Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft mégis megteszi az elfogadhatatlant és más, "fontos" Microsoft problémák ( Recall is back )

2024. augusztus 26. - GABOR2

Korábban én is írtam a Microsoft beharangozott újdonságairól és amit legjobban próbáltak hype-olni annyira elfogadhatatlan volt mindenkinek, hogy először bejelentették, hogy alapból ki lesz kapcsolva, aztán, hogy nem, az egészet kidobják az ablakon...

De úgy tűnik, úgy vannak vele, hogy mostanra biztos mindenki elfelejtett mindent és hopp úgy döntöttek, hogy a senki számára sem elfogadható "újítást" visszahozzák:

"Mégis berakja a mindent naplózó kémfunkciót a Windows 11-be a Microsoft"

"Bár a nyár elején úgy tűnt, hogy a népfelháborodás hatására letesz bevezetéséről, a Microsoft most úgy tűnik, hogy mégis be fogja rakni a Felidézés (Recall) funkciót a Windows új verziójába. A fejlesztést sokan erősen kritizálták és adatvédelmi rémálomnak minősítették, mivel az lényegében mindent naplóz és elment, amit a felhasználó a gépén csinál - ráadásul egy alig védett adatbázisba."

"A Microsoft még tavasszal, idei BUILD konferenciáján jelentette be a Felidézés funkciót, amit amolyan mesterséges intelligencián alapuló időgépnek szánt. Az azt megelőzően AI Explorer néven fejlesztett funkció lényege, hogy használat közben pár másodpercenként egy-egy képernyőmentést készít a gépről, amin működik, majd azt egy könnyen visszakereshető adatbázisba menti el, amin a felhasználó mesterséges intelligencia segítségével végezhet lekérdezéseket."

"Az egyetlen jó hír, hogy a Felidézés-t egyelőre csak az Insider felhasználók kapják majd meg, illetve, hogy az csak a Copilot+ PC-kre fog elérhetővé válni ősszel is. Az még kérdés, hogy a fejlesztésben milyen további problémákat azonosítanak majd utóbbiak, valamint, hogy az mikor jelenhet majd meg a Windows 11 a hétköznapi felhasználókhoz kikerülő változatába is."

Ez a funkció alighanem titkosszolgálati megrendelés, egyszerű, általános népharag és értetlenség nem elég, hogy ne legyen.

Aztán... a Microsoft olyan lényegtelen kérdésekkel foglalkozik mint hogy egy lépésben variáljon át valamit, vagy gyorsan, egyben. És időközben úgy tűnik rájöttek, hogy nem jó gyorsan, egyben, mert ez az egész eleve csak arról szól, hogy úgy teszünk mintha ezzel fejlesztettünk volna valamit, miközben csak átvariálunk már rég megszokott menüket. Ha gyorsan, egyben csinálnánk csak megint felvetné az idegesítő kérdést? Ezután milyen totál felesleges dologba kezdjünk, ami úgy tűnik mintha tennénk valamit ami számít, közben meg nem.

"Ennyi volt: 40 év után kinyírja a Windows Vezérlőpultot a Microsoft"

"Mégsem fogja kinyírni a Vezérlőpult-ot a Windows-okban a Microsoft"

"A vállalat ugyanis átírta azt az oldalt, amin korábban közzétette ezt az információt, és az új változatban most már állítja, hogy a Vezérlőpultnak csak egy részét fogja átmozgatni a Gépház app-ba."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1718476127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2024.08.29. 19:44:31

Itt megint arról van szó, mint amiről az egész blogod szól. Először bevezetik, majd szépen az egészre ráfogják, hogy a te érdekedben a felhőbe kell menteni mindent, hogy mindenhonnan elérd. Nem kérted ugyan, de ők ilyen nagylelkűek. Utána meg egyszer csak fizetős lesz a „szolgáltatás". Kikapcsolni lehetetlen lesz a „szolgáltatást" vagy majd mindenféle hibákkal fog együtt járni, ha kikapcsolod.

Mikor a Win95 megjelent, akkor volt egy per, mert a M$ a konkurencia kiiktatása miatt az Internet Explorert egybeépítette a Windows Explorer fájlkezelővel. Utána azzal érveltek, hogy de hát az Internet Explorer az operációs rendszer integráns részét képezi. Aha, egy netböngésző az oprendszer része, nem pedig opcionális (ráadásul a 90-es években, amikor még szinte kizárólag szöveg alapú volt a net).

Mivel lényeges ellenállás nem volt, ezért tartunk ma itt, ahol.

GABOR2 2024.08.30. 13:42:56

@Koenigsberger: Akkor még monoplóliummal akartak több pénzt szerezni. Mostmár... csak úgy fizess nekik örökké, nem csak egyszer. Lusták lettek. És elfogyott minden kreatív erő.
süti beállítások módosítása