Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mostmár minden "mesterséges intelligenciával" megy, dehát akkor hol a beígért nagy fejlődés?

2023. december 11. - GABOR2

A Microsoftnál úgy gondolták, hogy ideje megválaszolni azt hogy miért van az, hogy bár ma már szinte minden a "mesterséges intelligencia" segítségével működik, és eszerint fizetnünk is kellene érte magas árat, mert hát ez "mesterséges intelligencia", mégsincs itt a nagy forradalmi átörések kora, mint amit ígértek hogy lesz a mesterséges intelligenciával.

"Microsoft: felejtsük el a szuperintelligens AI-t"

"Az AI guru szerint az emberiség még nagyon messze van a szuperintelligens számítógép megalkotásától"

"Yann LeCun, a Meta vezető kutatója úgy véli, hogy a jelenlegi mesterséges intelligencia rendszerek évtizedekre vannak attól, hogy elérjék az emberi szintű intelligenciát. "

Vannak persze akik még mindig próbálnak nagyokat mondani:

"Ezzel ellentmondva Jensen Huang Nvidia-vezérigazgató előrejelzésének, miszerint az AI kevesebb mint öt éven belül felülmúlja az embert - közölte a CNBC."

De visszatérve:

"Kritizálta azt is, hogy a technológiai ipar a nyelvi modellekre és a szöveges adatokra összpontosít, mondván, hogy ezek a módszerek nem elegendőek a fejlett, emberhez hasonló mesterséges intelligencia rendszerek létrehozásához."

Ja igen, ha igazából öszinte lenne mindenki: Ezek igazából nem AI-k. Nem gondolkodó gépek. A mai "AI"-k csak marketing fogások, hogy még többet fizessél.

Ami az emberekben él mint AI totál messze van, évtizedekre... igazából a Nyugat talán előbb lehanyatlik mint hogy eléje azt. Talán nem is baj. A világ mai vezetői jobb ha nem kapnak ilyen eszközt meg.

"Yann LeCun, a Meta vezető kutatója úgy véli, hogy a jelenlegi mesterséges intelligencia (AI) rendszerek még évtizedekre vannak attól, hogy elérjék az érzékenység vagy a józan ész bármely formáját. "

"LeCun szerint a szöveg rossz információforrás a modern nyelvi modellek képzéséhez. Annak ellenére, hogy a rendszereket olyan mennyiségű olvasmányon képezték ki, amelynek elolvasásához egy embernek 20 000 évre lenne szüksége, ezek a modellek még mindig nem értik meg az alapvető dolgokat."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3318278999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása