Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Kéretlenül szaporodó okosságok

2017. május 08. - GABOR2

Ez egy nagyon aranyos cikk, amiben az elemzőcég nem szállt el.

http://hvg.hu/tudomany/20170425_ifa_gpc_2017_okos_haztartasi_nagygepek_piaci_helyzet_gfk

Okos háztatási gépekről van szó.

"ideje lenne, hogy a gyártók ne csak okos, hanem életszerű megoldásokkal is előálljanak."

"...az, hogy távolról megváltoztathatjuk két fokkal a hűtőnk vagy a mosóvíz hőmérsékletét, nos, okosnak okos, de egyébként nem életszerűen hasznos funkcionalitás."

"A gyártók a legnagyobb hangsúlyt a háztartási gépek okosnak nevezett funkcióira helyezik, innen várják a növekedés következő forrását."

"Andrievszkaja szerint az okos háztartási gépek piaca most főleg azért növekszik, mert egy bizonyos méret és kategória fölött egyszerűen nem tud nem okos gépet venni az ember. (Ahogy például tévéből sem.)"

A fenti két utolsó mondatot olvassuk el és elmélkedjünk magunkban kicsit, hogy ez mit is jelent.

"Most a gyártókon a sor, hogy olyan funkciókat találjanak ki, illetve az egyre okosabb otthonokon belül olyan rendszereket, melyek után már vágyakozni fognak a fogyasztók"

Mivel igazából nem vágynak rá. És akkor olvassuk el megint azt, hogy mitől várják a növekedést a gyártók.

"A GfK háztartási nagygépek területéért felelős igazgatója Lisszabonban elmondta: reméli, hogy az idén szeptemberi IFA szakkiállításon a szokásos okos(kodó) funkciókon felül már láthatunk majd néhány valóban hasznos ötletet is a gyártóktól."

Ó csupán ennyi hiányzik amúgy minden rendben.

"Natalia Andrievszkaja szerint ugyanakkor vannak kihívások. A szakember úgy látja, hogy a háztartási nagygépek, például a mosógépek a társadalmi fejlődés során jóval nagyobb pozitív hatással voltak az emberiség mindennapjaira, mint az internet."

Én ezt el is hiszem neki. Az internetnek hála a Nyugat találmányait mind ellopják és végül majd lehet el is pusztítják vele. Bár ő ezt aligha így értette.

Na szóval, a maketingesek szerint az okosítás a jövő, csak éppen nincs egy épkézláb ötlet, hogy ez még értelmes és hasznos is legyen az egyértelmű hátrányai mellett. Hátrányai mellett, amik miatt eleve nem szabadna ezt megcsinálni, mert a hátrányok olyan jellegűek, hogy kizárják a pozitív mérleget. Milyen kár, hogy az "ez a jövő" tipusú cikkekben erről egy szó sincs.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1212489739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása