Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Egy ismerősöm AI fejlesztő lesz...

2024. május 07. - GABOR2

Képzeljétek nemrég egy közeli ismerősöm bejelentette, hogy AI fejlesztő lesz ő is.

Ezért felmondott a cégnél, ahol a tulajdonos után a második ember volt és olyan helyzetben volt amiről sokan csak álmodozhatnak. A tulajdonosnak nemcsak egy alkalmazotja volt... mondhatni barátja.

Mindezt kidobta az ablakon most, hogy AI fejlesztő legyen. Azt tudni kell róla hogy ő nem informatikus, hanem... legyen elég annyi, hogy nagyon speciális építményekkel foglalkoztak. Tehát nem is magyarországi projektekjeik voltak döntő többségben.

Na most... gondolhatnád, hogy valami szuper motivált ez az ismerősöm és milyen menő és "naprakész".

Az igazság az, hogy már rég nem értett egyett sok dologgal ami a cégénél ment és nagyon belefáradt az egészbe.

Amikor pedig az AI-ról beszél inkább tűnik lustának... Ugyanis a nagy terv az az, hogy csinál majd valamit amit majd ezután rengeteg mindenkinek liszencnie kell majd tőle az építőiparban.

Merthogy ez valami építőipari AI lenne, de nem normál fogyasztóknak, hanem üzleti cucc lenne, ő maga nem az informatikai részt csinálná és a cél, hogy legyen valami amit majd liszenszelnek tőle, mert ő fejlesztette ki és ő majd csak kapni fogja a hatalmas lovét ezután és nem is kell majd csinálnia ezután semmit. Az épületek fűtésével és légtechnikájával kapcsolatos cucc, valami okosház rendszerre emlékeztetne... csak nem annak nevezik hanem AI-nak.

Hát nem tudom... mondtam neki, hogy ez hatalmas kockázat, elsülhet nagyon pozitívan és nagyon negatívan. Meg persze ez nem is igazi AI. Amire mondta is, hogy pontosan tudja, hogy kamu, hogy ezek AI-k.

Majd megy az USA-ba pár hónapra, hogy továbbképezze magát a témában.

Kiváncsi leszek, hogyan alakul majd neki a sorsa, mert egy álompoziciót dobott ki ezért.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5518398823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.05.07. 20:38:06

Namost ha belefáradt meg elégedetlen, akkor az rég nem álommeló.

GABOR2 2024.05.15. 13:42:12

@gigabursch: Van egy elmélet miszerint már talán középtávon is mindenki ugyanolyan boldog lesz, mert bárhogy is élsz a szervezet hozzászokik és nem boldogít többé. Erről lehet szó. Mert amúgy ő kb. mindent megkapott amiről egy alkalmazott álmodozhat. Második volt a cégnél a tulajdonos után. Most egyébként azt mondja, hogy egész nyáron csak pihen majd, mert már nagyon ráfér. Aztán megy ki amerikába.
süti beállítások módosítása