Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A világ adóssága több mit háromszor nagyobb mint a GDP-je és sok más érdekesség

2019. október 16. - GABOR2

Érdekes adatok jöttek ki a "világ összes pénzéről".

Az egyik ábrából kiderül pl. hogy a világ adóssága a világ GDP-jének most a 325%-a. Mi ehhez még hozzátehetnénk, hogy dehát ha mindenki ennyire eladósodott akkor... kinek, minek van eladósodva? Na, erről nagyon nem fogsz olvasni, de főleg az 1% 1%-ának, akik nem Bill Gates meg társai, hanem gazdag családok, akik családi alapítványokban őrzik a pénzüket, hogy ne kelljen adózni utánna, meg ne lehessen tisztán azt mondani, hogy ez, vagy az a leggazdagabb.

Az is érdekes, hogy berakták ide Kínát is és látszik rajta, amit sokan, köztük Orbánék se vesznek észre... nagyon más már mint aminek hiszik, kb. 13 évvel le vannak sokan maradva. Ugye mindenki azt hiszi, hogy Kína teli van pénzzel, de nézzétek csak meg azt a kis ábrát az adósságukról. Csak hat évet mutat, és azon hat év alatt 100%-kal nőtt a  GDP-jükhöz mért adósságuk. 2011-ben 200 %, 2017-ben már 300% az ábra szerint.

Ha valahol valakiknek ennyi pénze van, hisz valakiknek tartozik mindenki... nos az a valaki elkultúrháborúzgathat egy darabig; tojhat rá, ha csődbe megy néhány száz cége, szinte limit nélküli az útánpótlás.

Még egy klasszikus kérdés a végére... Akkor ezt elméletileg hogyan lehet visszafizetni? Természetesen sehogy. Jobb is, így mindig lehet kamatot kérni és adósságrabszolga lehet az emberek jórésze. Még akkor is ha személyesen nem, hisz a megemelt adó is erre megy el sokszor.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr4915226708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása