Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Amúgy ezért is jó a digitális állam (nem!!!)

2017. november 07. - GABOR2

Miközben Magyarországon ezerrel épül ki a digitális állam, a világ többi részén is zajlanak az események. Sajnos ezek mintha meg se történnének, a vezetők képtelen a megfelelő következtetést levonni.

Dél-Afrika is részesült most az áldásból, 30 millió elismert profil lopás történt, de feltételezik ennél jóval többet is lophattak (100%-ot de ezt kínos bevallani).

"Irdatlan adatszivárgásnak esett áldozatul Dél-Afrika, az eset ráadásul nem csak az adatok mennyiségét, de érzékenységét tekintve is kiemelten súlyos: mintegy 30 millió lakos részletes, személyes adatai váltak nyilvánosan elérhetővé, beleértve a személyi igazolványok számát, a családi állapotot, bevételt, jelenlegi és korábbi állásokban betöltött pozíciókat, sőt azt is, milyen ingatlanok vannak az adott polgárok birtokában. A megszerzett információk között élő és elhunyt személyekre vonatkozó adatok is vannak." 

Ugye milyen klassz egyetlen egy nagy adatbázisba összegyűjteni minden információt?

 "Ahogy azt az incidenst felfedező biztonsági szakértő, Troy Hunt is rámutat, legalább 30 millió profilról van szó, de a valós érték ennél jóval nagyobb lehet. "

 "Az adatokat tartalmazó, Hunt által is megszerzett fájl tekintélyes 27 gigabájtot tesz ki, a benne tárolt személyes feljegyzések pedig egészen 1990-ig nyúlnak vissza."

Több generációnyi infó; legalább nem kell aggódni, hogy mégegyszer ellopják.

"Az eset azért különösen aggasztó, mert egyelőre azt sem tudni biztosan, hogy a rendkívül kiterjedt és részletes adathalom honnan származik. "

Bíz azokban akik összegyűjtik, ők értenek hozzá és rendes emberek.

Persze ez csak egy a sok eset közül, majd nemsokára a mi kis 10 milliós egészségügyi adatainkkal csatlakozhatunk a modern államok büszke közösségéhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6813199255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása