Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az igazi, high-tech robotzsarú a valóságban... semmire se jó

2019. október 16. - GABOR2

Íme egy kedves kis, akár viccesnek is mondható történet, ha nem arról szólna, hogy szétvernek benne egy nőt, miközben a "hősmegmentő" robotzsarú ami ott volt "vidáman" gurult a parkban, és arra figyelmeztette a járókelőket, hogy ne szemeteljenek."... és sz@rt segíteni bármit is.

"Nem volt köszönet abban, amit a járókelő a robotzsarutól kapott"

"Komoly verekedés tört ki a Los Angeles-i Salt Lake Parkban. Az egyik szemtanú, Cogo Guebara igyekezett segítséget hívni. Látszólag kapóra jött, hogy egy HP RoboCop típusú robotrendőr épp a környéken járőrözött, ám amit a masinától kapott, azt nem tette zsebre."

"Úgy nyomogattam a gombot, ahogy a szerkezetre volt írva, de ehelyett csak annyit reagált, hogy menjek arrébb"

"Csak csengett és csengett, én pedig tovább püföltem a gombot."

"Végül felhagytak a hiábavaló próbálkozással, és a rendőrséget a hagyományos módszerrel, telefonon értesítették.A robot nem zavartatta magát, miközben a bunyó zajlott, „vidáman" gurult a parkban, és arra figyelmeztette a járókelőket, hogy ne szemeteljenek."

"A verekedésben résztvevő nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba."

"A HP Robocop debütálásakor még nagy volt a várakozás, a rendőrségi sajtóközlemények is arról harsogtak, a robotzsaruk hozzák majd el a bűnüldözés új aranykorát. Ám a valóság alaposan arcul csapta a rendfenntartókat."

Ismét a valóság azt mutatta, hogy nagy kamu amit a techcégek igértek? Hú, de meglepődtem. Főleg azon, hogy azt hitték, hogy ez a kis sz@r majd akár a legpitibb bűnözőt is elijeszti akármitől is.

Ráadásul egy másik hiedelem  is megdölt:

"Az is kiderült, a robotok nincsenek is bekötve a rendőrségi diszpécserhez, a riasztások tulajdonképpen a gyártóhoz, a Knightscope-hoz futnak be."

Hát igen, ez a high-tech fejlesztés is mindent jobbá tesz... csak amikor a percek is számítanak még inkább meghosszabítják a segítség kiérkezését... már amikor talán még működnek is.

Egyébként nem vetették fel... de mi van ha ez azért volt mert meghackelték?

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1215226562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása