Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az előfizetéses rendszer és hasonlók érted vannak... de sajnos azok a hipp-hopp 50%-os díjemelések mintha másról árulkodnának

2023. július 24. - GABOR2

Szuper jövő... minden csak előfizetéses lesz. A cégeknek már gondolniuk se kell majd a fejlesztésekre, új termékekre... a meglevőekre hivatkozva te egész életetben küldheted a pénzt nekik és nem lesz semmise a tulajdonod egy átdolgozott élet után, míg ők nem csinálnak semmit és dúskálnak majd mindenben.

Most pár cikket nézzünk arról, hogy haladunk effelé a jövő felé és hogy ez mennyire is... "érted van", meg mennyire is... olcsó:

"Az LG kiverheti a biztosítékot a rajongóknál, jönnek az előfizetéses funkciók"

"Az LG tévék és háztartási eszközök kapcsán is előtérbe kerülnek a reklámok és az előfizetések, a helyzet nagyon dühítővé is válhat a kritikusok szerint."

Ja igen, azt se felejtsd el, hogy fizetsz is, de azért a reklámok is majd jönnek...

Valamit valamiért... vagy inkább mindent nekem, semmit neked.

" az LG egy „smart life solution”-vállalattá alakulna az üzleti portfólió kiterjesztésével és az új üzleti modellel. "

És hogyan lenne ez smart, "okos"? Csak úgy, hogy ami az ügyfeleket illeti azok hülyék... valami más az okos.

"A legaggasztóbb része az új trendnek az, amitől egyesek már régóta tartanak: meglévő, beépített funkciók válhatnak havidíjassá. Az LG háztartási eszközein is előtérbe kerülnek majd az előfizetések. "

És tudjátok mi az utolsó dolog amit meg kell csinálni miután bevezetik az új előfizetéses rendszert?

Hát szépen, gyorsan, de ha lehet csendben emelni az árakat:

"Szép csendben megemelte a YouTube Premium előfizetések árát a Google az USA-ban"

Ez minden előfizetéses sz@rság vége. Nemcsak a számtech világban. Másik egyáltalán nem számtech, de tipilus példa a lakásbérletek ára:

"Aranyárban az albérletek Budapesten"

"A legtempósabb drágulást a fővárosban a két- és háromszobás, új építésű lakások mutatták fel: három év alatt mintegy 50 százalékkal nőtt az átlagos havi bérleti díj, a kisebb ingatlanok esetében 277 000, a nagyobbaknál 420 000 forintra."

"2023 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 577 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 398 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,6, a nettó átlagkereset 16,5%-kal magasabb volt, mint egy évvel korábban."

Vagyis egy kicsi budapesti ingatlan bértleti díja a magyar aktuális áltagfizetés 70%-a, de egy nagyobb ingantlan több mint a százszázaléka. És három év alatt emelkedett 50%-kal...

Ilyenek ezek a rendszerek... szép gyorsan emelik az árakat. Azzal etetnek az elején, hogy jaj de jó neked, mert olcsóbb, de tudják, hogy sietniük kell, mert ki fogsz fogyni a pénzből a sok hasonló előfizetéstől és nehogy már nekik ne jusson. Úgyhogy szépen mondjuk az ilyen számtech cuccok előfizetéses árai gyorsan felmennek olyan szintre mint a korábbi teljes árak. Mondjuk két és fél év és már többet fizettél mint korábban a teljes árért. De amint látod az ingatlan bérleti árakat bizonyos helyeken az országban... simán elveszik az átlag fizetés százszázalékát már... ami elég diszfunkciós társadalomra utal. Meg mondják, hogy legyél mobilis, de az ilyen árak megakadályozzák a további odaáramlást.

De ha Orbánék majd behívják ide a sok vendégmunkást a helyzet jobb nagyon nem lesz, majd a vidék is óriásit drágul majd.

És lesznek urak és lesznek szolgák, aztán az erősebb urak csökkenteni fogják drasztikusan az urak számát...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7618178213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.07.25. 03:32:51

Van előfizetés, ami nem az ördögtől való, de van egy halom, amit nem is értek, hogy ki képes rájuk pénzt költeni.

Koenigsberger 2023.07.26. 14:56:56

Kristálytiszta helyzetleírás.
süti beállítások módosítása