Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Emelkedő előfizetések...

2024. augusztus 26. - GABOR2

A Logitech igazgatója találta ki a zseniális ötletet, ami "megoldaná minden problémájukat", hogy mi lenne, ha ahelyett, hogy valaki egyszer fizetné ki a terméket mint eddig: fizesse ki újra és újra, örökké.

Komolyan az ilyen kedves embereknek ki kéne találni mondjuk, hogy az élelmiszerért amit egyszer megvett ezután újra és újra fizessen örökké, minden egyes megvett darabért, meg úgy mindenért amit használ... ugyanezt adnák nekünk, mi csak visszaadnánk.

"Áll a bál: meghátrált a Logitech, nem lesz havidíjas, előfizetéses egér"

És tudjátok ezután mi lenne a következő logikus, zseniális ötlet? Hát, hogy ne csak ellegyünk mások pénzén, miközben nem csinálunk semmit, hanem szuperjól legyünk el, amihez meg az kell, hogy csak úgy, drasztikusan emeljük az előfizetés díját, amit csak elfogadnia lehet a kedves ügyfelünknek. Az előfizetések már csak ilyenek:

"Durván megemeli a magyar YouTube Premium előfizetések árát a Google"

"A Google pénteken egy igen kedvezőtlen változtatást jelentett be a magyar YouTube Premium előfizetők számára. Ennek értelmébena cég igen durván megemeli a videómegosztóján reklámmentességet és néhány egyéb extrát biztosító előfizetései árát."

És az előfizetések árát nem valami szírsz@r 2-3, vagy akár 20%-kal kell növelni, nem, legalább 70%:

"Utóbbi nem kevesebb, mint 78%-os emelését jelenti az árnak, de az egyedi előfizetés is 33%-os emelkedést mutat."

Mit kapsz pluszt egy több mint 70%-os emelésért?

"A Google mindenesetre az áremelést "a kiváló szolgáltatás és a funkciók folyamatos biztosítása érdekében"-nél indokolta, és azzal, hogy a drágulás "lehetővé teszi, hogy folyamatosan fejlesszük a Premium-szolgáltatást, és támogassuk a YouTube-on általad nézett alkotókat és előadókat"."

Szóval a már eleve kiváló szolgáltatást fenntartják neked, vagyis azt kapod amit eddig + bárhogy ahogy nekik éppen kellemes lesz majd, fejlesztenek valamit. Neked ez így jó ahogy van, nem akarsz fejlesztést és áremelést? Sajnáljuk, efölött nincs hatalmad.

Ez az előfizetési rendszerek álma. Neked semmi hatalmad, azt csinálnak amit akarnak, még egy több mint 70% emelést se kell megindokolni bármiféle konkrét plusz, új dolog adásával, elég valami bármiféle konkrétumot nélkülöző igéret, amit bármiféle konkrét időponthoz nem kötnének. Ha úgy akarják a következő két hónapban ki se kellnek az ágyból, te fizetni fogsz akkor is. Sok techcégnél már azt is kikérik a dolgozók, hogy be kell menniük az irodába, úgy tenni mintha dolgoznának, minek, úgyse kell csinálniuk semmit. És ehhez pont ezek a cégek a legjobbak, azok tarthatnak el embereket tartósan akik nem csinálnak semmit, akiknek nem kell csinálni semmit és akkor is kapják az előfizetési pénzeket. És ott akár lehet valaki nagy vezető papiron csak azért mert "áldozat".

És ha egyik emel, akkor a másiknak is "kell"... mert "piaci verseny". Várjunk, annak pont fordítva kéne hatnia...

"Megint megemeli havidíjait a Netflix - a magyaroknak is"

"A hét elején kellemetlen meglepetés érte a Netflix magyarországi előfizetőit. Az ismert netes streaming-szolgáltató ugyanis értesítette ügyfeleit, hogy ismét jelentős mértékben emel havidíjain - méghozzá már jövő hónaptól kezdődően."

Meglepi amit csak elfogadhatsz, vagy... minden oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9818476095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.08.26. 23:47:44

Egyedül az Office365-öm előfizetéses...

GABOR2 2024.08.26. 23:56:29

@gigabursch: Az se fog lentebb menni.
süti beállítások módosítása