Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kultúrháborús történések - különkiadás - 9

Bernie Sanders and Friends Special Edition

2020. február 26. - GABOR2

Ahogy Trump impeachmentje Demokrata kudarccal lecsenget új fókusz alakult ki a politikában. Bár úgy tünt nem így lesz, mert sorra jöttek a cikkek arról kapásból, hogy akkor induljon el az Impeachment 2.0, de az események egy egészen más irányba kezdtek menni... egyre több hardcore Trump győlölő akarja, hogy Trump győzzön... no de miért?

Az ok, Bernie Sanders sorozatos sikere.

A Demoratáknál elkezdődött az egymás közötti megmérettetés, hogy ki legyen az aki mögé beáll az egész progresszív sokaság, hogy így mérközzön meg Trumppal. Ez a dolog viszont nem fog működni, mert a különböző csoportok sorra jelentik ki, hogy ha nem az ő jelöltjük győz, akkor lehet inkább Trumpra szavaznak.

Node haladjunk szépen sorban. A furcsa első választást nem mesélném el megint, szántam rá jó hosszan helyet korábban.

Csakhogy azóta is Bernie sorra nyer mindent:

"Nevadában is Bernie Sanders a legnépszerűbb"

"Hivatalos: mindent vitt Sanders"

"Sanders támogatottsága a legnagyobb a szuperkedden"

És még nem tudom mennyi ilyen cikk van...

Nos, felmerülhet a kérdés, hogy eddig miért volt oké Sanders? Nos, azért mert simán azt hitték, hogy úgy se nyer.

Obama alelnöke vezette sokáig a népszerűségi listát... persze azok még csak közvéleménykutatók adatai voltak, amit nem igazolt vissza távolról se a valóság. Ráadásul az Impeachment sokat ártott neki, mert kiderült, hogy a fia ukrán ügye sötétebb mint amilyennek eddig lehett látni, és talán még sokkal sötétebb mint amennyire most látni lehet. Meg megint nagyon durván beszólt egy kérdezőnek:

"Biden jokingly calls woman a 'lying dog-faced pony soldier' after she asks him about Iowa"

Szóval egy egyetemi hallgatónak aki egy kérdést tett fel neki úgy válaszolt "viccesen", hogy ő egy „fekvő kutya arcú póni katona” vagy „hazug kutya arcú póni katona”. Tényleg az ilyenre mit mondjon az ember...

Mielőtt rátérnék Sandersre essen szó kicsit Bloombergről... ő egy milliárdos, és minden amiért állítólag utálják Trumpot ő rá hatványozottan igaz, plusz a Demokraták a pénzéért megváltoztatták a szabályokat, hogy megkönnyítsék a dolgát; sorra jönnek a hírek, hogy simán megveszi az embereket, pl. közösségi médiában keres kisebbségieket akiknek felajánlja, hogy pénzt kapnak, csak írják mindenfelé, hogy mennyire szeretik... Szóval megint csak megy az arcvesztés.

És akkor végülis ki is ez a Sanders? Ő most nemrég mondta, hogy büszke rá, hogy zsidó és amúgy egész életében nem volt rendes munkája, mindig aktivista volt és például a legutolsó választásokig ő volt leginkább szélsőséges baloldalinak tartott  vezető figura.

Sok "Soha Trumpot" republikánus mégis inkább Trumpot akarná mint őt, és most egyre több, eddig véres szájjal Trump győlölő Demokrata mondja teljesen tisztán ki... inkább legyen tovább négy évig Trump mint Bernie.

Bernie az ötleteivel lényegében mindenki szerint összeomlasztaná az egész USA gazdaságát.

Egyébként érdekes az, hogy ugye ő volt sokáig a legszélsőbb balos, de... még ő is pl. migráció kérdésben kijelentette, hogy hülyeség lenne beengedni a migránsokat, mert az lenyomná az amerikai munkások bérét többek között és nagyon káros lenne, tehát nem támogatja. Csak milliárdosoknak lenne jó. Hol van ez már... simán még ingyenes egészségügyi ellátást is adna és teljesen és szószerint megszüntetne minden hátárőrizetet és kitoloncolást.

Persze ezzel csak felvette a tempót minden más Demokrata jelölttel, mert mára eljutottunk oda, hogy az összes Demokrata elnökjelölt kijelentette, hogy bárkinek bárhogy jönne is be az USA-ba járna az egészségügyi ellátás. Talán csak a milliárdos Bloomberg tette hozzá, hogy viszont valamennyit nekik akkor fizetniük kéne.

"Pete Buttigieg Vows to Open up Obamacare to Illegal Immigrants"

Egyébként Obama idejében még arról is hatalmas viták voltak, hogy saját országuk minden lakójának járjon, most meg mindenkinek aki odament... ki fogja ezt fizetni?

https://www.youtube.com/watch?v=SSStG4w3zkI

Itt a videóban Bernie is arról beszél, hogy az egészségügy emberi jog, mindenkinek jár, de amúgy megjegyzem, hogy közben az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat ezután nem kezeli a rasszistának és szexistának kikiálltott egyéneket:

"NHS will refuse to treat patients who are sexist and racist, as new figures show rising levels of abuse"

www.telegraph.co.uk/news/2020/02/18/nhs-will-refuse-treat-patients-sexist-racist-new-figures-show/

Arról volt egy kis vita, hogy most ezt hogy kell értelmezni, hogy ott helyben kell "triggerelni" a személyzetet szavakkal, hogy ne lássanak el, vagy elég ha úgy gondolja... mert mondjuk egy híresség vagy akire ezt rásütötte a baloldal. A hivatalos szöveget lehet ígyis-úgyis értelmezni, van egy olyan cikk viszont ahol azt írják, hogy elég a hit, hogy szerintük az, meg van ahol azt írják, hogy a "public" vagyis a nyilvánosság felöl jövő "bigottság" is elég indok:

“It is not acceptable that our NHS people experience any form of discrimination from patients or the public at work. Our People Plan will set out what colleagues can expect from the NHS as a modern employer."

Vagyis egy híres ember aki ki lett kiálltva "bigottnak" már inkább be se menjen...csak fizesse a számlát.

Plusz itt van a törvény szellemisége is:

"Health Secretary Matt Hancock announced stronger measures to investigate abuse and harassment towards NHS staff, writing "no act of violence or abuse is minor." 

Vagyis nincs olyan, hogy "kicsi" sértés, bármi, a legkisebb dolog is ha sérti a személyzetet megtagadhatja az ellátást. A muzulmánok imádni fogják, hisz Allah se örül annak, ha "hitetleneken" segítenek...

Oké, szóval Sanders is felvette totál ezt a AOC által képviselt örületet, hogy a migrikért mindent.

De van itt más is... azért ő mindig is szélsőbalos volt. A Project Veritas sorra adta ki és még tán fogja is kiadni a videókat arról, hogy rejtett felvételeken a Bernie kampánycsapatához tartozó emberek olyanokat mondanak, hogy szerintük a Gulag nem volt rossz és az összes konzervatív-Trump szavazót oda fogják majd küldeni "oktatásra"... ezen az egyik figura jót nevet "oktatásra", hát persze... És simán kijelentik, hogy addig amíg nem szerzik meg a hatalmat álcázniuk kell magukat, hogy ők nem is annyira durvák... de ha övék lesz a hatalom, leveszik az álarcot. Ja és nem egy ilyen ember van egy videón.... Ráadásul Bernie ezektől nem határolódott el, annyit mondott csak, hogy szerinte sok "orosz robot" dolgozik azon, hogy kommentekkel beijesszék az embereket, de itt nem erről van szó, saját hivalatos kampánycsapata mondja ezt...

Bernie most, hogy sorra nyer, felbátorodott és elkezdte sorra dícsérni a diktárokat... még Mussolini-t is tán azért, ha jól értettem, hogy ő vezette be, hogy pontosan közlekedjenek a vonatok, Castro is milyen klassz volt, hogy olvasni tanított gyerekeket, a kínai kommunisták is milyen klasszak, hogy mennyivel kevesebb szegény ember van miattuk. ( Ami egyébként akkor kezdődött, hogy ráálltak kapitalista üzemmódra, de ez nem zavarja Bernie-t ).

A Floridában élő odamenekült kubaikat lényegében teljesen el is veszítette ezzel mondhatjuk és ezzel Floridát. Nem kérnek olyan jelöltből, aki a kubai forradalmat dicsőíti enyhén szólva.

"Florida Dems in uproar after Sanders’ Cuba comments"

Az ottani "state legislator" ezután ki is jelentette, ha Bernie lesz a jelölt, akkor veszíteni fognak:

"Donald Trump wins Florida if Bernie is our nominee,” said one state legislator."

Szóval Bernie most ezzel a "nem volt teljesen rossz" Castro-t mentegetni tűnő, sőt dicsőítő szöveggel kiakaszott nem kevés embert:

"Bernie Sanders defends 'not all bad' Fidel Castro as he stands by old remarks praising Communist Cuba and admits he's 'shocked' to be Democrat frontrunner during 60 Minutes interview"

A másik amit Bernie csapata boldogsággal emlegetett a rejtett videókon az a gioton kivégző eszköz használata... ugye ez visszanyúlik a dicső francia időszakra. Nos, most az egyik demokrata szenator-jelölt a kampánya szimbólumává tette a giotint, azzal a szöveggel, hogy ez jelképezi a munkát amit el kell végezniük... Ugye, hogy olyan mintha nem is a valóságban lennénk? Nos, ezt is megnézheted itt:

"Dem U.S. Senate candidate unveils campaign logo: The guillotine as 'a symbol of the work we have to do'"

https://www.theblaze.com/news/guillotine_symbol_democrats

Ja és persze ezek azzal párhuzamosan mennek, hogy be akarják vonni a fegyvereket, meg olyan filmeket készítenek, ahol fegyvertelen Trump szavazókra vadászik a progresszív elit. "Bizalomkeltő".

Ja egyébként Bloomberg is felhívta a figyelmet arra az egyik vitában, hogy Bernie-nek egyre kevesebb baja van a milliomosokkal inkább már csak a milliárdosokat emlegeti... Talán azért is van ez, mert Bernie is milliomos lett és most, amikor Bloomberg felvetette, hogy mennyi háza van, simán úgy válaszolt, hogy ja igen, mert kell, mert időnként odautazik abba városba, meg van nyaraója is, de ez rendbe van, mert szerinte sokaknak van... Szóval amint milliomos lett, hogy megváltozott minden. Ez amúgy még Magyarországra is eljutott, csak kár, hogy nem írták oda magyarul, hogy miről volt szó:

https://mandiner.hu/cikk/20200220_egymasnak_esett_sanders_es_bloomberg

Egyébként ha már képmutatás csak így mellékesként:

Van ez a Young Turks nevű progresszív média... Ezek többek között folyton nyomatták, hogy mindenhol lennie kellene szakszervezetnek, a munkások mutássák meg a hatalmukat. Nos... a Young Turks saját munkatársai akarnak egyet csinálni maguknak és... kiderült, hogy ebben a "speciális" esetben ez rossz ötlet, mert sok pénzbe kerülne nekik és amúgy is az időzítés "rossz szándékra" vall, úgyhogy ellenzi az ő esetében azt, amit mindenki más esetében éveken át követel:

"The Young Turks’ Progressive Founder Urged His Staff Not To Unionize"

Akkor talán térjünk rá arra, hogy hogyan reagálnak a Demokraták és "Soha Trumpot" emberek Bernie sikereire... persze ezek nem a hétköznapi dolgozó emberek, ezek az elit, meg mondjuk a média munkatársai, "értelmiségiek" akik eddig Trumpot még Hitlernél is rosszabbnak ábrázolták.

Bernie hétköznapi szavazói Trump egyik korábbi nagy támogatója szerint rokonlelkek Trump szavazóival, hisz sok közülök munkás ember és felmérések szerint több mint 10 százalék Trumpra szavazna, ha nem Bernie lesz a Demokraták jelöltje az elnökségre.

"Steve Bannon: Bernie Sanders és Trump szavazói rokon lelkek"

Szóval kezdjük:

"Some Democrats are freaking out at prospects that Sanders could win nomination"

Néhány demokrata totál kiakad a lehetőségtől, hogy talán Sanders lehet a jelölt.

Egyébként még továbbmennénk... Sanderst többféleképpen is megállíthatják. Például úgy, hogy az összes mérsékelt, vagy ma már inkább "mérsékelt" jelölt egy kivételével visszalép és akkor még mindig az a valószínűbb, hogy az nyer. Meg ilyen elég érdekes szavazási rendszerük van ezeknek a nagyon demokratáknak... én se értem teljesen, annyira nem mentem bele, de... nemcsak az számít, hogy a népi szavazatokból ki gyűjti a legtöbbet, azt simán felülírhatja valami csoport... hasonlít az országos rendszerükhöz... Valami elektori rendszer féle, fura nekünk magyaroknak:

https://hu.wikipedia.org/wiki/2016-os_amerikai_eln%C3%B6kv%C3%A1laszt%C3%A1s

Bill Kristol aki egyébként a ritka Trump utáló republikánusokhoz tartozik is egyre jobban aggódik:

"Bill Kristol Isn't Afraid of Bernie Sanders or His Rhetoric. He's Afraid His Ideas Are Popular"

https://twitter.com/BillKristol/status/1231344333586124806

Aztán James Carville, régi Demokrata stratéga elkezdte ugyanazzal támadni Bernie-t mint Trumpot támadják... Putyin nyer ha ő nyer:

"Carville says that Nevada caucuses are 'going very well' for Putin"

"Longtime Democratic strategist James Carville said the Nevada Caucuses are going “very well” for Russian President Vladimir Putin following the news that Democratic presidential candidate Sen. Bernie Sanders (I-Vt.) took an early lead in the critical race. "

Egyre inkább úgy kezelik mint Trumpot, amit linkelek itt inkább már a story cáfolata:

"Trump says he hasn’t been told that Russia is helping Sanders, accuses Schiff of leaking classified info"

Ez odáig ment, hogy Fox tv-t, ami egy konzervatív, nagyjából Trump párti csatorna, "fair-ebbnek" tartja Sanders csapata, mint az ő progresszív barátai által üzemletetett MSNBC-t:

"FOX HAS BEEN “MORE FAIR”: WHY BERNIE’S TEAM HAS HAD IT WITH MSNBC"

Szóval azt hiszem már ez is mutaja, hogy a progesszív elit nem kér Sandersből, de ha azt hiszed csak ennyi hát nagyon tévedsz.

Egy másik újság se kertel... Bernie Sanderst állítani Trumppal szemben szerinte egy örült lépés lenne:

"Running Bernie Sanders Against Trump Would Be an Act of Insanit"

A volt Goldman Sachs vezető úr is kijelentette, hogy neki "nehezebb" lenne Bernie-re szavazni mint inkább Trumpra:

"Ex-Goldman Sachs CEO: ‘I Might Find It Harder To Vote For Bernie Than For Trump’"

Ő egy, a sok milliárdos közül, aki igencsak aggódik Bernie sikerei láttán:

"Lloyd Blankfein is among the billionaires who say they have concerns about the Democratic presidential hopeful."

Szóval Trumpnak tán megvolt az első hete, amikor viszonylag békénhagyták.

Aztán Bernie nem hátrált meg a Castrós szövegétől, hanem inkább megvédte:

"Bernie Sanders defends comments on Cuban Revolution"

Beolvasott a CNN-nek is, hogy ők tudják az "igazat".

Hát a CNN részéről is beolvastak neki közvetve:

"Democratic lawmakers slam Sanders' comments on Fidel Castro policy"

Aztán a cím is sokatmondó:

"If Democrats Aren’t Terrified of Bernie, They’re Not Paying Attention"

Ha a demokraták nem rettegnek Bernie-től, akkor nem figyeltek.

Lehetne még folytani, de a végére hagytam a legjobbakat, hmm, vajon hány kitartó olvasóm van....

A progresszív MSNBC egyik bemondója Sanders nevada-i győzelmét egyenesen a nácik 1940-es franciaországi győzelméhez hasonlította:

"Outcry after MSNBC host compares Sanders’ Nevada win to Nazi invasion"

Aztán voltak itt még kemény szavak; a veterán Demokrata James Carville kijelentette, ha Bernie nyer az a vég a Demokrata pártnak és ő is végez a Demokrata Párttal, mert nem akar egy szekta tagja lenni. Vajon eddig aludt?

"James Carville warns of 'end of days' if Dems choose Bernie: 'I'm not interested in being in a cult!" 

Szóval nincs az, hogy beállnának egy mögé és biztos elfogadnák azt az embert a progresszív oldalról.

Sőt a társadalmi ügyek mentén is recseg-ropog a progresszív oldal.

"Már a leszbikusoknak is elegük van a meleglobbiból"

 

Update: Én kijavítottam a szöveget és még itt folytatódott is a cikk, de az elveszett, nem mentődött el.

Annyit írnék le, hogy AOC jó eséllyel nem fog székhezjutni, se elég rajongója nincs a saját kerületében, se elég barátja a párt legnagyobbjai között, amit nem kicsit magának köszönhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6615492412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.02.26. 17:31:46

Update: Kommentben is megírom, hogy bocs a helyesírásért, se a javítás, se a teljes cikk nem mentődött el. Ez egy rövidebb változatt, de ha jól emlékszem már inkább csak az AOC-s rész volt hátra.
süti beállítások módosítása