Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hát mi lesz így? Nincs elég amerikai önkéntes háborúk indításához

2024. szeptember 02. - GABOR2

Megjelent a portfolion egy majdnem jó cikk arról, hogy baj van: Az USA hadserege önkéntes, de a mai fiatalok egyszerűen nem akarnak katonák lenni még úgy se, hogy sok pénzt adnának érte.

És a cikk azt elemzi, hogy ez miért van. Én pedig azért tartom "majdnem jó" cikknek, mert egy csomó pontot felhoz, amik amúgy jók, éppen csak azt nem amit első helyen említenek USA Youtube csatornák, amik ugyanezt a jelenséget elemzik. Sokuk veterán katona.

"Megoldhatatlan krízistől szenved a világ legerősebb hadereje: hogy akar így háborút nyerni Amerika?"

"Hiába a rengeteg high-tech haditechnikai eszköz, a korszerű légierő és információs hadviselési képesség, az amerikai haderő évről évre egyre súlyosabb létszámhiánnyal küzd és nem is látszik egyelőre, hogy sikerülne rövidtávon orvosolni a problémát. Nemcsak az aktív állomány pótlásával van gond, tartalékosokból és gárdistákból is egyre kevesebb van, ami igencsak komoly kihívást jelenthet Washingtonnak, ha netán olyan magas intenzitású háborúba keveredik az Amerikai Egyesült Államok, mint amit Ukrajnában látunk."

"Az Egyesült Államok hadereje teljesen önkéntes alapon szerveződik már több mint 50 éve, a világ legerősebbjének tartott amerikai haderő fegyvernemeinek személyi állományát viszont évről évre egyre nehezebb feltölteni friss élőerővel.

Magyarul évről évre egyre kevesebb amerikai akar katona, vadászpilóta, harckocsizó vagy éppen tengerész lenni."

És jönnek a számok, hogy milyen súlyos mértékben elmaradnak a toborzási céloktól.

"Ami még ennél is súlyosabb probléma lehet az, hogy a hadsereg tartalékos állománya (Army Reserve) és a gárda (National Guard) létszáma is folyamatosan és gyorsan csökken. Mindkét szervezet 30% körül maradt el a tavaly kitűzött toborzási célszámától. A haditengerészetnél még ennél is rosszabb a helyzet: a tartalékos szervezet legénységi állománya 35, tiszti állománya 40%-kal maradt el a kitűzött toborzási kvótától."

"A Vox cikke arról ír: ilyen számokkal az amerikai haderő nagyon nehézkesen tudna csak megvívni egy komolyabb, magasabb intenzitású háborút akár Iránnak, Észak-Koreával, de főleg Oroszországgal, Kínával szemben."

És akkor sok mindent kihagyva térjünk rá az okokra. Én kezdem az okkal ami itt nincs leírva, mert "vállalhatatlan" lenne mainstreamben leírni, hiába emlitik sokan első helyen, bár még ezen a listán is talán mondhatni közvetetten ott van:

Ez pedig az, hogy a baloldal elhatározta, hogy a hagyományosan jobboldali hadsereg intézményét is el kell foglalni és baloldalivá tenni és ezzel együtt megjelentek olyan dolgok, mint női kvóták, LGBT+ kötelező érzékenyítés, államilag finanszírozott transzátalakítás, a korábbi minimális fizikai követelmények drasztikus csökkentése, hogy a woke emberkék legalább egy része tudja ezeket teljesíteni, aztán, a katonák nyelvezetének kontrolálása, átnevelése, a veteránoknak szánt programok és összegek csökkentése, a tisztelet csökkentése irántuk, a hagyományos testvéries, bajtársias szellem megtörése stb. stb. És ezek miatt rengeteg hagyományos katona családban megtört a hagyomány, hogy az apa és fia is katona, egyszerűen ilyen woke hadseregben nem akarnak résztvenni.

És ezzel párhuzamosan a beküldött woke emberek száma nő, de akárcsak a szórakoztató iparban, ahol várják az "újfajta, modern közönség" kialakítását... itt sincsenek közel se elegen. Meg eleve mi az, hogy a haza szolgálata? Ők el akarják azt pusztítani, hisz utálják az USA-t, a világ legrosszabb államának tartják.

Ez utóbbira utal is pár pont, nézzünk is párat, nem mindet, mert azért mindent nem illik kiírni, nézzétek meg az eredei forrást.

  1. "A fő ok az amerikai fiatalok általános egészségügyi állapota: a 17 és 24 évesek alig 23%-a elég fitt ahhoz, hogy egyáltalán felmerüljön annak lehetősége, hogy bármilyen katonai szolgálatot tudjon teljesíteni. Komoly probléma az elhízás, a drog / gyógyszerhasználat és a különféle mentális betegségek."
  2. "A fiatalok körében a hajlandóság is hiányzik: egy friss poll szerint a 16 és 21 év közti amerikaiak alig 10%-ában merül fel egyáltalán az lehetőségként, hogy bármilyen katonai szolgálatot végezzen. Őket is főleg a fizetés, a juttatások és kedvezmények lehetősége és nem a „haza szolgálata” vagy más, magasztos eszme vonzza."
  3. A Z-generáció és a még fiatalabbak számára egyre nehezebb részt venni egy hierarchikus, szigorú keretek közt működő és keményen szabályozott szervezetben, mint a hadsereg, haderő.

Szóval látjátok... eleve sokan alkalmatlanok, még a lecsökkentett követelményeknek se tudnak megfelelni. Aztán ez a generáció általában nem akarja ezt az egészet, de a baloldaliak... ők utálják az USA-t, a világ legelnyomóbb, leggonoszabb hatalmának tartják, egyáltalán nem akarják igazából megvédeni, alighanem a többségük akik poziciót szerzett a seregben alig várja, hogy az USA árulója legyen.

Aztán a cikk egy elég fenyegető ötlettel állt elő. Azt kéne talán csinálni, vagy hát jó lenne ha csak úgy megtörténne magátóbl, hogy... egy mesterségesen nemzetközi krizist jönne ami felébreszti az ország lakosságában a patrióta érzelmeket. Ezt is baloldaliaktól várni... felesleges.

"Kitérnek végül arra, hogy lehet, hogy a toborzási kedv újjászületéséhez egy újabb nemzetközi krízisre lenne szükség, "

Tehát marad egy komolyabb javaslat: Vissza kéne állítani a sorkatonaságot, mert a végén még előállna az a szörnyű helyzet, hogy az USA nem termel ki elég embert, akiket lehetne küldeni háborúzni. Persze USA mindig csak védekezből háborúzik... addig provokál amig a másik oldalon elszakad a cérna.

"LEHET, HOGY AZ AMERIKAI VEZETÉSNEK ISMÉT MEG KELL VIZSGÁLNIA HOSSZABB TÁVON AZT A LEHETŐSÉGET, HOGY VISSZAVEZETIK A KÖTELEZŐ KATONAI SZOLGÁLATOT, MÁSKÉPPEN AZ AMERIKAI HADERŐ MÉRETE FOLYAMATOSAN CSÖKKENNI FOG ÉS ALUL MARADHAT OLYAN RIVÁLISOKKAL SZEMBEN, MINT KÍNA VAGY OROSZORSZÁG, HIÁBA A FEJLETT ÉS KORSZERŰ TECHNIKA."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6618483331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.09.02. 20:42:42

Sajnos az irány oda mutat, ami az egyik Mézga Aladáros epizódban volt, amikor két hülye öreg élt már csak, de háborúztak.

Madarász Henrik 2024.09.03. 03:13:13

Ez mondjuk jó hír. Szerintem a sorozás bevezetése előtt még egy dolgot meg fognak próbálni, mint az ókori Rómában, az a külföldi aki beáll egy időre az amerikai hadseregbe, amerikai állampolgárságot kap majd.

bandiras2 2024.09.03. 08:41:51

Nem a fehér amerikai férfi a célközönség, és ők ezt megértették.
A célközönség az a kislány, akinek két anyja van leszbikus kapcsolatban, és majd felnőve, ő fogja felvenni az egyenruhát. Megtörtént toborzóvideó, US rmy.
A fehér férfi végre megértette az üzenetet, és félreáll, hagyja, hogy a leszbikusok transzok és egyéb progresszív haladárok átvegyék ezt a történelmileg teljesen elférfiasodott szerepet.
Jaaaaa, hogy ők meg nem jönnek...

GABOR2 2024.09.03. 12:42:46

@bandiras2: Jönnek, de nem elegen. De nyugi amelyik jön lesz majd a vezető. Szerintem...

Koenigsberger 2024.09.04. 08:25:14

Igen, visszanyalt a deviáns fagyi. A két nem közötti különbség csak propaganda kérdése, bármi nagyobb ügyért kiállni bigott dolog stb... Egyék meg, amit főztek.

A sorkatonaság semmit se fog megoldani, ugyanis az alkalmasság (alkalmatlanság) szintjén semmit se változtat. Sőt, mivel darab darab alapon megy, csak akkor nem visznek be, ha nem lóg ki a beled.

Más kérdés, hogy tömegesen hány fiatal férfi fogja hirtelen nőnek vallani magát már csak heccből is, nehogy kényszersorozzák. Mer' ugye csak elég visszaböfögni a propagandát, hogy nemcsak az a nő, akinek méhe van. :D

Paródia lett a világ.

Madarász Henrik 2024.09.05. 23:24:09

@Koenigsberger: Igazából az se nyerő, mert mostanában már a nőket is besorozzák ahol visszaáll a sorkatonaság.

lomposloncsos 2024.09.07. 02:41:36

www.youtube.com/watch?v=VnpD1tCjTcQ

A kínai / orosz / jenki katonai tobrzóvideók. Aranyosak a hozzászólások is:

A kínai film rávesz, hogy csatlakozzam a kínai hadsereghez.
Az orosz film rávesz, hogy csatlakozzam az orosz hadsereghez.
A jenki film pedig arra vesz rá, hogy csatlakozzam a kínai vagy az orosz hadsereghez.

Ivan: kitöröl téged a T14-el
Zhang: kitöröl téged a ZTZ-96-al
Emma: töröl téged a Twitteren, mert rossz névmást használtál

GABOR2 2024.09.07. 14:36:17

@lomposloncsos: "A jenki film pedig arra vesz rá, hogy csatlakozzam a kínai vagy az orosz hadsereghez."

Jobb mintha arra venne rá, hogy válts gendert...
süti beállítások módosítása