Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Microsoft hozta a szokásos tempót és azt is elárulta milyen csodák várnak azokra akik a legfrissebb Windowst választják

2023. július 24. - GABOR2

Emberek, íme a Microsoft által kiadott csúcs-Windows.

Miért érdemes váltanod és akár sokat fizetned hogy elmondhasd magadról, hogy a "legújabb technológiákat" használod? Érdemes... hát azt hiszem semmiért, de azért lássuk mit kinál neked a fejlesztések csúcsa:

Forradalmi fejlesztést vezet be a Windows 11 órájába a Microsoft

"A Microsoft a napokban minden Windows 11 felhasználó számára elérhetővé tette egy olyan szintű fejlesztését a rendszer órájának, ami fontosságában talán csak a kerék feltalálásához hasonlítható. Ennek köszönhetően mostantól ugyanis a képernyő jobb alsó sarkában megjelenő idő(ki)jelző már nem csak az órákat és perceket, de a másodperceket is meg tudja jeleníteni."

Valamit valamiért:

"Ugyanakkor aki erre adja a fejét az jobb ha tudja, hogy ennek hatására jelentősen megnövekedhet gépe energiafogyasztása - legalábbis az üresjárati állapothoz képest."

Na... ne mond, hogy nem ér meg ez neked rongyos százezer forintot? Na mi van, habozol? Hát akkor menjünk tovább:

"Elárulta a Microsoft: Ezek lesznek a következő Windows 11 újdonságai"

"Dinamikus fények"

 "RGB fények vezérlését. Eddig ehhez a gyártók saját programokat biztosítottak, de mostantól ez kvázi a Windows alaprendszer szolgáltatásává fog válni, valamint ezeket a fényeket az egyes, harmadik felektől származó alkalmazások is vezérelhetik majd egy egységes API-n keresztül."

Szóval ezután a mindenféle szivárványfényben úszó sz@rságokat képes lehetsz a Windowsszal vezérelni... majdnem:

"Bár ennek működéséhez az adott hardvereszközök gyártóinak támogatására is szükség lesz,"

Na még mindig vissza tudod tartani magad? Hát akkor mit szólsz ehhez:

"Új hangkeverő"

A friss Windows 11-ben a hangkeverő felhívásakor is újdonságokkal találhatják majd szembe magukat a felhasználók. A Microsoft az átdolgozott vezérlőpanelre a korábbiaknál több opciót emelt ki, így azokhoz gyorsabban lehet majd így hozzáférni

Szóval alapvetően nem kapsz új funkciót, de átdolgozzák a már ismert vezérlőpanelt. Örüljél!

"Egyszerűbb megosztás"

Gondolom leginkább magával a Microsofttal... de nézzük inkább a cikket:

"A jövőben ezen kívül jóval egyszerűbbé fog válni a fájlok és adatok megosztása is a Windows 11-ben. A Microsoft ugyanis továbbfejlesztette az erre szolgáló, beépített Megosztás ablakot, ami immár jobban illeszkedik a rendszer koncepciójába, és új funkciókat is kínál."

"További fejlesztések"

"A Microsoft ezen kívül továbbfejlesztette a Spotlight élményt is, ami lényegében a záróképernyőkön megjelenő, rendszeresen változó képeket, illetve az ahhoz kapcsolódó információs funkciókat takarja. "

Szintén fejlesztett a Microsoft a Windows 11 kézírásfelismerésen alapuló beviteli technológiáján, az Ink-en is, ami mostantól pontosabb lesz, és közvetlenül a beviteli mezőkbe írva is lehetővé teszi majd szöveg felvitelét. A felolvasó Narrator funkció pedig természetesebb hangot kapott több nyelvben is

"Jelszó nélküli biztonság"

Ez alatt a biometrikus adataidat gyűjthetik majd be...

"Továbbfejlesztett Fájlkezelő"

"Redmond az újdonságok közül első helyen a továbbfejlesztett Fájlkezelőt emeli ki, ami mindjárt több újdonsággal érkezik majd. A vállalat ugyanis teljesen újraírta a WinUI keretrendszerre alapozva a szóban forgó beépített alkalmazást, aminek köszönhetően annak külseje is jelentős megváltozott, de egy rakás új funkciót is kapott."

Szóval megváltozott külső... tanulhatsz újra megint dolgokat. Új funkciók... nem nálad, hisz ez felhő:

"Ilyen pl. az, hogy a felhős fiókba bejelentkezett felhasználók számára gyors áttekintését fogja biztosítani a legutóbb használt, illetve módosított anyagoknak, amiket persze azonnal el is lehet majd érni, illetve, hogy a felhős tárhelyet és az azon lévő fájlokat éppen úgy lehet majd kezelni benne, mint a helyi háttértárolókat, egy új, egységes, a keresést is magában foglaló - és ilyen módon a böngésző azonos vezérlőjéhez hasonlító - címsorral."

Szóval... nem csodálkoznék ha csődött mondtam és minden pozitív kisugárzásomat bevetve se győztelek meg, hogy váltsál a legújabb Windowsra.

Akkor zárjuk is ezt egy megszokott Microsoftos hírrel:

"Megint elrontotta a Windows-okat a Microsoft legújabb frissítőcsomagja"

"A Microsoft által a héten kiadott legújabb frissítőcsomag megint számos problémát okozott a felhasználók egy részénél - derül ki az internetszerte az elmúlt napokban megjelent posztokból. Ezek szerint sokaknál drámaian belassult a Windows 11 indulása, míg mások hálózati hibák megjelenésére panaszkodnak a KB5028185 telepítését követően."

Nem pozitív, de... megszoktuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr918178285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.07.25. 03:23:10

Kb a kézírásos fejlesztés kivételével az összes felesleges.
süti beállítások módosítása