Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem váltak be a hotel robotok... Na vajon miért?

2019. január 22. - GABOR2

Egy történet egy hotelról, ahol csak robotok dolgoztak... legalábbis ezt állítják.

"Több mint 100 robotdolgozóját rúgta ki egy japán hotel"

Mi lehetett a baj? Csak nem az már megint, hogy a mai robotok az emberekhez képest retardáltak, vagyis ez nem "jövő", hanem visszalépés igazából?

"A koncepció indulásakor nagy siker volt, így a vállalat több hasonló létesítmény gyors beindítása mellett döntött. Persze van, ahol némileg konvencionálisabb megoldást válaszottak, és csinos hölgyek formáját kapták a vendégfogadó mögött ücsörgők."

Hype tehát megvolt aztán...

"Érthető azonban, ha ezek az újdonságok nem minden vendégnek nyerték el a tetszését."

"A dinórecepciósok mellett félkarú "poggyászfiú" és automatizált robotkertész is borzolta egyes vendégek kedélyeit. Valamint az, hogy nagyon hamar megmutatkoztak a robotok korlátai, melyeket egyébként a hotel is "kísérleti eszközöknek" tekintett.

A vendégeknek nem a robotokkal volt bajuk, hanem azok esetenkénti megbízhatatlanságával."

Hogy mi?

"A vendégeknek nem a robotokkal volt bajuk, hanem azok esetenkénti megbízhatatlanságával."

Vagyis... a robotokkal volt bajuk.

"Előfordult, hogy egy robot tévedésből felébresztett hangosan horkoló vendégeket, és más korlátaik is kiütköztek alkalmazásuk során.

Végül a hotel vezetése úgy döntött, felére csökkenti számukat."

Szóval visszavettek a dologból, de mindenki nyugodjon meg, úgy tűnik ebben a hotelben olyan ember a vezető, aki a kudarc ellenére is továbberőlteti a dolgot:

"A hotel, illetve a mögötte álló cég vezetése egyébként nem vesztette el derűlátását. Azt nyilatkozták, továbbra is szeretnének vendégeiknek újszerű élményt nyújtani, még akkor is, ha a technológiának finomodnia kell. A következő években további robothotelek megnyitását tervezik."

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8914582840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.22. 22:03:16

Mindig kiderül hogy a szoftveresek és programozók a bűnösök :)
süti beállítások módosítása