Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Bizalom 2 (legyen minden okos)

2016. június 30. - GABOR2

Képzeljük el, hogy minden kütyünk okos. És mindent természetesen az okostelefonunkkal irányítunk. Minden netre van kötve. Okosház, autó, banki ügyek minden. Az országunk viszont rossz viszonyba kerül egy másikkal. És akkor van egy ilyen:

 http://pcforum.hu/hirek/18460/szinte-minden-androidot-megfertozni-kepes-kartevo-terjed

" A Godless nevű vírus ugyanis a Google rendszerét futtató táblagépek és okostelefonok mintegy 90%-ára gond nélkül bejut - és csak alig 10%-uk okoz problémát neki."

"Minden más - tehát az Android 5.1 vagy korábbi verzióival működő - eszközön ugyanakkor gond nélkül rendszergazdai jogot tud szerezni a Godless, aminek birtokában aztán azt csinál a készüléken, amit csak akar. Ezt tipikusan rosszindulatú alkalmazások telepítésére használja fel - bár mivel a kártevő távirányítható, ezért bármilyen más művelet végrehajtására is lehet utasítani."

Game over. A digitális országnak vége. Azt se szabad elfelejteni... sokkal több sérülékenység van úgyhogy van még az államoknak raktáron ilyenből. Amíg meg nincs háború kémkedésre lehet használni.

Szóval ilyen "stabil" lábakon áll a digitális ország egyik alapjának tartott okostelefon. Katasztrófa lesz ha valaha kiépül valóságban a digitális állam.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr778855852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása