Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Mintha a diverzitás nemcsak a Microsoftnál nem működne úgy ahogy mondják, hogy kéne

2023. november 13. - GABOR2

"Currently, 50% of Apple's U.S. team members are from underrepresented communities. In comparison, Google's U.S. workforce consisted of about 50% non-white employees in 2021, while Microsoft had about 51% U.S. non-white employees, according to Protocol's Diversity Tracker."

Azt találtam, hogy 2021-ben az Apple USA csapata 50%*ban "alulreprezentált közösségek"-ből áll össze. Vagyis a cég dolgozóinak fele nem azért van ott, mert tehetséges volt, hanem a bőrszíne, szexuális beállítottsága, stb. miatt. Eltartani csak úgy magában ennyi embert drága, dehát az  Apple termékek árából lehet ezt finanszírozni... úgy tűnik.

Csak van egy olyan probléma, hogy bár ezek az emberek nem értenek hozzá, de... ott akarnak lenni a fontos poziciókban, nemcsak úgy kapni a pénzt valami kamu munkáért.  Dehát héj, a cégek szerint ők ettől jobbak, "erősebbek" lettek.

Tehát az Apple sohase volt még ennyire erős, ennyire jó...

De akkor hogy létezhet ez a hír:

"Leállítja összes operációs rendszere fejlesztését az Apple"

"Az Apple, miután a napokban elérhetővé tette iOS legújabb, 17.1.1-es frissítését, azonnali hatállyal leállította a szóban forgó, és minden más operációs rendszere fejlesztését is - szivárgott ki a vállalattól. Így a cégnél egyelőre az iOS mellett, a macOS, az iPadOS, a watchOS, de még a tvOS sem fog újabb funkciókat kapni, határozatlan ideig."

Azért kell leállni az új rendszerek létrehozásával, mert:

"A fejlesztés leállításának oka a szivárgás az iOS 17 botrányos debütálása, illetve minősége volt. Az iPhone-ok operációs rendszerének legújabb kiadásában ugyanis számos súlyos hibát sikerült azonosítani a kiadását követő hetekben, amik többek között az almás telefonok egyes részeinek tönkremeneteléhez is vezethettek, de a watchOS-ben és a macOS-ben is találtak hasonlóan súlyos problémákat a közelmúltban."

"Az Apple ezért most intenzív hibagyomlálásba kezd rendszerein, mielőtt újraindítaná azok funkcionális fejlesztését. Ez rá is fér azokra, hiszen a 17-es verzió kiadása előtt is már nem múlt el úgy hónap, hogy az iOS-ben ne találtak volna legalább egy (de gyakran több) rendkívül súlyos sebezhetőséget, amit ráadásul felfedezésük idején a hackerek már ki is használtak az almás kütyük, illetve tulajdonosaik megtámadására."

Szóval a kiadott oprendszer olyan elképesztően sz@r minőségű volt, hogy mindenkinek azon kell ezután dolgozni, hogy valahogy össze toldozzák, foldozzák az egész sz@rkupacot.

És amúgy bízz rá az okostelefonra a jövőben szinte mindent... pénzügyeket, állami ügyeket. Aztán igazából ilyen minősíthetetlenül sz@r az egész.

Dehát hogy lehet ez? Én emlékszem, amikor még az Apple koránsem volt ennyire erős, ennyire diverz, de az oprendszeréről nem az a hír járta, hogy minősíthetetlenül használhatatlan sz@r.

És közben meg ők a világ legnagyobb cége, bárki, legjobb szakembert meg tudnák fizetni. De nem, nekik diversity hire kell vezető poziciókban.

A fogyasztók meg le vannak sz@rva.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6118258023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.11.14. 04:57:08

Nem baj, Rogán és csapata megbízik a okostelefon cégekben, rájuk bízza a állampolgárok minden fontos adatát.

GABOR2 2023.11.14. 12:11:53

@Madarász Henrik: Igen, egy cikkben ezt mondja:

"Meggyőződésem, hogy a következő évtizedben az emberek a mobilon keresztül akarnak hozzáférni mindenhez – folytatta Rogán Antal, elismerve, lehetséges, hogy a közép-távoli jövőben születik új technológia."

www.origo.hu/itthon/20231110-digitalis-allampolgarsag-rogan-antal.html

Én bizony nem akarom.
süti beállítások módosítása