Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Íme néhány "legizgalmasabb" ötlet, amik a startupoktól jönnek és "megmentik a Földet"... ( Környezetvédelem önellentmondással )

2021. február 10. - GABOR2

Jött egy cikk ami a startupok "legizgalmasabb", új ötleteivel foglalkozik... hát gondoltam, hogy ez kihagyhatatlan lesz.

Lássuk is... Elvileg minden nagyon szép és jó, környezetvédelem, fenntarthatóság... íme néhány ötlet a "legjobbak", "legizgalmasabbak" közül.

"Startupok és fenntartható megoldások: mutatjuk a legizgalmasabb új technológiákat"

"Kék Bolygó Start-Up Trambulin névvel indított kelet-közép-európai startup akcelerátor és mentorprogramot a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökséggel együttműködve tavaly októberben. A program keretében 12 fenntarthatóság központú startup kapott szakmai támogatást, és egyikük egy nagy lépéssel közelebb kerülhetett egy tőkebefektetés lehetőségéhez is."

Környezetvédelem, fenntarthatóság... vajon mire kell ilyenkor gondolni.

Mi másra lehetne, minthogy "okossá", vagyis elektromos áramtot fogyasztóvá teszünk dolgokat amik eddig nem voltak azok, sőt non-stop internet kapcsolat kell hozzájuk majd ezután.

A Kék Bolygó könyörög azért, hogy például "utcai okosbútorok"-kal mentsd meg. A mai utcai bútorok csak úgy vannak és nem csinálnak semmit, de ha okos utcai bútorokra lecserélnénk mindet, akkor a Föld valahogy fellélegezhetne.

Persze nem tudom, hogy hogyan fog megtörténni a csoda, hogyan fogja védeni a Földet az, hogy ezután majd minden városi utcai szék mondjuk felmond neked reklámokat névreszólóan, de állítólag ez a megoldás.

Szúrkoljunk, hogy ők legyenek a végleges győztesek:

  • Kuube - utcai okosbútorok

És ez nem arról szól, hogy mondjuk reklámokkal bombázzanak még jobban, nem... Ez a Föld megmentéséről szól.

De őket se a pénz érdekli:

  • Yellow Rabbit - sportpályákon, versenyeken, parkokban kihelyezett egészséges ételeket kínáló automaták hálózata

Íme még egy izgalmas ötlet, amit valószínű egy ember se kért a világon, de mégis itt van nekünk, hogy megmentse a Földet:

  • Fridge & Pantry Management - mobilalkalmazás, virtuális hűtő, amely segít rendszerezni az otthoni élelmiszereket

Virtuális hűtő... no komment. Ááááá....

Vajon milyenek lehetnek a nem is annyira izgalmas ötletek? A fairség kedvéért... azért volt pár értelmesnek tünő ötlet is, de azokhoz el kell olvasnod az eredeti cikket.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr516422458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promo921 2021.02.10. 14:22:53

Azért kell a sok okos cucc, mert az emberek 99%-a idióta. Sokan azt sem fogják fel, hogy a sok idióta facebook poszt, youtube videó stb is pusztítja a földet igen keményen, mert a halamas szerverparkok ármmal táplálása majd légkondícionálása iszonyat sok energiát emészt fel.

GABOR2 2021.02.10. 15:14:07

@promo921: Okosabbak nem lesznek tőlük. Meg persze majd a sok okospadnak is felhőben kell majd futnia gondolom.

promo921 2021.02.10. 18:55:59

ja az kimaradt hogy idióták és ettől érzik, hogy okosabbak :D
süti beállítások módosítása