Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Ez is bejött amit a kocsikkal kapcsolatban jósoltam...

2023. február 16. - GABOR2

Évekkel ezelőtt írtam, hogy az új, negatív trendek az autóíparban, mint pl. felhőre kötött kocsi, önvezetőautó internetkapcsolattal stb.. egy bizonyos akadályba fognak ütközni.

Nevezetesen abba, hogy hagyományosan az újdonságokat először a gazdagok fogják megvenni, magasabb áron, aztán amikor kiforr a dolog tömegessé válik majd.

Viszont mint írtam, a gazdag emberek tájékozottabbak és nem kérnek majd ezekből az újdonságokból, mert veszélyesek rájuk.

És most pont valami ilyesmiről van itt egy cikk:

"Tele vannak hibákkal az EV-töltők, a vezetéssegítő és infotainment rendszerek"

Jaj, hogy az autók rendszerei majd olyan tökéletesen meglesznek írva, hogy a hackerek nem fogják tudni feltörni stb. ... azt hiszem, hogy a cím is megmutatja, hogy nem ez a helyzet... épp ellenkezőleg, átlagnál rosszabb sz@rok.

"A luxusautók tulajdonosai a high-tech műszerfalakra, vezetéssegítő rendszerekre panaszkodnak"

"A J.D. Power tanulmánya és jelentése szerint a luxusautók tulajdonosai egyre csak bosszankodnak a haladó vezetéssegítő rendszerek és a komplex infotainment rendszerek miatt. Ezek ugyanis dugig vannak hibákkal. A J.D. Power szerint ezen rendszerek hibái miatt a luxusmárkák és a tömegmárkák megbízhatósága között elképesztően nagy rés tátong, akkora, amire 34 éve nem volt példa."

A világ megfordult, a korábbi legjobb autók a legmegbízhatatlanabbak:

"Igen rosszul, átlag alatt szerepelt a Mercedes-Benz, a Porsche, az Audi és az Acura is, többek között. "

 Bár a luxusmárkák nagyon koncentrálnak a fejlett digitális tartalmakra és műszerfali funkciókra, de a felmérés szerint ezekben kétszer annyi hiba van, mint a tömegmárkák autóiba épített rendszerekben.

"Az EV-s trendeket tovább nehezíti egyébként sok más tényező is, a J.D. Power például olyan tanulmányából is tett már közzé előzetes adatokat, amely szerint sosem volt még ennyire megbízhatatlan az EV-töltés az USA-ban. Tavaly konkrétan az összes EV-töltési kísérlet 40 százaléka kudarcot vallott "

Ismét kaptak egy jelzést az autóipar szereplői... rossz az irány. Ráadásul nagyon gazdag emberektől. Vajon hallgatnak-e az üzenetre?

Hát nem fogadnék rá... A tragédiának teljesnek kell lennie majd.

 Bónusz:

"Itt a folt a Kia és a Hyundai autóihoz, hogy ne lehessen egy szimpla USB kábellel ellopni őket"

És a KIA még a legmegbízhatóbbak közé tartozik...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6818051068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása