Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ez aztán a színvonal: felhő= csillámpóni --- Nem vicc.

2023. október 30. - GABOR2

Igazából a múltkori cikkemben mindent megírtam már amit akartam erről. Feltétlenül olvasd el.

De emellett nem mehetek el. Ismét volt egy beszélgetés "a felhőről az építőiparban" és már nem elég rejtélyes az, hogy felhő... nem, egy elvileg komoly beszélgetésben csillámpóninak nevezik amitől mindenki csodát vár.

Hé, de várjunk csak... az előző cikk nem pont arról szól, hogy az építészek nem alkalmazták és ezért jött egy állami  kényszer, hogy alkalmazniuk kell ha egy milliárdot meghaladó állami beruházásban akarnak résztvenni? De.

Hát akkor minek a ködösítés, minek a "csillámpónizás"? Azért mert van rejtegetni való. Az, hogy az egész egy átverés. Ezért kell róla nem normálisan beszélni, hanem "csillámpóninak" nevezni. Mert nem tudnák senkinek se levezetni, hogy igazából minek van szüksége erre valakinek.

"Az építőipar legütősebb technológiája, amitől mindenki csodát vár: olyan ez, mint egy csillámpóni"

Épp, hogy senki se használja, ki várja a csodát? A felhős, hogy lesz olyan akinek mindezek ellenére sikerül majd eladnia...

" És mi a közös a BIM-ben és a csillámpóniban? - Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat a Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2023 konferencia délutáni előadásai és kerekasztal-beszélgetései során."

Érdekes, hogy maga a beszélgető bevallja, hogy bár nekik mindenki mint valami csillámpóni adnák el a felhőt, ők ezt nem így látják:

"Magyarországon, amikor a BIM-ről beszélünk, akkor valamilyen csodát vár mindenki - mintha egy az egész BIM egy csillámpóni lenne. De az építőiparban, a valóságban már sokkal kevésbé látjuk ezt a csillámpónit."

Igen, a valóság megint más...

Aztán ugyenerről volt egy másik beszélgetés, ahol arról volt szó, hogy... a cégeknek el kéne felejteni, hogy a profitra hajtsanak... azt a felhős cégek szépen inkább eltennék maguknak.

""Eddig az építőipart kizárólag a profit vezérelte" - Eljött az igazán drasztikus rendszerváltásnak az ideje"

Ilyeneket olvasok aztán ne akarjon az ember eretvá......

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr9618246815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása