Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Lengyelországi elit halálvágya...

2024. szeptember 02. - GABOR2

Magyarország szereti a lengyeleket, de be kell látni fura egy ország. A történelem során az elitjük miatt háromszor tüntek el a térképről és most is úgy tűnik mindegy, hogy jobboldali az elit vagy baloldali, bekockáztatják az egész országukat, az se számít, hogy lehet ebből harmadik világháború lesz. Persze ők maguk az elsők között lennének akik mentik a bőrüket baj esetén, az országot meg ott hagynák harcolni.

Úgy tűnik nem tudnak leállni az ötlettel, hogy lelőljék az orosz rakétákat már Ukrajna területén. Amúgy meg az ukránokkal most is volt egy diplomáciai összecsapás, tehát még igazából nem is nagyon szeretik az ukránokat enyhén szólva, de úgy tűnik az oroszokat jobban utálják mint bármit amit szeretnek.

Már meg is csinálták volna, de az USA megüzente, hogy ha lelődözik az orosz rakétákat és ezért Oroszország megtörlást követ el Lengyelország ellen, azt jogosnak fogják tartani és nem jönnek Lengyelország védelmére, bárhogy sírnak is majd.

Most nemrég egy nagyon fura eset is történt, azt mondták "lehet", hogy egy orosz drón átment hozzájuk a napokban. Ez a "lehet hogy" fura, mert a radar egyértelműen megmondaná, hogy megtörtént-e és amúgy napokig ezen a történeten rágták magukat.

"Poland says drone likely entered its airspace during Russian attack on Ukraine"

Aztán most előjöttek a farbával: Megint azt szeretnék, hogy lőhessék le az orosz rakétákat már Ukrajna területén, mert ez... "kötelességünk". Nemcsak nekik, más szövetséges államoknak is, vagyis amikor Oroszország visszacsap akkor a NATO tekintse őt áldozatnak és mindneki jöjjön megvédeni Lengyelországot.

De a NATO megint megüzente: NEM!

"Figyelmeztet a NATO: ha Lengyelország nem áll le Ukrajna ügyében, az egész szövetség ráfázhat"

"A Financial Timesnak adott interjút Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, amelyben arról beszélt:

Lengyelországnak, valamint az Ukrajnával szomszédos többi országnak kötelessége lelőni az orosz rakétákat, mielőtt elérik a légterüket”."

Őőőőőő.... nem.

Amúgy a mese az, hogy mindez azért kell, merthogy az Ukrajna fölött lelőtt rakéták és drónok maradványai esetleg átjönnek az államhatáron és valakit telibetalálnak és meghalnak majd NATO állampolgárok és hogy ez durva és megengedhetetlen.

"Véleménye szerint a NATO-tagság nem semlegesíti a tagországok felelősségét arra vonatkozóan, hogy megvédjék saját légterüket. Hozzáteszi: 

minél közelebb engedik a rakétákat, annál nagyobb a veszélye, hogy azok áldozatokat fognak szedni, ezért érdemes őket már Ukrajna fölött lelőni."

Az eddigi ilyen esetek száma: zéró? És persze mindenki tudja, hogy ez csak egy gyenge kifogás.

A NATO szerencsére egyenlőre megint elvetette ezt a dolgot és üzent Lengyelországnak, hogy legyen szíves végre leállni, mert mindenki mást is nagy veszélybesodornak:

"Sikorski kijelentéseit a NATO szóvivője kommentálta az Europa Press hírügynökségnek, mint fogalmazott,

a szövetségnek elsősorban arra kell törekednie, hogy az orosz konfliktus ne eszakálódjon, ezért a NATO nem résztvevője, és nem is lesz résztvevője az ukrajnai konfliktusnak”."

"A szóvivő aláhúzta: minden NATO-tagországnak joga van megvédeni saját légterét, ugyanakkor figyelmeztetett: az egyes országok akciói Ukrajna védelmében az egész szövetségre nézve jelentenek következményeket, ezért ő inkább a tagállamok közti szoros együttműködést és a folyamatos konzultációt javasolja."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2118483351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.09.02. 20:39:27

Sajnos a második mondatodban van a lényeg és ez az amit ők a legkevésbé tudnak.

Madarász Henrik 2024.09.03. 02:50:22

A lengyel politikusok egy beteg népség, igazából a németeket is majdnem úgy utálják mint az oroszokat, de mert ők az EU vezető hatalma nem ugorhatnak úgy nekik, de folyamatosan óriási kártérítéseket követelnek tőlük, miközben Sztálintól már megkapták, amikor odaadta a lengyeleknek a német területek keleti harmadát 1945-ben.

GABOR2 2024.09.03. 12:41:22

@Madarász Henrik: Sztálin el is vett területeket. Azért kapták a német területeket. Viszont volt tárgyalás a kártérítésről, csakhát az nem számít, mert azt a kommunista vezetők csinálták egymás között. Egyébként bizonyos korábbi a lengyel területek most ukránok. Sokkal nagyobb terület mint ami magyar volt. De románoktól is csatoltak területet az ukránokhoz. De a lengyelek még van egyéb nagy problémája, minthogy az őket népírtó ukránoknak nagy nemzeti hősök lettek... Még Tusknak is baja van vele.

GABOR2 2024.09.06. 19:49:18

Most egy hét után kijelentették, hogy "nagyon nagy valószínűséggel" az oroszok nem sértették meg az lengyel légteret, míg egy hete pont fordítva volt...

"Téves riasztás: mégsem sértették meg a lengyel légteret"

www.portfolio.hu/global/20240905/teves-riasztas-megsem-sertettek-meg-a-lengyel-legteret-708097

Az oroszok pedig ezenkívül demonstrálták az erejüket a lengyel határ közélében, miután a lengyelek vágyát, hogy úgy lődözhessék le az oroszok rakétáit, hogy az oroszok erre nem lőhetnek vissza nem teljesül...

lomposloncsos 2024.09.07. 01:27:18

Lengyelország szinte belebolondult az oroszgyűlöltbe (persze van rá okuk...) A volhíninia etnikai tisztogatást (100 ezer megölt lengyel) meg borítsa jótékony homály.
"Sikorski lengyel külügyminiszter viszont amellett tört lándzsát, hogy a múlt bűneinek éles hangú fölemlegetésével nem szabad új falakat emelni a két ország között."
Érdekes módon a katyni mészárlást nem nézik el az oroszoknak egy percig sem.

GABOR2 2024.09.07. 14:35:20

@lomposloncsos: Furák, lehet csak hangosak akarnak lenni, hogy amikor eljön az "újjáépítés" akkor legalább a korábbi lengyel területek felett legyen nagy befolyásuk. De egyedül nem merik meglépni a dolgokat. Lehet, hogy tudják, hogy mások úgyis "leállítják őket", azért ilyen hangosak.
süti beállítások módosítása