Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Felhős munkatársak... még magára a cégre is veszélyesek

2023. október 30. - GABOR2

Évekkel ezelőtt több cikket is írtam a felhős cégeknél dolgozó emberkékről...

A kezdeti évekhez képest sokat változott a "felhős dolgozó" képe.

Legelőször igazi informatikusok voltak, akik megkaptak mindenféle bónuszt... ez egy nagyon rövid időszak volt.

Aztán ott voltak a hírek arról, hogy a felhősök égnek ki leghamarabb.

Végül lehoztam arról egy nagyon hosszú cikket, hogy igazából a felhős emberek leginkább a... sorry, de erkölcstelen, másoknak ártani tudó emberek... akik, ellentétben a bankárokkal, pl. még emellett olcsók is. Hosszú levezetés volt, olvasd vissza, hogy miért gondolom ezt...

Viszont akár csak a bankárok, a felhős emberek is potenciálisan veszélyesek a saját cégükre is. A bankár simán meglopja a bankot, a felhős... hát pl. ilyet csinál:

"Bűnösnek találták a Google-t nemi diszkrimináció miatt"

"A Google-t bűnösnek találta nemi megkülönböztetésben egy esküdtszék, amely 1,1 millió dollár kártérítést ítélt meg Ulku Rowe-nak, a Google Cloud női vezetőjének. Az ügy előzménye, hogy Rowe pert indított a technológiai óriáscég ellen, azt állítva, hogy kevesebbet fizettek neki, mint a kevesebb tapasztalattal rendelkező férfi kollégáinak, és hogy a vállalaton belül és később a bíróságon is megtorlásként megtagadták tőle az előléptetést a panaszaiért - írja a The Verge."

Szóval volt egy diverzitás az erősségünk munkatárs, aki elfoglalta az igazából hozzáértő helyét, aki bár nem volt vezető, az igazi munkájával több pénzt kapott mint a... vezető aki... mit is csinál? És hiába volt ő a vezető, irigy lett egy alkalmazottjára és beperelte a céget. És hát... minden nőnek hinni kell, hiába van mondjuk pontos követelménylistád arról, hogy miért adsz több pénzt; ez nem számít. 

Ja és egyébként nemrég jött a hír, hogy a felhő pocsékul teljesített... Talán azért se járt az előléptetés.

A felhősök rádtámadnak... megadhatod nekik azt amiről oly sokan álmodnak, vezető lehetsz a Googlenél, egy olyan részlegnél amiről azt hazudják, hogy azé a jövő... és ez a hála.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5218246801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.10.30. 18:47:41

Vicces lenne, ha az előző cikkben írtak miatt levennék a védelmet ezekről a diverz munkatársakról és elkezdenék kirugdosni őket mint felesleges terhet.

GABOR2 2023.10.30. 19:01:39

@Madarász Henrik: A múlt hónapban pár száz HR-est kirúgott...

"Google parent Alphabet lays off hundreds of employees from HR team"

www.indiatoday.in/technology/news/story/google-parent-alphabet-lays-off-hundreds-of-employees-from-hr-team-2435440-2023-09-14

A HR pedig az első számú felelős, hogy egy céget elárasszanak a people of color és egyéb elnyomott, diverz emberkék.

Azok akik kitették a Twitterükre, hogy Palesztina mellett vannak... végük. A többieknek még maradt egy kis ideje.
süti beállítások módosítása