Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Szép kis jövő 5 ( digitális állam )

2017. április 18. - GABOR2

Az Orbán kormány miközben védi magát és az országot ezer fronton, létrehoz maga ellen egy újat. Ez a digitális állam. Már ezerrel megy az agyalás azon, hogyan lehetne a digitális állam segítségével megdönteni államokat. Amolyan feljlesztett "színesforradalom" verzió. Úgy tűnik ehhez már nem elég fiatal és beragadt a a technika mindig jó gondolkozásba. Nos, nézzük milyen klassz dolgok történtek digitális állam területén nemrég.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170409-az-arviz-jelzo-szirenak-kapcsoltak-be-szombat-ejszaka-dallasban.html

Játszadozás a szélsőséges vészhelyzeteket jelző szirénákkal.

"A város lakosai között terjedt a pánik, arra gondoltak, hogy árvíz miatt volt a figyelmeztető hang és ezért több ezren hívták a 911-et. Volt okuk ezt hinni, hiszen Sana Syde, a város szóvivője szerint ezek a szirének konkrétan a szélsőséges, életveszélyes időjárási viszonyoknak a jelentését szolgálják. De sok volt azon betelefonálók száma is, akik bombára vagy rakétatámadásra gyanakodtak."

Nem tudom, hogy mennyire komoly ügy, mert rászállt a politika, de azért érdemes elolvani:

http://hvg.hu/itthon/20170409_Hirtelen_eltuntek_a_gyanus_orosz_kodok_a_kormany_nemzeti_konzultacios_honlapjarol

"Alig egy nappal azután, hogy a 444.hu kiszúrta, a kormány nemzeti konzultációs weboldala orosz kódokat használ és a kitöltők adatait (név, emailcím stb.) orosz szerverekre továbbítja, a gyanús kódokat törölték."

Egy eszköz azok kezében akik a digitális technológia segítségével akarnak kormányt dönteni:

http://hvg.hu/tudomany/20170412_chat_kommunikacio_mobilnet_terero_wifi_firechat_ingyenes_alkalmazas_program_ceu_tuntetes_budapest_szeged

A politikai digitális hadviselés egyik formálya az is, hogy a kormányközelinek gondolt oldalakon elhallgatatjuk az olvasókat, így nem látszik mennyien is támogatják igazából. Az Origo-n most elintézték, hogy megszünjön a kommentelés. Szerintem sokan kíváncsibbak voltak a kommentekre, úgyhogy ha nem jön vissza akkor drasztikus olvasószám csökkenés várható.

http://hvg.hu/tudomany/20170413_meghackeltek_az_origo_kommentrendszeret

Friss hír, hogy a felcsúti focicsapat honlapját is feltörték:

http://hvg.hu/tudomany/20170417_fc_felcsut_puskas_akademia_hack_tamogatok

A történelemnek jegyzem meg a Felcsútnak és Orbánnak van köze egymáshoz. Muszály a történelemnek is írni, hisz ha marad az Orbánék digitális állam fétise hamarosan talán már ők is csak a történelem könyvekben szerepelnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3812434173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása