Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A jelen már megint nem tudja, mi a jövő? ( Google Nearby Notifications )

2018. november 07. - GABOR2

Sétálgatnál az utcán békésen, de reklámokkal folyton név szerint zaklatnának. Sokak szerint ez bár egy rühelleni való jövő, de kétség nélkül meg fog valósulni...

A Google megpróbálta, de úgy döntött a valóságban a dolog nem túl szép, mert... úgy működik ahogy ezt elképzelték, vagyis folyamatosan zaklatnak minden sz@rral és... minő csoda... ezt az emberek rühellik. Úgyhogy most leáll a saját ilyen megoldásával:

"Túl sok volt a spam, a Google búcsút int a helyalapú értesítéseknek"

Talán egy újabb (rühelt) jövő-álomnak inthetünk búcsút.

"A Nearby Notifications támogatása még idén december elején megszűnik, helyette a Proximity Beacon API-t ajánlja a cég - ez azonban csak a megfelelő appok telepítése után küld értesítéseket a felhasználóknak."

"Nyugdíjazza az Android helyalapú értesítéseit a Google: a keresőóriás androidos fejlesztői blogján jelentette be, hogy megszünteti a lassan három éve indult Nearby Notifications támogatását. A visszavonuló oka, hogy a Bluetooht-os értesítési funkciót egyre többen használták irreleváns, spamnek minősülő tartalmak terjesztésére, olyannyira, hogy a vállalat a különböző szűrési megoldásokkal sem tudott azoknak megfelelően gátat szabni."

"A vállalat nem teketóriázik sokat a kivezetéssel, a támogatást még idén, december 6-án elvágja, ettől kezdve az Android felhasználók nem kapnak majd helyalapú értesítéseket. "

"A tapasztalatok szerint azonban a funkció használata nem egészen a vállalat elképzelései szerint alakult, azt elárasztották az irreleváns, kéretlen reklámok és egyéb tartalmak, amelyek nem ütötték meg a Google által állított mércét, ezek pedig a cég szerint gyenge felhasználói élményhez vezettek a helyalapú értesítések használóinál. "

Vagyis pont olyan lett a dolog ahogy elképzelték. Itt is sokat segített volna, ha egy kicsit gondolkodnak... ez ránézésre kapásból sz@r dolog... akkor talán nem kéne bevezetni és kidobni egy csomó pénzt. Csak itt jön a képbe az, hogy van egy genenráció aki bár látja, hogy sok tech-jövőkép csak rosszabbá teszi az életet, de nem tudja elképzelni, hogy akkor nem kéne abba az irányba lépni.

Amúgy a bukott technológiák nyugodtan számíthatnak a magyar vezetésre, minthogy itt is ilyen vezetők vannak:

 "Ne lepődjön meg, ha Budapesten elmegy egy utcai hirdetés mellett, és bejelez a telefonja"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2814358161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása