Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Microsoft gondosság: hónapok óta nincs javítva egy gépeket tacsravágó hiba ( Win10 érintett )

2021. január 21. - GABOR2

Az első az ügyfelek biztonsága... hallani sokszor. Persze sok cég esetében, ha valóban erről volna szó, akkor nem is volna szabad létezniük. Ebbe tartozik az összes felhős cég ami azt kéri, fontos adatokat tárolj nála. De most nem róluk lesz szó...

A Microsoft hónapok óta tud egy hibáról, amit kihasználva, támadók, olvashatatlanná tudnak tenni meghajtókat... a Windows 10-ekben... amik pedig ugye a legbiztonságosabbak, mert legújabbak.

Most se adtak ki erre frissítést... Öszintén szólva talán még jobb is, amilyen szuper a frissítési csapatuk. Talán még többet ártanának.

"Nagyon durva hibát találtak a Windows 10-ben - elveszhet minden adatunk miatta"

"A Microsoft a kedden kiadott szokásos havi foltcsomagjában sem javította azt, a már több hónappal ezelőtt a Windows-okban felfedezett súlyos hibát, aminek kihasználásával bárki igen komoly károkat okozhat a rendszer felhasználóinak. Ugyanis egyetlen ártalmatlannak tűnő nevű fájl megnyitási kísérletével tökéletesen és azonnal haza lehet vágni tetszőleges, a Windows által kezelt meghajtókat."

"A problémát állítólag már tavaly augusztusban felfedezték és értesítették is róla a Microsoftot, ami azonban a mai napig nem javította azt - és megkeresésre sem volt hajlandó elárulni, hogy mikor lehet majd egy folt megjelenésével számolni."

De persze az ügyfelek biztonsága az első... úgyhogy inkább nem nyúlunk hozzá. Vagy a titkosszolgálatoknak volt "plusz funkció" amitől nehéz szívvel válnának csak meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7816398816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása