Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Befolyásolás a szórakoztatáson keresztül 4.

Újtechkor megjósolása a filmeken

2018. augusztus 23. - GABOR2

Próbáljuk meg kicsit komolyan venni a előprogramozást filmeken keresztül. Ha ezek az emberek tudják mi lesz a jövő akkor gondoltak-e az újtechkorra is? Nos úgy tűnik... igen. Persze rossz színben akarják feltüntetni.

Ma szinte mindenki azt gondolja, hogy az öregek akik ódzkodnak az új technológia gondolatától. Személyes szinten lehet, de amúgy azon vannak, hogy mindenáron bevezessék. A fiatalok akik óvatosan kezelik a dolgot és nem akarnak fejest ugrani. És ezt kimutatták kutatásokkal, tehát a nagyfejesek tudják az igazat miközben a többség mást hisz.

Én is ezt mondom itt a blogon sokszor, hogy a fiatalok hozzák el az újtechkort, akik megfontoltan használják a technológiát, nem hiszik azt, hogy mindent rá lehet bízni, mert pl. sérülékeny és az is marad.

Nos nézzünk példáknak pár filmet.

Az első... Transcendence.

 Már most elárulom sohase láttam az egészet. A film az emberi és gépi tudat összekapcsolásáról, meg nanó technológiáról szól. Nada hol van benne elferdítve az újtechkor?

Nos a főszereplő aki ilyen nagy techgurú egy 51 éves fickó aki a mesterséges intelligenciával egy saját technológiai istent akar létrehozni és persze minden szép be van igérve. Már ez az első... aki be akarja ezt vezeti nem egy fiatal harmincas, hanem egy több mint ötvenéves ember. Vannak akik ezt nagyon, nagyon nem akarják. Ők többnyire fiatalok akik egy több országra kiterjedő szövetséget alkotnak és mikor úgy érzik sehogy máshogy se tudják megakadályozni, hogy az öregek rájukeröltessék a technológiájukat terrorcselekményeket hajtanak végre, sőt öngyilkos terrorcselekményeket. Bár ez nem is terrorcselekmény definíció szerint amit csinálnak, de a tvben úgy szerepelnek. Szóval rátámadnak több techcégre és megmérgezik a fejlesztőket, felrobbantják őket, a főszereplőt pedig lelövik tán ilyen rádióaktív lövedékkel, hogy biztos meghaljon. Sajnos aztán inkább a felesége és ő mindent kockára tesz és a nagyon komoly ellenérvek ellénére feltöltik őt a jövő felhőjébe, mármint a tudatát és irányítást szerez a nanotechnológiához is és azt tesz amit csak akar. Nem láttam sohase végig a filmet, de a kezdés már eleve jövőben kezdődik és ott az emberek nem használnak technológiát szóval nem tudom mi lesz a vége, de a potelciált amit egy ilyen technológia adhat bemutatják. Szóval ez a anti-tech csoport abban jól látja a dolgot, hogy az egész Földre veszélyt jelent ez a technológia.

Sajnos letörölték azt a részt ami bemutatja a támadást, de a trailerben is lehet valamennyit látni belőle. Szóval a fiatalokat akik nem fogadják el a technológia vállalatok jövőjét terroristáknak ábrázolják.

Nézzünk egy tavalyi filmet... Justice League.

Ezt a filmet se néztem végig. Na ebben van egy olyan jelenet Wonder Womannel, hogy anti-tech terroristák megtámadják Londonban azt a bankot ami kulcsszerepet játszik az elektronikus bankolásban és egy interjúban elmondták, hogy abban a bankban van egy óriási felhő, amiben mindenki számlaadata benne van. Ezt akarják a terroristák felrobbantani, és persze, hogy még jobban útáljuk őket ott vannak a bankban a gyerekek is. A terroristák szerint ez az utolsó remény valamiért, de Wonder Woman megakadályozza a tettet. Amúgy eredetileg voltak volna akik meghalnak, újraforgatták a jelenetet, de még most is sokan a film egy szükségtelen, fura részének tartják.

Szóval talán elkezdték az emberek fejében elültetni, hogy akik nem akarják a technológiai "innovációkat" és fiatalok azok terrorcsoportokba fognak verődni.

Folyik a szórakoztatáson keresztüli "tanítás".

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr8114197467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2018.08.24. 09:11:23

Utánnanéztem kicsit ennek a Wonder Woman terroristás résznek. Elmondják, hogy mennyire fontosnak tartják azt a jelenetet, más esetben nagyon gyorsan leforgatták volna, de itt inkább nagyon nagy energiákat fektettek bele.

Itt pedig egy cikk, ami a film második számú legfurább dolgának tartja azt az egész jelenetet:
fandom.wikia.com/articles/the-weirdest-moments-in-justice-league

Amit még észrevettem, hogy sokan meg se értik az egészet és úgy hivatkoznak a jelenetre mint bank rablás, miközben világos, hogy még magukat is ki akarják nyirni azért, hogy az emberiség visszatérjen a technika nélküli "sötétkorba".
süti beállítások módosítása