Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Na mi az? Nem kellett a felhőnk? Mi lenne ha addig kérdeznénk, míg mégis?

2023. május 04. - GABOR2

Ez a jele annak, hogy egy termék népszerű... az, hogy agresszíven mindig a képedbe nyomják. Muszáj, mert... bár hivatalosan biztosan minden rendben, nem hivatalosan talán mégse.

"Agresszívebben fogja nyaggatni a Microsoft-fiók nélküli felhasználókat a Windows"

"Bár a Microsoft a Windows 10 kiadása óta próbálja erőteljesen rávenni a felhasználókat egy Microsoft-fiók létrehozására, sőt, pár éve egyes Windows változatokban kötelezővé is tette azokat, mindeddig csak a telepítés során erőszakoskodott ezügyben előbbiekkel. A jövőben azonban azok, akik szigorúan helyi fiókkal használják a rendszert, folyamatosan számíthatnak majd arra, hogy az emiatt állandóan nyaggatni fogja őket."

"az új rendszerben ahányszor csak felhívja majd egy ilyen felhasználó a gép lezárására, a kijelentkezésre vagy fiókbeállítások megváltoztatására használható pontot a Start menüből a gépen, egy üzenet fogja fogadni, ami mindenáron rá akarja majd venni őt, hogy ugyan regisztráljon már a Microsoft felhőszolgáltatásába is."

Az üzenetek persze hivatalosan a Microsoft-fiók előnyeire hívják majd fel a figyelmet, de a tény, hogy egyrészt újra és újra megjelennek majd, másrészt, hogy megjelenésüket nem lehet letiltani, egyértelművé teszi, hogy céljuk addig nyaggatni a felhasználókat a regisztrációval, amíg azok meg nem unják azokat, és be nem adják derekukat az ügyben.

"a vállalat folyamatosan keresi a lehetőséget a felhasználók felhőszolgáltatásai felé terelésére."

Így lehet teremteni új, elégedett, felhő felhasználókat, nagyon jól fognak majd a növekedési statisztikákban mutatni... bár hogyha majd az a rész jönne, hogy fizess is a "szolgáltatásért", minden hónapban... akkor talán lesznek majd bajok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr10018116854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koenigsberger 2023.05.13. 18:49:16

Be akartam ruházni új számítógépre és megdöbbentett, mennyire nem fejlődött az SSD-technológia. Az SSD előtt a vinyók kapacitása egy évtized alatt mondhatni exponenciálisan nőtt. Ma viszont ilyen fisz-fasz negyed és fél terás SSD-vel árulnak komplett gépeket, laptopokat meg főleg.

Aztán koppantam, hogy hát persze. Úgy vannak vele, hogy foglalja csak el a vindóz a tárhelyed felét, aztán tárolj mindent a felhőben és streamelj mindent. A jó anyukájukat.
süti beállítások módosítása