Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az újtechkor közeleg...

2018. július 03. - GABOR2

Ezt a techcégek is tudják igazából, úgyhogy sietnek, mert nincs már sok idejük bevinni minket a zsákutcáikba.

Ugye hagyományosan az a nézet, hogy a fiatalok azok mindent bekajálnak amit a techcégek kitalálnak, ők az ő reménységük. Én már korábban hoztam fel rá bizonyítékokat, hogy ez nem így van pl.

"Bankfiók vagy okostelefon? Meglepő a magyar fiatalok válasza"

"A kutatás egyik meglepő eredménye viszont, hogy még a legfiatalabb, 18-22 éves korosztályon belül is többen mondják azt, hogy kizárólag bankfiókot használnának, mint amennyien a kizárólagos okostelefonos bankolásra nyitottak. Sőt, a két köztes válaszadási lehetőséget figyelembe véve is kissé a fiókok felé billen a mérleg nyelve."

Igazából az idősebb korosztály, akik most vezetők, a reménységük, mert azok akik bekajálják azt, hogy a jövőnek annak kell lennie amit a techcégek kitaláltak és ők már nem tudják létrehozni a fejükben azt az alternatívát, hogy... ha valamiről ordít, hogy nem kéne bevezetni, mert nem tudják megoldani, hogy pl. biztonságosan nyújtsa a szolgáltatást akkor nem vezetik be. Ilyen az ő fejükben nincs, ha csődött is mond a valamilyen digitális vacak rendszer ezerszer is, akkor is az kell.

Nos, nézzük meg a felmérés eredményeit ami mutatja, hogy a mai fiatalok kőkorszaki gondolkodásúak a mai öregemberekhez képest. Akik viszont nagyon modernek... hisz mindenre igent mondanak ami új és számtech, jaj de menők, jaj de menők ennek és annak is már van közösségi oldala... vlááá, ezek a korábbi hírek, hogy utáltam őket...

"A magyar hallgatók óvatosan kezelik az innovációkat"

Ez remek mert pontosan az, amiről én itt irogatok már évek óta... remélem még nem késő.

És figyelem ez a felmérés egyetemisták között történt vagyis az elméletileg a leglegleg techbuzibb, kritikátlan környezetben. Ha a valóság az lenne, amit a techcégek akarnak elhitetni.

"A hallgatókról összességében elmondható, hogy óvatosan nyitnak az innovatív megoldások felé: a magyarok többsége (55%) általában megvárja, amíg egy-egy újítás széles körben elterjed,"

Már látom is magam előtt a kommenteket... a magyarok mindig is ilyen ugar népe elmaradott szarok voltak. Nos, de itt van ez is:

"míg a külföldiek legnagyobb arányban (42%) csak akkor használják az újdonságokat, ha feltétlenül szükséges."

Ugye, hogy nem így gondoltad? Ugye, hogy nem ez az általános vélekedés. De így van... talán azért is mert a mai újdonságok nagy része mint a felhő, hülyeségek és veszélyesek nagyon sokszor.

"Az egyetemisták kevesebb mint 15 százaléka szeretné azonnal megszerezni az innovatív eszközöket, "

20 éve ez elképzelhetetlen lett volna. Mindenki szerette volna az újat azonnal... Azt hiszem ez kristály tisztán mutatja, milyenek is a mai "újdonságok" amit ránk akarnak eröltetni.

"míg hasonló az aránya azoknak, akik egyáltalán nem érdeklődnek az újdonságok iránt."

Én például mindig akartam az újakat... amíg volt értelmük. Mostmár nagyon sokszor nincs és az újdonság nem jobbat hoz magával, hanem rosszabbat.

Ami pedig a jövőt illeti... egyre több lesz az öreg, akik igazából a személyes életükben nem akarják az állandó változást ( mert igazából a mai nagyon modern öreg vezetőink is csak másoknak írják elő és igen, igazából nem ők kezelik a közösségi oldalukat se... surprise).

És a techcégek tudják, hogy hamarosan vége a régi bulinak ezért akarnak előfizetéses modelt, ezért egyre erőszakosabbak. Régen nem kellett annak lenniük egyszerűen váltottak az emberek maguktól nagy örömmel mert... akkor tényleg ez volt az értelmes, helyes válasz. Mostmár legtöbbször nem.

Reménykedjünk, hogy még azelőtt jönnek az új vezetők, hogy minden fontos állami és nem állami rendszert sebezhető netrekötött rendszerre raknak és mindent digitalizálnak, mert ha ezt sikeresen megcsinálják... akkor csak egy idő kérdése az összeomlás és akkor bizony sokan meghalnak majd.

Örülök ennek a felmérésnek mert reményt ad, hogy nem kell megtörténnie a legrosszabbnak mindenképpen...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1414091719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása