Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

A Google kezd eljutni oda, amiről én beszélek

2023. július 25. - GABOR2

Hiába a Google-nél zsenik vannak... ja meg mostmár sok ember, aki csak azért van ott, mert valami csoporthoz tartozik és ez fontosabb mint a képzettség.

De a lényeg, most bevezettek sok korlátozást... Nem lehet csak úgy internetezgetni. A biztonság miatt. Vagy talán ez csak a felszín, ami túl szép, hogy igaz legyen.

Van egy olyan érzésem, hogy talán olyan alkalmazottak akik mégis hajlandóak voltak bejárni dolgozni az irodába és ilyen, valamilyen csoporthoz tartozás végett vannak csak ott... unalmukban az internet nem túl biztonságos bugyrait keresték fel gyakran és ez okozott mondjuk napi szintű vírusfertőzést. Mert amúgy elég fura, hogyha azt hallod tényleg, hogy a Googlenél... ahol igazából már csak legenda szinten, mindenki zseni, tudna vigyázni a neten szürfözésnél és nagy lenne a kiakadás ha ezt tiltanák mint egy gyereknek. De egy ilyen világot élünk.

"Eltiltja az internettől egy csomó alkalmazottját a Google"

Szóval azért nem mindenkit... igazi hozzáértőknek talán maradhat.

"Manapság, amikor már a legkisebb vállalatnál és régóta be van kötve a munkahelyi internet és a dolgozók jelentős része - ha ugyan nem mindegyike - annak segítségével látja el munkáját furcsa dolog azt hallani, hogy egy cég éppen megvonja a világméretű hálózathoz történő hozzáférést egyes dologozóitól. Még abszurdabban hangzik a történet ha kiderül, hogy a szóban forgó vállalat az egyik legnagyobb internetes cég, a Google - ami viszont pontosan ezt csinálja."

Igen, abszurd... talán igazából a Googlenél örülnek, hogy bizonyos alkalmazottaik nem járnak be? Talán ezzel akarják elérni, hogy mégtöbb ilyen ne jöjjön be?

"A cég ugyanis állítólag elkezdte letiltani az internethez történő hozzáférést számos dolgozója számára. Akik a kellemetlen megszorítás alá esnek, azok lényegében semmilyen weboldalt vagy más internetes szolgáltatást sem érhetnek el munka közben, kivéve a Google néhány saját szolgáltatását, mint pl. a Google Drive-ot vagy a Gmail-t."

Azért a saját termékükben sem kéne nagyon megbízni:

"Megint frissíteni kell a Chrome-ot, mert rekordsok új sebezhetőséget találtak benne"

"Ugyanakkor a cég ezt nem gonoszságból, illetve büntetésként rója ki az érintett alkalmazottjaira. Ehelyett állítólag azért döntött néhány kulcsszerepet betöltő dolgozója internet-hozzáférésének drákói korlátozására, hogy így kisebb - illetve nulla - esélye legyen hackereknek azokat, illetve az általuk használt rendszereket megtámadniuk."

Végülis egy forradalmár woke emberke még attól is érezheti magát elnyomva, hogy csak ott ül és felveszi a magas fizetését. Egy ilyet megkínálnak kémek némi plusz pénzzel és simán elárulja az egész céget...

"Hasonló okból egyébként állítólag szintén egy rakás dolgozónál olyan változtatást vezet be a házirendben a keresőóriás, ami az illetők számára megtiltja, hogy bármilyen programot pluszban feltelepítsenek a gépükre, vagy egyáltalán csak rendszergazdai jogosultságokat igénylő parancsokat futtassanak. Ezeket a korlátozásokat szintén biztonsági okokkal indokolta a cég."

Na most gondolj bele... milyen dolgozó, milyen "fejlesztő" lehet az, akitől a cég megvonja a rendszergazdai jogosultságokat? Diversity hire vagy diversity hire?

"A szigorítások állítólag a Google mintegy 2500 dolgozóját érintik első körben, de ha a tapasztalatok pozitívak lesznek, akkor további alkalmazottak számíthatnak arra, hogy kitiltják őket az internetről, illetve saját gépükről a mukahelyükön."

Milyen munkát végeznek ezek az emberek? Kitiltani őket totál oké, látszólag nem veszteség, a Google ugyanúgy megy tovább. Nincs nagy hatékonyság bezuhanás? Semmi? Számít egyáltalán, hogy ezek az emberek ott vannak? Bár mint a másik cikkem mutatja, sokan ott sincsenek, nem mennek be, még felszólításra se.

Ez legyen az ő bajuk...

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr1718178353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.07.25. 01:41:25

Ez alapján elég egyértelmű hogy ezek a diverz kvótaemberek semmilyen munkát nem végeznek a cégnél, hiszen az internetes elérés alapvető egy ilyen vállalatnál.

GABOR2 2023.07.25. 02:11:29

@Madarász Henrik:Most néztem meg:

"Yet a recent study conducted by Resume.io shows the average tenure of a Google employee is only 1.3 years, making them one of the top 10 companies where employees apparently don't want to stay."

A Googlenél az alkalmazottak átlagosan 1,3 évig vannak csak. Bekerült a top 10 vállalat közé ahonnan az emberek el akarnak menni. Vagyis szerintem nagy a feszültség és a diversity emberkék bár sokan vannak, gyorsan mennek is el; aztán másik jön a helyükre. Szerintem totál szétválik a cégen belül, hogy ki az aki tényleg érti a dolgát és ki nem és ők külön világban élnek.

gigabursch 2023.07.25. 03:03:17

Vsz olcsóbb és hatékonyabb 500 etikus hacker...

Koenigsberger 2023.07.26. 19:58:54

Tényleg ironikus, hogy a leghaladóbb-legemberbarátabb munkahelyen ekkora lemorzsolódás van.

Csak külsősként olvastam erről néhány lényegretörő írást. A nagyobb cégeknél nem egyszerűen semmittevők az ilyen kvótaemberek és egyebek, hanem meg is kell okolniuk a saját pozíciójukat. Emiatt a vállalatok belefulladnak a saját folyamataikba és látszattevékenységeikbe. Akár IT-cég, akár csak ha mondjuk fejlesztések miatt ki kell szervezniük egy-egy ilyen vállalkozóhoz a munkát, akkor sokszor addig se jut el a „projekt", hogy a tulajdonképpeni elvárásokat meghatározzák.

Az a néhány jobb sorsra érdemes - aki akár lehet kvótaember is, legyünk most megengedőek - pedig nem tud egyről a kettőra jutni, mert végeláthatatlan megbeszélések, jóváhagyások stb. során kell átvergődniük a totál hozzánemértő alakokon át, mire egyáltalán nekiállhatnának a tényleges munkát elvégezni. Ha évekig is eltökölnek, akkor közben lelép a fél fejlesztőcsapat és a végén összetaknyolnak valamit, ami épp csak megfelel az elvárásoknak.

Koenigsberger 2023.08.01. 08:50:16

port.hu/cikk/mozi/ezert-bukdacsolnak-mostanaban-a-meregdraga-disney-produkciok/article-94840

Ezt csak érdekességnek, mert az utóbbi években a Disney is megtett mindent, hogy az egy évszázad alatt felépített imázsát jó cifrán telibe fossa. Apránként levágják a fejőstehenet. Mert a cikk nyilván pont elmegy a lényeg mellett: a kislányoknak készített giccses rajzfilmeket nem lehet hirtelen „rebrandingelni" szivárványszínűre, hogy pl. egyszer csak pöcsöt növeszt a kis hableány. Egyetlen épeszű anyuka sem fog ehhez tapsikolva asszisztálni.

Egész ordenáré hülyeségeket hozott össze a Disney ott is, ahol más franchise-ba is belekontárkodtak. A Predator új részét látva köpni-nyelni nem tudtam: megszületett a „Predator vs Pocahontas"!

GABOR2 2023.08.02. 15:33:40

@Koenigsberger: Állítólag durva fejlesztési határidők vannak... Csak kérdem én... tud valaki mondani 3 Google fejlesztést az elmúlt 5 évből? Mit fejlesztenek? Simán kapják a reklámok után a bevéltelt és be se járnak a munkahelyükre, ha meg igen még inkább tehernek számítanak tán...

GABOR2 2023.08.02. 15:36:06

@Koenigsberger: És az a Predator rész nem is volt olyan rossz mint amire számítottak sokan, sőt az tán rekord bevételt hozott a hálózatukon... mert moziban nem ment.

De amúgy igen... kultúrháború van, háborúzni meg drága, de talán nem hitték volna, hogy ennyire drága. Hamarosan kell majd egy új mentőcsomag vagy valami.
süti beállítások módosítása