Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Az új, menő gagyikat nem a Nyugat, hanem a Kelet veszi meg öcsém...

2023. március 16. - GABOR2

Két hétvégével korábban hallottam egy beszélgetést egy művész emberrel.

Amikor viszont én bekapcsolódtam nem úgy tünt egyből, hogy egy művésszel beszélget a riporter.

Az volt, hogy mind a művész, mind a műsorvezető egyetértett valamiben... az új, vad ötleteidet ne a Nyugatnak akard eladni, ők nem kérnek belőle.

A művészúrnak egyébként szerintem biztos van valami IT-s ismerőse, mert ahonnan hallottam a beszélgetést kifejezetten IT-ről beszélt.

A műsorvezető egyetértett vele, hogy a mai kelet-európaiknak az ötleteit nem Nyugaton kell eladni, mert az nem fog menni, hanem a Közel-Keleten.

A művészúr kijavította, hogy szerinte azért nem a Közel-Keleten, hanem inkább ázsiaiaknak kell eladni. Főleg ha IT-ről van szó. A Nyugat hamar elvetné az ötletedet, de az ázsiaiak viszont visznek mindent. Ezt kéne mindenkinek csinálnia, az IT-s ötletekkel nem Nyugaton kalapolni, hanem irány Ázsia.

Aztán rátértek a kultúra és művészet... újdonságaira, hogy azokkal is irány Közel-Kelet és Ázsia.

Miért lehet ez?

Nos talán azért, mert Nyugaton ismerik az emberek a technológia előzményeit és tudják, hogy amit mondjuk forradalmi újdonságként akarsz eladni nekik... igazából talán csak arról szól, hogy ugyanazért ezután fizess havonta. Vagy hogy simán az ötleted egy sz@...

Ázsiában viszont van ez a dolog még tán, mint nálunk volt, hogy minden ami nyugati az szuper és most nemcsak hogy ők is szuperek lehetnek, hanem még be is előzhetik a Nyugatot... csak mondjuk közsd meg a szerződést, hogy ezután mindig fizetsz valamiért de sohase lesz az tied mert ez lesz tuti menő. Ismerjük ezt, mi is el voltunk ragadtatva valamitől, ha Nyugatról jött. Ezt pedig kihasználják.

Amerikának meg mondjuk ugyanez a hely... Dél-Amerika.

Így lehet, hogy arról hallunk, hogy pl. egy dél-amerikai elnök jó ötletnek tartja, ha ezután kriptóban kapják a fizetésüket az emberek, és juhéj, ők az elsők... beelőzték a Nyugatot, náluk van a jövő már a jelenben és milyen jó nekik. Aztán összeomlik a kriptopiac...

És most itt egy másik dolog amiben dél-amerikaik lehettek az elsők:

"A metaverzumban tárgyalt egy ügyet egy bíróság"

"A testbeszéd értelmezését el lehetett felejteni az első metaverzumos tárgyaláson, ráadásul valaki dinoszauruszként akart ezen részt venni."

"Ebben a hónapban merész dolgot tett egy kolumbiai bíróságmegtartotta az első tárgyalást a metaverzumban. Később újra kísérleteznének a dologgal."

Az is érdekes, hogy a dél-amerikai verziónál az állami tisztviselőket... "győzik meg", hogy az egész országot felirassák valami új forradalomra.

Vajon az emberek is rajongtak érte? Kit érdekel... de amúgy nem:

"A bírónő szerint egyébként alkotmányosan törvényes volt a virtuális tárgyalás, de a nézők 70 százalékának nem tetszett a kísérlet."

Elmondhatják, hogy ők az elsők, de van egy olyan probléma, amit így fogalmaznak meg egyesek:

" A kritikusok szerint azonban olyan illúziót teremtünk, ami azt állítja, hogy a technológia hatékonyabbá teszi a dolgokat – miközben épp az ellenkezője történik."

A bírónő egyébként állítólag elég fura szerzet és biztos nem kapott pénzt ezért az egészért, és tuti véletlen, hogy ő maga elégedett:

"A bírónő maga egyébként elégedettebb volt ezzel,"

Szóval a forradalmak Dél-Amerikába és Ázsiába, esetleg Közel-Keletre mennek... talán ott elég naívak az emberek... vagy elég csak megfizetni egy despotát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr5018073458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása