Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Már megint az a fránya valóság: megtiltották az önvezető autók működését... csak egy-két gyalogos kellett hozzá mint áldozat

2023. október 30. - GABOR2

Azért az sokat elmond, hogyha a legjobban techbuzi helyen is a helyi lakosság valósággal már könyörög, hogy tünjenek el végre ezek a "szuper" önvezetőautók.

Most a pontot az i-re az tette tán fel, hogy x+egyedik alkalommal gyalogost gázolt és vonszolt maga alatt hosszan az egyik jövőcsodája. Azért is x mert nagyon úgy tűnik, hogy az érintett cég nem igazán öszinte azzal kapcsolatban, hogy ez hányszor fordult elő, megpróbált több esetet eltussolni... állítólag.

És az emberek meg mondják, hogy ne, ne, NEEEE, Hell No! A biztos nem korrumpált döntéshozok meg próbáltak eddig nem figyelni erre, hisz minden amit kitalálnak a techcégek az jó és tuti az lesz a jövő... nem igaz?

De a legutolsó eset után tarthatatlan lett a dolog és visszavonják az engedéjüket, a cég meg úgy érzi, hogy kampányt kell indítania, hogy "visszaszerezze az emberek bizalmát" ugyanis az emberek... rühelik az egészet. 

"Nagy pofont kaptak az önvezető autók"

"Megtiltotta Kalifornia állam a General Motors számára, hogy a Cruise önvezető autókat működtessen. A cég többek között gyalogosbalesetről készült felvételeket is visszatartott, de a helyi hatóságok szerint a járművek egyszerűen nem elég biztonságosak ahhoz, hogy a közutakon használják."

"Kalifornia egyébként nem csak az önvezető Cruise autókat tiltotta ki az utakról, hanem a sofőr nélküli teszteléshez szükséges engedélyeket is visszavonta, mivel a hatóság szerint a járművek veszélyeztetik az embereket, továbbá a cég félretájékoztatta őket a technológia biztonságáról."

Ha már a legtechbuzibb helyeknek is annyira elegük van, hogy minden más céget is kitiltanának...:

"Los Angeles egyébként a jelentések szerint hasonló lépésekre készül az önvezető járművek és a robottaxik kapcsán, ott a Cruise mellett a Waymo neve is felmerült."

."..az egyértelmű, hogy a technológia fejlődése és terjedése alaposan belassult, és messze nem hozza azt a szintet, amiről évekig beszéltek – ráadásul a Cruise és a Waymo az ágazat legnagyobbjai közé tartoznak."

"A Cruise mindezek után úgy döntött, minden sofőr nélküli tevékenységet felfüggeszt az USA-ban."

"Az USA-ban végül számos hatósági vizsgálatra számíthat a Cruise, különös tekintettel a gyalogosokat figyelmen kívül hagyó szoftver miatt."

Gyalogosokat figyelmen kívül hagyó szoftver... oh, hát azokra miért is kéne figyelnie egy önvezetőautónak?! Főleg egy gigavárosban?!

Már megint az a fránya valóság... És van pár gyalogos áldozat, mégha nem is haltak meg, biztos vagyok benne, hogy ha egy kocsi maga alatt húz téged több tíz méteren át azt nem úszod meg karcolás nélkül. Teljesen felesleges, elkerülhető... balesetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7718246891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2023.10.30. 20:48:56

Egyébként pl. állítólag azért próbálta titkolni ezeket a gyalogos baleseteket a cég, mert egyes felvételek ha kikerültek volna annyira durvák, hogy ha látja valaki sohase akarna önvezetőt. Mondom, tán ilyen magaalágyürt emberek... durva anyagok... Magyarul is utalnak rá valahol:

"A DMV azt állította, hogy a Cruise eredetileg nem hozta nyilvánosságra a balesetről készült összes videofelvételt, és azt sugallta, hogy "a Cruise járművei nem képesek biztonságos és megfelelő módon reagálni a gyalogosokat érintő incidensek során"."

www.portfolio.hu/uzlet/20231027/kivonjak-amerika-utjairol-a-general-motors-onvezeto-autoit-648385

GABOR2 2023.10.30. 20:56:10

Itt az egyik:

Súlyos női sérült, aki a kocsi alá került és alatta maradt, a kocsiban meg nem volt senki:

"Pedestrian struck and injured by Cruise autonomous vehicle"

www.youtube.com/watch?v=mSNfC2AKJws

Sok sérülés, "nem tudják mennyi ideig volt a kocsi alá szorulva".
süti beállítások módosítása