Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Előbb a projekt utánna a felmérés, hogy kell-e egyáltalán

2017. december 03. - GABOR2

Nagyon sok vezető él téves elképzeléssel a fejében arról, hogy mire is vágynak a fiatalok. Például vannak akik szerint mindent okostelefonon akarnak intézni. Annyira biztosak sokszor az előítéleteikben, hogy előbb csinálják meg a projektet és amikor nem jönnek a számok, készítenek felmérést, hogy miért nem... És ekkor kiderül, hogy teljesen másként vélekednek a fogyasztók, mint amit evidenciának gondolnak.

Az egyik ilyen irány, hogy a bankfiókok szünjenek meg és mindent okostelefonon intézzünk.

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/it/bankfiok-vagy-okostelefon-meglepo-a-magyar-fiatalok-valasza.3.269833.html

"Bankfiók vagy okostelefon? Meglepő a magyar fiatalok válasza"

"A kutatás egyik meglepő eredménye viszont, hogy még a legfiatalabb, 18-22 éves korosztályon belül is többen mondják azt, hogy kizárólag bankfiókot használnának, mint amennyien a kizárólagos okostelefonos bankolásra nyitottak. Sőt, a két köztes válaszadási lehetőséget figyelembe véve is kissé a fiókok felé billen a mérleg nyelve."

Én nem is értem, hogy a bankok hogy a fén@be gondolhatják komolyan, hogy mindenkinek az a vágya, hogy olyan rendszereken intézzék a pénzügyeit, amik tele vannak biztonsági lyukakkal, amiken legálisan is kémkednek a felhasználó minden rezdülése után, amik mindennap lemerülnek, már alaphasználaton. Éppenséggel a fiatalok mivel sokat használják a telefonjukat pontosan tudhatják, hogy fontos dologkat rábízni nem jó ötlet, hisz a sok vírusos apptól már megtanulták.

Itt megint látszódik egy generációs probléma, vagyis hogy a mai vezetők mivel folyton abban éltek, hogy amit kitalálnak, hogy "ez lesz a jövő" azt mindenáron be kell vezetni és nem is lehet más elképzelés, összeütközik, a "dehát ha ettől sz@rabb lesz a világ akkor miért" gondolkodókkal. Akik sok esetben éppenséggel a fiatalok bármennyire hihetetlen ez egyeseknek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1613412855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása