Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A kultúrháború drága... hát fizessenek azok akik ellen vívjuk

2023. június 08. - GABOR2

Hallgatok angol nyelvű műsorokat a kultúrháborúról és arról, hogy a cégek a lakosság döntő többsége ellen fordultak és látszólag egy mikro közösséget akarnak csak kiszolgálni és közben rengeteg pénzt veszítenek.

Amin úgy tűnik többen - akik magyarázzák a történéseket - nem tudnak  túllépni az az, hogy mennyire abszurd, hogy azt gondolják, hogy ezt néhány főiskoláról kikerült woke emberke okozza. Olyasmiket mondanak, hogy a cégeknek még mindig a fő célja a profit szerzés, csakhát a frissen kikerült woke emberekék ezt teszik, akikkel kapcsolatban állítólag azt várják el a cégek, hogy majd mindent jobbá tesznek.

Ez abszurd. Egyrészről már most rengeteg példa van rá, hogy a woke emberkék tönkreteszik a cégeket, úgyhogy ebben bízni hihetetlen, másről, amikor megtörténik a baj, a cégek az esetek 99%-ban még tesznek rá több lapáttál és sz@rnak a veszteségekre.

Ezt pedig nem lehet másként, csak úgy hogy a tulajdonosok is ezt akarják. Sőt mivel sok cég egyszerre teszi ezt, nyilvánvaló a tulajdonosok akaratát hajták végre. Igazából a tulajdonosok azok akik akarják ezt a kultúrháborút.

Eleve gondolj bele... nemrég az USA még arról volt híres, hogy szinte semmiért kirúgták az embert rögtön, ha hibázott, vagy mert "a vevőnek mindig igaza van", most meg kb. az egész fogyasztói táborukra köpnek, hogy mit akarnak és óriási veszteségeket simán bevállalnak.

Pár dolgot tudni kell... a világ vagyonának 90%-a az egy százalék tulajdonában van. Tehát eleve van municó.

Aztán meg ott van az a dolog, hogy egy márka és a konkurenciája is ugyanazok tulajdonában van sokszor. Tehát ha bojkottálják bizonyos cégét és átmennek máshova... nos ugyanúgy megmarad a tulajdonosok bevétele.

Másik módszer, hogy egyszerűen a veszteségeket kipótolják adófizetői pénzből.

És most találtam egy cikket ami megmutat egy újabb módszert amivel elérik, hogy ne a saját pénzük bánja a kultúrháborúzást.

Ez egy nagyon jó, nagyon részletes cikk.

"How YOUR 401k savings are being used to turn our biggest brands woke - as revealed by ex-Anheuser-Busch exec who shows how you can fight back at the cash registers"

A lényegét elmondom nagyon gyorsan...

Az USA-ban a nyugdíjrendszer olyan, hogy a befizetéseidet befektetési alapok kapják meg, akik ezt a pénzt befektetik jópár cégbe. Ezek az alapok mivel sok százmillió ember pénzével bírnak, sok-sok milliárd dollár felett rendelkeznek.

A cikk azt írja, hogy ezek a befektetési alapok nemrég, anélkül, hogy ezt bejelentették volna, úgy döntöttek, hogy többé nem az a fontos nekik, hogy jó megtérülést érjenek el, hanem hogy az amerikai emberek nyugdíjra nekikadott pénzét arra használják, hogy minél több céget woke-ká tegyenek.

Egyrészt úgy, hogy megzsarolják őket, hogy csak akkor fektetnek be, ha cég woke lesz, vagy ha már tulajdonosok, nos... akkor már ők hoznak döntést.

A woke cégek csődbemennek a wokeság miatt... nos, nem a milliárdosok bánják, hanem az egyszerű amerikaik nyugdíja válik semmivé. Akik amúgy rühellik az egész wokeságot.

Szóval ismét egy remek példa egy olyan megoldásra, ahol azzal fizettetik meg a kicsinálásukat, akik a célpontok.

A cikkben az egyik korábban ott dolgozó emberke írja, hogy pont azért hagyta ott a munkahelyét, mert látja, hogy vége van annak a korszaknak, hogy a cél a minél több pénz termelése, és most inkább az, hogy a céget, a cégeket a társadalom átformálására használják:

"No longer is the pursuit of the almighty dollar – within the bounds of morality and the law – the sole purpose of so many of America's top companies. Today, the country's greatest enterprises have been repurposed into vehicles of social change."

Jó cikk, részletes cikk, ajánlom elolvasni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7918142120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2023.06.08. 19:05:07

Ez a paradigmaváltás a cégvilágban már zajlik pár éve, de a többség képtelen felfogni hogy mi történik. Legalább tucatnyiszor magyaráztam különböző platformokon, hogy például a Disney immár nem a profitra hajt, hanem a woke propaganda szóárására ölik a pénzt, de általában engem néztek ezért hülyének. Az agyuk egyszerűen képtelen feldolgozni azt az ideát, hogy egy cég nem a haszonért csinál valamit. Mintha amúgy a kőgazdagokat érdekelné még 2 dollár... Pfff. Ők már tisztán az emberek feletti hatalomra hajtanak.

GABOR2 2023.06.08. 19:34:13

@Deansdale: Pedig ha csak a legfrissebb példát nézik... "Kishableány". Mérföldekről előre lehetett tudni, hogy kicsapja a biztosítékot vele, de mégis ment előre a Disney, előre a brutál sok milliós veszteségbe:

www.origo.hu/888/20230607-a-kis-hableany-disney.html

És ilyen storykból rengeteg van. Magyarországra, magyarul viszont nem jut el, főleg nem a nagy képet bemutatva a dolog...

gigabursch 2023.06.09. 09:54:26

@Deansdale:
S ráadásul ez a tevékenységük mégis befektetés és mégis profitál.

S totálisan életellenes.

De ezzel szemben:
Itt a még Disney előtti SW feldolgozások csúcsa.
Fogalmam sincs, hogy ki alkotta, hozzám került és sok éve feltettem a TeCsőre.

Szerintem nektek tetszeni fog.

www.youtube.com/watch?v=jhr6PlPbDik

Madarász Henrik 2023.06.09. 18:20:48

Igen én is olvastam erről, van ez a két nagy alap, a Blackrock az egyik, akinek az elnöke nyíltan támogatja a woke terjesztését. Simán el tudom képzelni hogy megfenyegetik azokat a multikat ahol részvényesek, ha nem akarják a woke ideológiát terjeszteni.
süti beállítások módosítása