Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Megint egy több tonna adatküldést okozó bug. Biztos véletlen.

2018. január 23. - GABOR2

A Google okosotthon kütyüjei amikor felébrendnek az "alvó állapotból" annyi adatot küldenek el a szervereik felé, hogy kifagyasztják a routereket. Biztos, hogy alvó állapotban nem csináltak semmit, ilyenre ne is gondoljunk. Biztos megint csak egy véletlen hiba, ami megintcsak azt eredményezi, hogy a felhasználóról összegyűlnek adatok, amik titokban a Google szerverein landolnak.

"Rossz hatással lehet az otthon Wi-Fi hálózatok működésére a Google Home doboza és Chromecast illesztője - állítja az egyik legelterjedtebb hálózati eszközöket gyártó cég. A TP-Link szerint ugyanis a keresőóriás kütyüjei túlterhelhetik a vezeték nélküli routereket, amik hatására azok lefagyhatnak és megszűnhetnek működni."

"A gyártó állítása szerint a problémát valószínűleg egy bug okozhatja, ami akkor aktiválódik, amikor az említett eszközök felébrednek az alvó módból. Ekkor néha igen nagy mennyiségű (akár több mint 100.000) csomagot küldhetnek el Wi-Fi-n át az otthoni router felé, aminek hatására az túlterhelődhet és bizonyos funkciói lefagyhatnak - köztük a vezeték nélküli kommunikáció is."

Teljesen hihető, hogy a Google mérnökei ilyen kis butuskák és nem tesztelik le a terméküket kiadás előtt. Arra gondolni se szabad, hogy ők ott a főhadiszálláson olyan kapacitásokkal dolgoznak, hogy véletlenül elszámolták magukat, hogy mennyi adatot tudnak átküldeni maguknak. Nem, teljesen hihető, hisz ők is csak emberek, hibáztak.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4113597387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása