Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Varga virgonckodott, Matolcsy odacsapott, a lakosság csak veszít - Matolcsy vs Varga

2023. október 17. - GABOR2

A múltkori eseményekben bővelkedő Matolcsy vs Varga cikk után, most igazából csak azért írok rögtön, mert Varga most úgy igazán odaszúrt Matolcsynak.

A story arra emlékeztet mint amikor van két testvér, ami közül az egyik nem agresszív és békés természetű, míg  a másik non-stop támadja őt, de azért, de azért van olyan mondjuk egy az ötvenből eset, amikor az amúgy mindig békés testvér az aki igazából keveri a sz@rt.

A Matolcsy vs Vargánál is igazából a Matolcsy aki szinte mindig támadó Vargával szemben és ő az aki ezért az országnak is árt és Varga az aki próbál nyugodt maradni, próbálja enyhíteni azt amit Matolcsy tesz. De amit most tett Varga... van egy olyan érzésem, hogy élvezte. De még előtte...

Ettől szerintem még se Varga, se Orbán sem igazán pozitív szereplő, mert inkább játszák Matolcsy játékát, ami nagyon destruktív az országnak, ahelyett, hogy inkább eltávolítanák gyorsan valahogy a Jegybank éléről. Igen, nem egyszerű, a jegybanki függetlenség védve van rendesen, de nem volna lehetetlen...

A mostani storyhoz... ugye Matolcsy sokféleképpen ártott az országnak, pl. hogy az egyekbe emelte a jegybanki alapkamatot, de közvetlenül is betett Vargának azzal, hogy összehozott sok-sok milliárdnyi jegybanki veszteséget, amit a magyar költségvetésnek kéne kifizetnie, de hogy ne kelljen, hirtelen most Orbán és Varga megváltoztatta a törvényt, így a Matolcsy nyakán maradt a sok milliárd veszteség, ami azt is jelenti, hogy az általa imádott kis hobbi projektjeinek is annyi lesz.

És most Varga bemondott egy olyat, hogy á, ne aggódjon a jegybank, azzal, hogy az állam nem fizeti helyette a veszteségeit, tulajdonképpen növekedik a függetlensége. : - ) Most mond, hogy mindezt Varga legalább magában nem síró röhögéssel mondta ki. Lehet a valóságban, nem látok róla videót:

"Varga Mihály szerint csak növeli a jegybank függetlenségét, ha most nem pótolják vissza a veszteségét"

"Kedden tárgyalta a parlament a jegybanktörvény módosítását, ami szerint nem lesz konkrét szabály arra, mikor és mennyire kell a költségvetésből visszapótolni a Magyar Nemzeti Bank veszteségét"

"A pénzügyminiszter szerint a módosítás növeli a jegybank függetlenségét és így gazdálkodásának hatékonyságát is, másrészt a költségvetési egyensúlyt is támogatja, hiszen a költségvetés 400 milliárd forintot meghaladó kiadás alól mentesül."

Varga utalt arra is, hogy a Jegybank harca az infláció ellen elég gyatra munka:

"A kormány éppen azért veszi át részében az infláció letörésének munkáját a jegybanktól, mert úgy érzi, abban a hagyományos monetáris politikai eszközök kevesek."

" Azt a problémát kívánják megoldani, amit a jegybank maga nem tud"

Egyébként hogy mondjam... megértem Vargát, hogy kedve van visszavágni, hisz pont a múltkori cikkemben is írtam, hogy Matolcsy minden sz@rnak elmondta a munkáját, míg ő próbált továbbra is felnőttként viselkedni.

Ajánlom olvasd el azt a cikkem, főleg ha most túl sok szimpátád támadt Matolcsy iránt, hisz most azt láthatod, hogy Varga támad... ötvenből egyszer. De ezért valakik szerint egyik testvér 19 a másik egy híjján húsz, ami egy b@romság.

Szóval ez is olyan story, hogy mintha lenne egy gazdag gyerek aki utálja a szüleit és egyszer, hogy megszívassa a szüleit valami hülyességgel okoz számlát ami mondjuk egy ház árával ér fel és nyújta oda a gyűlölt szüleinek, hogy na fizessétek ki mint szoktátok, amúgy meg nagyon független akarok lenni és ja de amúgy volna pár hülye hobbim amit szintén fizessetek és nem akarok dolgozni... És akkor az apukája azt mondja, hogy tudod mit, szerintem is itt az ideje a függetlenségséget elkezdésével. Pl. elsőként te fizesd ki szépen ezt a több tízmillió forintos számlát amit ledobtál ide elénk. És gazdálkodd ki mellette a hobbyjaidat is ha tudod.

Merthogy igen, ha nem mások fizetid helyetted a számláid valahol tényleg növeli a függetlenséged... De azért minusz sok millióval kezdeni azért... más. : - )

De amúgy Matolcsy válasza amúgy tán itt is van erre a kedvességre:

"Matolcsy György csapata borsot tört Varga Mihály orra alá"

Bár nem tudom, ez talán túlzás, hogy kifejezetten Matolcsy visszavágása lenne ez, de már az, hogy ennek látják mások is jelez valamit. 

Matolcsy elkezdte rendezni a Jegybank adósságát azzal, hogy a büntetéseivel az államtól vesz el pénzt.

Amúgy újabb adatok jönnek arról, hogy igen, Magyaroszág rossz helyzetben van:

"Rekordszámban húzzák le a rolót a magyar cégek, elmélyült a gazdasági válság"

"Újra felerősödőben van a cégbezárási hullám Magyarországon. Az év első fele a cégmegszűnések jelentős megugrását hozta, de az időszak végére már lassult a növekedés a felszámolási és végelszámolási eljárások számánál. Szeptemberre azonban újra emelkedés látszik a statisztikákban. Ráadásul egyre több az előzmény nélküli procedúra is. "

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr2218236833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása