Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Felültek a drága hype-ra és csalódtak... minő meglepő ( 5G a gyakorlatban )

2019. július 29. - GABOR2

Bár szakértők elmagyarázták ezerszer, hogy az 5G-nek kb. csak akkor lenne értelme, ha már kiépült volna hozzá az a sokminden amihez nélkülözhetetlen lenne, mint az például önvezető autók, okosházak, ipari IoT, az emberek mégis csalódtak. És én is, de én csak egy dolog miatt.

Az 5G nagyon drága és olyan technológiához kell majd amik zsákutcák, de addig is kik lennének azok akik megfizetik (a kiépítést persze állami pénzen intéznék leginkább...) ? Hát a techbuzik, de ők is csak húzzák a szájukat.

A legnagyobb 5G hálózattal rendelkező országban csináltak felmérést, hogy mennyire örülnek neki a felhasználók, hogy tulajdonképpen a semmiért fizetnek sokkal többet.

"Csalódás a világ legnagyobb 5G-hálózata"

"Csalódást okoz az előfizetők jelentős részének a világ első, egyben legnagyobb 5G-s hálózata Dél-Koreában, melynek felépítésébe három helyi operátor eddig dollármilliárdokat ölt."

"Távolról sem tükrözik az iparági érintett beszállítók és a gyártók hurráoptimizmusát a világ első és egyben legnagyobb 5G-s hálózatának használata kapcsán érkező felhasználói visszajelzések, derül ki a Financial Times múlt heti beszámolójából."

" A dél-koreai mobilszolgáltatók 5G-s ügyfelei lassú, vagy legalábbis a várthoz képest lényegesen lassabb kapcsolatra, szakadozó szolgáltatásra és általában véve a technológia teljes kihasználatlanságára panaszkodnak. "

Ez az utolsó szöveg ami meglepett, mert mindig azt mondják, hogy húúúúú milyen szupergyors és ezen már mehet a mesterséges intelligencia, meg az önvezető autók live módban közvetíthetik majd a rengeteg adatot, mi egyszerű felhasználók ki se tudnánk használni annyira túl van lőve a dolog... aztán egyszerű felhasználók szerint lassú. Hmmm....

Ja és mindenféle baj van vele:

"A szolgáltatók szerint természetes, hogy a hálózatépítés ilyen korai szakaszában problémák adódhatnak, különösen egy ilyen bonyolult technológiával"

A hype megintcsak hype maradt és nem hozta el a megváltást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6914985748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása