Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A cégek mostmár a létüket érzik veszélyben a kiberfenyegetésektől, de még mindig nem léptek tovább

2023. szeptember 12. - GABOR2

Találtam egy nagyon érdekes cikket miszerint a német cégek mostmár olyan súlyosnak érzik a kiberfenyegetettséget mint ami már a cégük létét fenyegeti.

Kulcsfontosságú adatokat lopnak el tőlük.

Viszont amikor felmerült az, hogy mit is kéne tenni ez ellen, nos... Igazából semmi változás.

Bízni kell a kibervédelmi megoldásokban. Amik igazából mindig csődöt mondanak.

Az igazi megoldás az lenne, hogy pl. ezek a bizonyos cég létét meghatározó, fontos adatok... ne lógjanak neten és ne legyenek felhőben. Minden más "szuper", "legújabb" antivírus programm stb. nem fogja megoldani a problémát.

"Kibertámadások miatt szűnhetnek meg a német cégek"

"Idén 206 milliárd eurójába kerülhet a kiberbűnözés Németországnak, ez sok cég csődjéhez vezethet egy jelentés szerint."

"A német Bitkom jelentése szerint az IT-adatok és -eszközök ellopása, valamint a digitális és ipari kémkedés és szabotázsok 206 milliárd euróba kerülnek idén Németországnak.

Ez zsinórban harmadik éve lépi majd át a 200 milliárd eurós határt, a német gazdaság pedig nagyon vonzó célpont a bűnözők számára"

"Abban bíznak, hogy a védelmi intézkedéseknek lesz hatása a jövőben." (?????!!!!!F@&&@@u@&@c@k###)

"Erre szükség is lesz, mert a felmérés szerint most először a cégek 52 százaléka úgy látja, hogy a kibertámadások miatt az üzletük létezése is veszélyben van. Egy éve ez az arány 45, két éve 9 százalék volt."

"A megtámadott cégek 70 százalékától loptak érzékeny adatokat, 61 százaléknál pedig a digitális kommunikációt hallgatták le."

Aztán egy másik cikk a kiberfenyegetettségről... Kicsit fura:

"Egyre nagyobb fenyegetést jelent a szervezett kiberbűnözés"

"A szervezett kiberbűnözés jelentheti a legnagyobb fenyegetést Kanada nemzetbiztonságára és gazdasági jólétére a következő két évben - közölte a kanadai kormány hírszerző szolgálata (CSE) hétfőn."

Hogy jött ki ez a két év? Mééé pont annyi?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr818212867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása