Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy igazi filmbe illő hackelés, illetve a régi, "bevált" tech is lehet problémás...

2023. augusztus 22. - GABOR2

A bankok digitalizálodnak egyre jobban... de úgy tűnik a régi digitális megoldások is olykor rosszul sülnek el... legalábbis a bank szempontjából:

"Elkezdték szórni a pénzt a bankautomaták az íreknél, megrohamozták őket az emberek"

"Óriási roham indult egy bank pénzkiadó automatáihoz a héten elején íreknél, miután szárnyra kelt a hír, hogy az ATM-ek gond nélkül adnak pénzt azoknak is, akiknek valójában egy fillér sincs folyószámláján. A dolog hátterében egy informatikai hiba állt, ami miatt azok is akár több száz eurót utalhattak át bankszámlájukról virtuális bankkártyáikra, akiknek valójában semmi banki megtakarításuk nem volt."

Aztán... filmes és videójátékos klissé, hogy a hackerek megszerzik maguknak a nagy reklámkijelzőket és azon át üzennek... most viszont a valóságban történt hasonló:

"Egy biztonsági illetékes elmondta, hogy szombat este egy hacker átvette az irányítást az iraki főváros egyik forgalmas csomópontjában található kijelző fölöt"

"A biztonsági tisztségviselő hozzátette: az incidens miatt a hatóságok minden kijelzőt lekapcsoltak Bagdadban, hogy megtalálják az esetleges biztonsági réseket."

Igen, igen, megtalálhatják ezeket a biztonsági réseket, csak az a baj a biztonsági résekkel az informatikában, hogy sohase fogynak el.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8618199075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása