Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések 24

2020. április 15. - GABOR2

A múltkori részt talán azzal zártam, hogy a toleráns progresszívek nem tudják elviselni, hogy Trump koronavírusról szóló napi előadásait annyian nézik és tervezik, hogy lekapcsolják... Nem teljesen, mert sok nézőt és pénzt vesztenének, tehát csak akkor amikor szerintük Trump félretájékoztat. És most megtörtént...

Őszintén én undorítónak tartom ami ekörül megy, mert Trumpot pl. korábban pont azért szidták, hogy félelmet kelt, meg eltereli a figyelmet, amikor a vírussal foglalkozik, most meg az a mantra, hogy miért nem lépett előbb... és sok egyéb... mindenbe belekötnek ezek.

Szóval az volt tán, hogy Trump egy kérdésre, hogy miért nem tett eleget elkezdett levetíteni egy filmet ami bemutatta, hogy miket tett, például már rég felállított egy akciócsoportot és betiltatta az utazást Kínából.

Ezt most lekapcsolták és elkezdetek vele balhézni, hogy miért nem tett többet. Itt van magyarul is, bár ahogy megszoktam, a 444 nem éppen kiegyensúlyozott és független ebben a témában... el se olvastam, csak beleolvastam:

https://444.hu/2020/04/14/a-szokasosnal-is-nagyobb-balheba-torkollott-trump-koronavirus-sajtotajekoztatoja

Aztán még ezelőtt is volt balhézás, mert Trump alelnöke Pence nem engedte, hogy a CNN-nek adjanak interjút bizonyos egészségügyi tisztségviselők, azért mert a CNN nem akarta normálisan közvetíteni Trump előadásait.

"Mike Pence blocked health officials from going on CNN to pressure the network to air Trump's full coronavirus briefings"

Azt hiszem erről ennyi elég is.

Viszont van itt egy ilyen, hogy a Facebook támogatja az újságírást... Bizony, biztos lehetsz benne, hogy nem arról van szó, hogy a neki kedves médiumokat támogatja, hanem vakon odaszórja a pénzt. "Biztos."

Egyébként is mi köze hozzá? Jó tudom... megveszi őket, hogy bizonyos cikkek szébbek legyenek, bizonyosak sohase íródjanak meg, de... ezt hogy lehet megindokolni? Oké, joga van hozzá, de aki ajándékokat kap, az nem lesz tisztánlátó... Pedig a független újságírónak az kéne, hogy legyen.

"Dollármilliókkal támogatja a nehéz helyzetbe került médiumokat a Facebook"

"A Facebook támogatja az európai újságírást"

"A Facebook Újságírói Program (FJP) és a Európa-szerte számtalan kiadóval együttműködő Európai Újságíró Központ (EJC) nevű nonprofit szervezet közösen jelentette be ma, hogy létrehozták az Európai Újságírás COVID-19 Támogatási Alapot, hogy segítsenek az európai újságíróknak a fontos történetek megírásában, amikor mindannyiunknak a legnagyobb szüksége van rájuk – számolt be a media1.hu."

"Az EJC meghatározott kritériumok alapján dönt arról, hogy ki kap finanszírozást"

Biztos, hogy teljesen független attól, hogy milyen pártot támogat az adott újság... "biztos".

Aztán ne felejtsük el, hogy nemcsak ilyen nagy politikusok és techcégek vívják a kultúrháborút, úgyhogy jöjjön egy aranyos kis, történet, vagy nagy, mert... 

"'Two Fat Professors' are afraid of COVID-19 causing 'fatphobia'"

Szóval... "két kövér professzor", akik a University of Wisconsin-La Crosse-nál professzorok és nők, szóval... aggodalmukat fejtették ki, hogy a koronavírus miatt kövérségfóbia alakul ki, mert mostanában sokszor felhívják rá a figyelmet, hogy... érdemes lenne egészségesen élni, hogy nőjenek az esélyeink a koronavírus ellen. Úgy gondolják, hogy azzal, hogy arra hívják fel a figyelmet, hogy egészségesebben kéne élni, vagyis nem elhízottnak lenni, azzal sokakat traumatizálhatnak és ez nagyon durva. 

"A blog post on a website owned by a pair of professors who proudly call themselves "fat," laments that too many people are advising others on how to stay healthy during social distancing. The post argues that speaking about health is "traumatizing" for some who are impacted negatively by "diet culture.""

Bizony ilyen is van. De vissza a nagyokhoz... Van itt egy elnökválasztás is:

Bernie Sanders bedobta a törölközőt. Ha olvasóm vagy tudod, hogy voltak rejtett videók amiben a kampányszemélyzete arról vall, hogy ez csak egy álca, hogy ők ilyen demokratikusak, meg relatíve mérsékeltek, ha majd hatalomhoz jutnak, jön a szocializmus és a Trump szavazók mennek a Gulagba...

Nos, most, hogy már kiderült nem lesz Bernie elnökjelölt a stábjából rögtön ezt írta a kampányfőnöke:

""On the plus side, I can drop the “Democratic” from my tweets about why Socialism is good."

Vagyis ennek az egésznek szerinte van egy pozitív oldala... eldobhatja a "demokratikus" jelzőt ezután és csak... szocialista... Vagyis végre ledobhatja a maszkot amit hordania kell, hogy ők mások, ők demokratikusak, nem olyanok mint a többi szocialista(ők kicsit mást értenek alatta mint mi, inkább kommunistát egyből).

"The Mask Falls: Sanders Fans Drop the “Democratic” From “Democratic Socialist”"

Nagyon sokan kijelentették, hogy nem fognak szavazni Obama alelnökére.

A "Bernie Bros" figyelmeztetett:

"Bernie Bros warn of ‘massive exodus’ if Democrats nominate Joe Biden"

Sokan inkább Trumpra szavaznának közülök, vagy senkire, sőt voltak akik "háborút hirdettek" a Demokrata Párt ellen, miután Bernie nem lesz a Demokraták elnökjelöltje már biztos.

Így hát Bernie-nek jó progresszívnek kellett lennie és arra kérte híveit, hogy szavazzanak Obama alelnökére, akit sokan útálnak és sohase szavaznának rá.

"Amerikai elnökválasztás: Biden támogatását kérte híveitől Sanders"

"Bernie Sanders vermonti szenátor hétfőn támogatásáról biztosította Joe Bident, az Obama-kormányzat egykori alelnökét, aki a demokraták elnökjelöltségéért folytatott versenyben korábban a vetélytársa volt és jelenleg a párt várható elnökjelöltje."

Viszont mint idézték pár helyen a Twitter hangulatot... ez nem volt sikeres, továbbra se hajlandók Bidenre szavazni.

Most itt van egy friss cikk, abból kiderül, hogy a fenntebb idézett kampányfőnöke se hajlandó támogatni Obama alelnökét, és ezért már ki is rúgta Bernie úgy tűnik.

"Bernie Sanders: Felelőtlenség nem támogatni Joe Bident"

"Bernie Sanders azt üzente támogatóinak: felelőtlenség lenne, ha nem állnának Joe Biden mellé most, hogy utóbbi lett az egyedüliként állva maradt demokrata párti elnökjelölt Donald Trumppal szemben. Sanders az AP-nek adott interjúban arról beszélt, hogy azok, akik távolmaradnak, Trump újraválasztásához járulnak hozzá."

"Sanders múlt héten jelentette be, hogy felfüggeszti kampányát, így pedig Barack Obama egykori alelnöke, Joe Biden maradt egyedül a mezőnyben. Sanders hétvégén azzal is kiállt, hogy támogatja Biden kampányát."

"Mindez komoly felzúdulást váltott ki saját tábora egy részében. A Sanders-tábor keménymagjában vannak olyanok, akik nem hajlandók Bident támogatni, mert a korrupt mainstream részének tekintik, és azt mondják, hogy a Trump-ellenesség sem elég indok ahhoz, hogy rá szavazzanak. Hogy pontosan mekkora része ez a tábornak, az persze kérdés, de az biztos, hogy az interneten hangos ez a csoport, és hogy Sanders stábjának korábbi dolgozói között is vannak, akik ezt vallják. Kommunikációs stábjának egyik fő embere, Briahna Joy Gray például arról posztolt, ő nem fogja támogatni Bident - Sanders erre azt mondta az interjúban, Gray csak a volt munkatársa. A Sanders-táborból már a kampány alatt is voltak, akik erősen kritizálták, hogy jelöltjük nem támadja elég keményen Joe Bident."

Aztán van még itt sírás arról, hogy ők, a Demokraták nem elég jók a Youtube-on. Annak ellenére, hogy ezer és ezer jobboldali megmondó embert töröltek még mindig a jobboldal uralja szerintük a politikai teret a Youtube-on... és nem kicsit ezért nyert Trump korábban.

"Democrats scramble to close YouTube deficit amid quarantine campaign"

"Concerned Democrats compare the right's advantage on YouTube to its dominance of talk radio."

Viszont a Twitteren a progesszívek az urak, pont ez egyesek szerint a baj, ugyanis az nagyon nem reprezentálja az amerikai emberek igazi véleményét és nekik kampányolni végzetes hiba:

"Democrats, don't try to win the Twitter primary. Going viral could be lethal at the polls."

A The New York Times egyenesen azt állítja, hogy bár szétcenzúrázták a jobboldaliakat, de mindezek ellenére, Trump megnyerte az internet csatát:

"Trump Won the Internet. Democrats Are Scrambling to Take It Back"

Szóval a progresszív oldal megosztott, és Trumpé az internet... vajon ki fog győzni?

Volt viszont itt még egy nagyon fontos történet ami érinti a kultúrháborút is... a Fed adófizetői pénzből ad rengeteg municiót, hogy folytatódhasson a kultúrháború: megmenti, a bóvli cégeket is és persze a nagyok mindig kapnak... azok is amiket SJW-k irányítanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3215615108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása