Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Hackerek feltörték az egyik legnagyobb amerikai nukleáris laboratórium rendszerét

2023. november 27. - GABOR2

Időnként újra és újra felmerül az az illúzió, hogy igaz, hogy mondjuk az KKV-k rendszerét feltörik, de igenis lehet jól csinálni és a komoly intézmények rendszereit jól védik.

Nos... a valóság megint megmutatja, hogy ez nem így van. Még a legfontosabb titkokat őrző intézmények is meghackelhetőek, ha fontos adatait neten lógó rendszereken tárolja, hiába vannak a legújabb és legjobb infobiztonsági rendszerei, hiába védi őket akár az országuk titkosszolgálata is a kibertérben és hiába van közel limit nélküli pénzügyi forrásuk.

"Feltörték az egyik legnagyobb amerikai nukleáris laboratórium rendszerét, az adatokért cserébe macskanők kifejlesztését követelték"

"Feltörték az Idahói Nemzeti Laboratórium (INL), az USA egyik legnagyobb nukleáris laboratóriumának rendszerét, írja a Mashable. Az adatszivárgás mögött álló csoport a magukat „meleg szőrös hekkereknek” nevező Sieged Security, azaz SiegedSec volt,"

"A SiegedSec szerint a hacktivista csoport több ezer, az INL birtokában lévő felhasználói és alkalmazotti adatrekordhoz férhetett hozzá. Ez magában foglalja az emberek teljes nevét, születésnapját, e-mail- és otthoni címét, telefonszámát, társadalombiztosítási számát, foglalkoztatási adatait és még sok mást, jelezte a csoport."

"Talán nem meglepő, hogy a SiegedSec máskor is inkább a saját szórakoztatására hackel, mint pénzszerzés céljából, és inkább azt szerette volna jelezni a macskanőkkel, hogy nem áll szándékában leszedni a most már nyilvánosan elérhető személyes adatokat."

Talán most azt gondolod magadban miután végigolvastad a teljes magyar cikket... ha felhőben tárolták volna ezeket az adatokat akkor talán... De ébresztő: én megnéztem az eredeti forrást és nemhogy csak simán felhőből lett ellopva mindez, hanem szövetségi szinten leokézott biztonságosnak mondott felhőből:

"On Monday, Nov. 20, Idaho National Laboratory determined that it was the target of a cybersecurity data breach in a federally approved vendor system outside the lab that supports INL cloud Human Resources services,

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1418268655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása