Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Itt vannak a Win12 újításai! Izgatott vagy? Én sem. Nem is hiába

2023. december 11. - GABOR2

Hát itt tartunk... Windows 12.

Bennem nem tudtak örült vágyat kelteni, hogy 11-re váltsak, de lássuk a Win12 esetében így lesz-e?

Nos: Nem. A Win12 ugyanis állítólag előfizetéses lesz. Havonta kell majd fizetned érte. De lehet, hogy csak az "AI" funkciókért. Csakhát... lényegében minden újítás csak arról szól, hogy AI van hozzácsapva valamihez.

"Szinte minden kiszivárgott a Windows 12-ről - mondjuk is a részleteket" 

- Változik a frissítési rend és ütem is:

Ez semmi; ezt ne kelljen már mint újítás számolni. Tovább:

- Még több mesterséges intelligencia: 

"A szivárgásból az is kiderült, hogy mik lesznek az új rendszer legfontosabb újdonságai. Így tudjuk, hogy a Hudson Valley még a korábbiaknál is szélesebb körben épít majd a mesterséges intelligenciára, amik még több funkcióban és programban jelennek majd meg. "

"Elég lesz körülírni a dolgokat"

"Így például a felhasználó beírhat majd egy vagy több kulcsszót, és a Windows meg fogja tudni neki mondani, hogy azok milyen dokumentumokban vagy weblapokon fordultak elő, és azokat mikor nézte meg vagy nyitotta meg a felhasználó. Fontos, hogy a keresés itt nem a helyi fájlokat fogja átkutatni, és a felhasználó akkor is tud majd ilyen módon keresni, ha pontosan nem emlékszik kulcsszavakra, de körül tudja írni az információt a mesterséges intelligencia számára."

Nem a helyi fájlokat fogja átkutatni... tehát a Win12-nél már nincs választás: Mindenképpen felhő felhasználó kell legyél... vagyis mindenképpen fizetned kell rendszeresen.

De elég nekem ez a keresési funkció, hogy váltsak: Nem. És másoknak se lesz elég.

- A képen is javítani fog a mesterséges intelligencia:

"Ezen kívül a Windows-ba épített mesterséges intelligencia képes lesz egy Super Resolution nevű funkció részeként a videók és játékok grafikájának feltuningolására is anélkül, hogy ehhez utóbbiakon módosítani kellene valamit. Itt elsősorban olyasmire kell gondolni, hogy a mondjuk HD minőségű  felvételt vagy játékot akár 4K-s monitorra is fel tudja majd skálázni úgy, hogy közben új részleteket vezet be a grafikába."

HHHHMMMM... no, thank you.

De még ennyivel se tud a Microsoft felhője megbírkózni maga:

"Ennek a funkciónak a használatához ugyanakkor valószínűleg a mesterséges intelligencia műveleteket gyorsító kártya vagy chip lesz szükséges. "

- Fejlődik az asztal és a tálca is:

Tálca, asztal "fejlődés"... megint egy noting burger.

"Szintén újdonság lesz a Windows asztal egy olyan fejlesztése, amiben a háttérképek térbeli hatást kapnak majd. Erről már korábban szintén kiszivárogtak részletek, de most kiderült, hogy nem csak speciálisan összeállított képekkel fog működni a dolog, hanem szinte bármilyen képet elemeire tud majd bontani az MI segítségével a Windows, a parallax hatás segítségével pedig a nézőpont változásának hatását kelteni benne, azzal összhangban ahogyan a felhasználó az eszközt vagy az egeret mozgatja. "

Egy kérdés... minek?

Egy igazi áttörés itt:

"A Windows 12-ben állítólag végre pótlásra kerül a tálca azon jelenlegi hiányossága is, hogy nem lehet áthelyezni a képernyő aljáról, és a tetejére is át leeht majd rakni azt. "

És lényegében... ennyi. Vagyis a nagy semmi. A nagy semmi + "AI"= fizess sokat és havonta és örökké.

Kösz, nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr7418279007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása