekes meglepetést"

 

  • az illegális bevándorlásra vonatkozó amnesztia csak azokra a bevándorlókra vonatkozik, akik a Biden-kormány ideje előtt érkeztek, így nem kapja meg a gyorsított eljárást például az a több ezer hondurasi bevándorló, aki idén januárban indult el az Egyesült Államok felé, sem a következő négy évben érkezők.
  • A Demokrata Párt balszárnya például régóta lobbizik a deportálásokért felelős ICE feloszlatásáért, de Joe Biden ezt nem lépte meg, sőt, a szervezetet irányító DHS finanszírozását még növelte is.
  • Biden nem tesz eleget olyan baloldali populista igényeknek, mint a határellenőrzés csökkentése / felszámolása vagy az illegális bevándorlás büntetésének eltörlése. Alelnöke, Kamala Harris például dekriminalizálta volna az engedély nélküli határátlépést, sok másik demokrata elnökjelölttel (pl. Sanders, Warren, Yang) egyetemben.
  • A Biden-kormány még mindig problémaként foglalkozik a tömeges illegális bevándorlással, ami abból is látszik, hogy az illegális bevándorlók kiinduló-országainak finanszírozását is támogatni akarja annak érdekében, hogy kevesebb potenciális bevándorló induljon útnak az Egyesült Államok felé.

 

Azért teljesített progresszív kéréseket is:

- "Gyorsított, 8 éves állampolgársághoz jutási programot ajánl az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlóknak."

Ez nagyon kevés idő, de azért nem az, hogy azonnal megadja, mint ahogy az elején mondták... 8 év alatt talán az egészet meg lehet majd akadályozni. Plusz ez csak a már bentlevőkre vonatkozik.

"nem jelent plusz engedményt azoknak, akik már az ő kormánya alatt érkeznek az Államokba. "

Az utcai tüntetők nem kapnak pénzt, de a Soros és barátai "civilek" igen:

- "Forrásokat biztosítanak a bevándorlók integrációját segítő szervezeteknek"

- "Eltörlik a különféle országokra vonatkozó vízumlimiteket"

Bocs, de nem rakhatom be mindet... meg kell nézned az eredeti forrást.

Aztán még ez egy érdekes Biden story volt...

Biden arról beszélt Kínával kapcsolatban, hogy pl. az ott levő "etnikai tisztogatások" azok csak amolyan... "kultúrális külömbségek", úgyhogy ezért nem kéne kritizálni Kínát és ő nem is fogja megtenni:

"Joe Biden DEFENDS China on human rights record and accusations of genocide and torture, citing 'cultural differences'"

Szóval akkor... népírtani rossz, fúj kolonizáció, fúj amerikai múlt,  de ha nem fehérek tesznek még durvábbat is a jelenben... az oké, mert... ilyen az ő kultúrájuk?!

Nagyon vicces lesz Biden elnöksége, bár a mainsteam média nyilván nem hozhat fel semmit ellene, de ha csak hagyják beszélni, már az is egy komédia.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9116436958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2021.02.26. 20:08:32

Ma hallottam Orbánt nemrég a rádióban; azt mondta, hogy az egyetlen esély a túlélésre, ha beadatjuk a vakcinát... Kb. senkinek se lesz semmit baja ettől a vírustól, de ez az egyetlen esély Orbán szerint... és megint jönnek majd Kínából vakcinák...

Látom a hivalatos oldalon feltünt, mekkora hülyeséget mondott, ott korrigálták "egyetlen esélyre" ami még mindig jobb, mint a "túlélés egyetlen esélye".

hvg-n: "Felelőtlenségnek tartja a baloldal viselkedését, szerinte oltásellenesek, bizonytalanságot szítanak, le akarják beszélni az embereket az oltásról, holott ez az egyetlen esély a túlélésre."

hvg.hu/itthon/20210226_Orban_jarvany_kossuth_eu

Madarász Henrik 2021.02.26. 21:38:56

@GABOR2: Elég nagy szarban vannak, lassan megy az oltás és gyorsan terjed az angol mutáció, plusz már a legveszélyesebb dél-afrikai mutáció is itt van már az országban, ennyit a bekamuzott lezárt országról, egy csomóan simán utazgatnak külföldre, még Afrikába is.

GABOR2 2021.02.26. 21:41:28

@Madarász Henrik: Az a vicces, hogy az angol vírusnál, lezárták a repülést oda, de aztán kinyitották, erre talán három napra itt is volt az angol verzió... Fontosabb volt, hogy a repülők menjenek.
süti beállítások módosítása