Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem elég a reklám milliárdok?

2024. május 07. - GABOR2

Sok techcég próbálja valahogy elérni, hogy ugyanazért a dologért újra és újra fizessen a felhasználó, közvetlenül, vagy közvetve. Felhő, reklám nézés, havi fizetés...

A Googlenek nincs ilyen problémája, vígan megél a hirdetésekből és megengedheti magának, hogy az "igazi" termékei sorra bukás legyenek.

Viszont úgy tűnik, hogy kialakult náluk egy fordított vágy... a termékünkért fizessenek csak a felhasználók, nem elég a hirdetésekből származó százmilliárdok...


És ezzel alighanem ki is nyirták ezt az új ötletüket a születésénél:

"Fizetős lesz a Google AI-alapú keresője"

Bár nem szentelnek neki egy külön cikket, de sorra újra és újra azt olvasom hogy az AI egy nagyon drága mulatság. Lehet annyira, hogy még a Google se akarja "ingyen" adni.

"Ez lenne az első alkalom, hogy a Google egy alaptermékét fizetőssé teszi – a hagyományos keresőmotor ingyenes maradna, a hirdetések pedig még az előfizetőknél is megjelennének a találatok mellett."

Oké, gondolhatod, de akkor legalább nem lesz reklám. De... lesz:

A Google annyit árult el, hogy nem dolgoznak vagy fontolgatnak reklámmentes keresési élményt.

Ezt milyen szépen mondták... a reklámok nézése egy élmény...

Nézzétek most is itt egy cikk ami elvileg az elektromos autókról szól, de úgy mellékesen a cikkben oda van dobva hogy:

" Általános trendnek látszik, hogy a befektetők egyre türelmetlenebbek a hatalmas AI-költségek és a sokára várható nyereségek miatt,"

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4918398751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2024.05.07. 21:01:03

A kapzsisága határtalan ezeknek a cégeknek ( kivéve ha woke tanokat kell terjeszteni ), a számítógépes játékgyártó cégek úsznak a pénzben és rugdossák ki az alkalmazottakat.

Koenigsberger 2024.05.08. 05:46:43

Tkp. milyen extra „élményt" adhatna egy „AI-alapú” kereső?

Most félretéve a tényt, hogy nem is AI, hanem chatbot, mióta a website-ok nagy része ma már sablonokra épül, a sima indexelő- és keresőrobotok (élükön a Google) sem tudnak már hova fejlődni.

Koenigsberger 2024.05.13. 07:27:30

Ide linkelem, de lényegében megerősíti, amiről az egész blog szól:

„Miért fizetünk olyan termékekért, amik még nem készültek el?”

24.hu/tech/2024/05/12/okostelefon-videojatek-mi-asszisztens-ai-pin-rabbit-r1-apple-vision-pro/

GABOR2 2024.05.15. 13:50:09

@Madarász Henrik: Most az egyik a wokesága miatt egy játékon bukott 200 millió dollárt bevallottan...-- De a wokeság olyan ügy, hogy azért megéri nekik.

GABOR2 2024.05.15. 13:51:47

@Koenigsberger: Látod ők se tudják a választ mire jó ez az egész, de fizetnek érte, nem is keveset. Menő, jó hangzik, ennyi.

GABOR2 2024.05.15. 13:52:28

@Koenigsberger: Köszönöm, majd elolvasom.
süti beállítások módosítása