Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A cloud halott, de az "örök cloud" nem...

2016. április 27. - GABOR2

Az elmúlt időszakban lehangoló statisztikai adatok jelentek meg a clouddal kapcsolatban. Talán ki lehet jelenteni, hogy ez a hullám lecsengett.

Viszont már nagyon régen pl. az IBM korszakában is rögtön mindennek elején már cloudban gondolkoztak a nagyok csak nem így nevezték. És ez a számítástechnika története során már párszor előjött, csak nem cloud volt a neve. Ebből arra lehet következtetni, hogy majd később újra fel fog bukkani... persze ki kéri majd magának, hogy cloudnak nevezzék, nem majd kap új nevet. Az örök cloud az emberi szívből, megalomániából származik, úgyhogy biztos forrása van. A következő cloud már jobb körülményeket fog maga körül találni, pl. a netes elérés sebessége sok helyen már sokkal jobb lesz. Ezzel az egyik nyilvánvaló akadály kisebb lesz. Persze lehet mondani, hogy dehát a józanész akkor is ott lesz. Miért is akarná egy cég a kényes információit rábízni egy cloudosra, hiszen még azt is tudjuk, hogy a titkosszolgálatok kérését teljesítenie kell. Nos igen... de mi van, ha akkor egy olyan hatalmi rendszer lesz, ami kötelezővé írja elő a cloudot. Pl. egyik ország alávet egy másikat és kötelezi őt a cloudra. Gondoljunk csak bele... ha ugrál az állam egy gombnyomással a teljes tudásbázisát zároljuk, addig pedig szépen lehet kémkedni. A gazdasági versenyt egy két hibával lehet befolyásolni. Teljes kontroll. Egy uralja sokak információját ez a lényeg... Az információ hatalom. És mint ahogy Lyotardtól tudjuk... ez már jól át gondolt dolog.

A cloud fejlődésének a dikatúrák a legjobb helyei. Ott nem lehet mondani, hogy jaj mi ezt nem akarjuk. A diktátor is egy kézbe akar mindent. Persze ez csak akkor érvényes ha diktátor nem túl okos, vagy maga is egy másik hatalom alárendeltje. A cloud jó, hogy ellenőrizzünk egy csomó másik embert, de ugyanakkor meg is tudják támadni. Így azok az államok ahol cloud lesz azok lesznek az alárendelt vesztes államok, azok akiknél nem lesz, azok nem lesznek sérülékenyek, ők lesznek nyeregben.

A cloud terjedésének két fő akadálya van: józanész, szabad akarat.

A józan ész a stasztikák szerint kivédte a cloud támadását most. Korábban a még lassab net meg ilyenek is akadályozták.

A következő fázis sajnos talán a szabad választás vége lesz.

Búcsúzóul a cloud témától azért érdemes megemlíteni, hogy megint feltörtek egyet: http://pcforum.hu/hirek/18270/nagyon-csunyan-feltortek-a-szep-emberek-randioldalat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr878667964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása