Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ha számolatlan billiókból fejlesztik ki... akkor már csak nagyon klassz a szoftver is? Nem!

2023. július 24. - GABOR2

Annó Trump csinált egy auditot a katonai eszközök szoftvereinek biztonsági állapotáról. És kiderült, hogy ellentétben a filmekben látottakkal ezeket a szoftvereket ugyanolyan könnyen megtörhetik a hackerek, nem kell semmi hiper-szuper-ninja hackernek lenni.

De felmerül a kérdés... node ha a pénz limit nélkül megy a projektbe, akkor a szoftver azért már csak nem egy....  De az:

"Technikai problémák hátráltatják a világ legmodernebb vadászbombázójának gyártását"

"A világ legmodernebb vadászbombázójának számító amerikai F-35-ös repülőgépek gyártásának belassulásáról nyilatkozott a gépeket gyártó Lockheed Martin vezetője. A problémát szoftveres gondok okozzák, emiatt több száz millió dolláros kieséssel kell számolnia a vállalatnak – írja a Defense One."

"Az új alkalmazás 20-25-ször nagyobb számítási teljesítményt tudna nyújtani, de egyelőre nem tud megbízhatóan működni. Emiatt a Pentagon átmenetileg nem veszi át a gépeket."

És valamiért azt gondolta a gyártó cég, hogy ez nem gond, talán így is átveszik... hisz minden más területen ez oké.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr3918178257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása