Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Akik a fizikai biztonságodat garantálják, nagyon nem ezt teszik az interneten - amerikai digitális állam

2023. március 01. - GABOR2

Úgy tűnik, hogy azok akik állítólag azért szolgálnak, hogy védjenek téged, valahogy nem tudnak ellenállni, hogy mindenféle fontos adatot olyan gépen tároljanak ami a neten lóg és ami... mint minden számtech, ami a neten lóg... sérülékeny.

Sőt még magukat is bajba sodorják, feleslegesen.

Ez friss, az USA-ban most egy hatalmas, sikeres, kibertámadás érte a "Marshals Service"-t.

Rengeteg bizalmas és fontos adat került ki, például, hogy kiket figyelnek meg, kik a munkatársaik...

Ja és ők is felelnek a tanúvédelmi programért, de talán annyi szerencse van, hogy azt nem lopták el, de... tán csak azért, mert az egy másik különálló rendszeren volt tárolva... Vagyis tán azt is simán el lehet lopni neten keresztül, csak az egy másik rendszer... Basszus én nem igazán bíznék az USA tanúvédelmi programjában akkor.

"Major" cyberattack compromised sensitive U.S. Marshals Service data

Valahol tán mintha azt mondták volna, hogy zsarolóprogram is volt és akkor nagyon vicces, mert ebben a cikkben meg úgy fogalmaznak, hogy "felfedezték" a betörést, vagyis a képedbe tolta a programm, hogy fizess és te nem fizettél, inkább lopják el a fedett munkatársak adatait is.

Ja mert, valami "meg nem nevezett harmadik szereplők" adatait is ellopták, ami nyilván valami fedett emberkék lehetnek, akiket most lehet levadásznak.

"The U.S. Marshals Service is investigating a major ransomware attack that has compromised some of its most sensitive information, including law enforcement materials, and the personal information of employees and potential targets of federal investigations."

""Shortly after that discovery, the USMS disconnected the affected system,..."

Az értékelésük szerint ez az incidens az a kategória ami...

"kimutathatóan károsíthatja az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, külkapcsolatait vagy gazdaságát, vagy a közbizalmat, a polgári szabadságjogokat vagy a közegészséget, és az amerikai nép biztonságát."

Oké... akkor meg mi a f@szért lógott a neten az adatbázis?

Persze ez a blogom milliárd dolláros kérdése amióta létrejött.

Aznap amikor történt a dolog épp figylemeztette a "nemzetet" valami szervezet igazgatója, hogy ez az egész "fontos dolgok a neten lógnak" nemzetbiztonsági probléma, ami komoly kárt okozhat, dehát... ezt tíz évvel ezelőtt is lehetett tudni. Történt valami hatékony dolog az ügyben? Nem...

"The breach revelation happened on the same day that CISA Director Jen Easterly warned that cyber intrusions "can do real damage to our nation—leading to theft of our intellectual property and personal information.""

Ez ma a norma... baromi fontos infók vannak tárolva sebezhető rendszereken, amik a netről elérhetők és persze el is lopják őket, és a hatóságok valahol felfogják, hogy ez probléma, de képtelenek megoldani ezt problémát, mert az azt jelentené, hogy ezeket a rendszereket elérhetetlenné kéne tenni az internetről.

De nincs senki  úgy tűnik, aki képes lenne meghozni az egyetlen megfelelő döntést. Így Klaus Schwab egyre csak fantáziál egy mindent összeomlasztó kibertámadásról, a hétköznapokra meg maradnak a támadások amik:

"kimutathatóan károsíthatja az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, külkapcsolatait vagy gazdaságát, vagy a közbizalmat, a polgári szabadságjogokat vagy a közegészséget, és az amerikai nép biztonságát."

Mert úgy tűnik minden titoknál fontosabb a kényelem, vagy egyszerűen mivel ezek az emberek egész életükben arra voltak kondicionálva, hogy ami "új és digitális és neten lóg" arra igent kell mondani, mert az az irány előre és amikor az élet állandóan bizonyítja, hogy ezt nem kéne, mégse tudnak olyan döntést hozni amit kéne, bár valahol felfogják, hogy ez így sz@r.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4818061600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.03.01. 19:08:33

Az biztos, hogy magas szinten folyik a pórázhoz szoktatás...
süti beállítások módosítása