Új tech trendek és egyebek...

ÚJTECHKOR...

ÚJTECHKOR...

Nem évértékelő, visszatekintő

2023. február 08. - GABOR2

Én nem évértékelek, mert eleve egy év nem is adná vissza mi a baj mostanság...

Picit úgy összefoglalom mit nem szeretek...

Először is a blog szellemiségéhez hűen jöjjön elsőnek az ami, hogy úgy mondjam, most még senkit se érdekel:

A digitális állam imádat. Ebből is olyan dolog lesz mint a koronavírus storyból, hogy "jajj mostmár hogy nagy baj lett tudjuk, hogy a világ milyen sebezhető"... igaz előtte is lehetett tudni csak úgy le volt sz@rva. Ja meg ez a koronavírus story elég mesterséges dolog, de remélem átjön a példából mire gondolok.

Mostmár Klaus Schwab kedvenc témája amúgy a világot katasztrofába döntő kibertámadás, most azt jósolták Davosban, hogy két éven belül ez meg is lesz:

"Catastrophic cyber event likely in next two years’: WEF Annual Meeting in Davos"

Szóval lehet hamarosan az amit évek óta nyomok itt a blogon úgymond mainstream lesz... bár valószínű korrumpált módon.

Menjünk tovább...

Igazából a koronavírus előtt is volt pár lépése ami kiakaszhatott embereket, de úgy addig összességében... nagyjából még rendbevoltak a dolgok... mondjuk. Sőt volt pár nagyon jó lépése... ismerjük el.

De aztán a koronavírus jött és elpazarolták 10 év spórolást és tartozás leépítést ( plusz még rá is tettek egy lapáttal )... gazdaságvédelem címszó alatt, de igazából ami folyt nem volt gazdaság védelem... max. csak nyomokban. Az első évről beszélek. Visszaolvashatsz, mert csináltam cikkeket arról, hogy mikre ment el a pénz.

Aztán megtörtént az, hogy Matolcsy besértődése eljutott arra szintre, hogy cselekszik... egyenlő keresztbetesz.

Erről is írtam évek óta. Egyszerűen látszott, hogy baromira, elképesztően féltékeny Varga Mihályra, hogy szerinte ő kap minden dícséretet, meg hogy ő kapja meg az elismerést azért ami őt illetné.

Évekig beszélt róla, meg próbálta a maga kis dolgaival elérni, hogy elismerjék, de láthatólag ez nem elégítette ki.

Ma már ott tartunk, hogy Matolcsy simán bevallja, hogy keresztbe tesz és ez sokba kerül az országnak. Valósággal mérges, hogy még a rombolásáért se kapja meg... az elismerést, a figyelmet. Azért amit jót tett, nem kapta meg szerinte, de már azért is kiakad, hogy a rombolásáért nem kapja meg, hogy Orbán a háborúra fogná a dolgot stb.. Nem, ő elárulja, hogy nem a háború miatt van ez... És tényleg láthatjuk, hogy a többi országhoz képest, akiknek szintén rosszabb, nekünk sokkal rosszabb... vagyis nem lehet csak a háborúra fogni; meg pl. ha zuhan a kereslet, meg minden egyéb hagyományos inflációt növelő dolog csekkolva van és beszámítva és mégis baromira nől... akkor ez valahogy "csinálva van". És Matolcsynál kéne ezt keresni. Matolcsy maga simán büszkén kiáll és elmondja, hogy igen, keresztbetesz a kormánynak és ez sokba kerül az országnak:

"A jegybankelnök szerint a magyar gazdaság válságközeli helyzetben van, megbomlott a kormány és a jegybank gazdaságpolitikai összhangja, és ez sokba kerül."

Orbán azért is merte szerintem elpazarolni a tíz évnyi spórolást, mertha Matolcsy ugyanúgy támogatja a kormány lépéseit mint eddig, akkor megúszta volna a nagy, látványos bajt, de mivel nemhogy segíti, hanem árt neki, hát jönnek a rekord rossz adatok.

Orbánnak ezzel valamit kezdeni kell. Jegybanki függetlenség, meg minden... jogilag nem tud, meg talán az államadósság elinflálása is jól jön neki, de egyszerűen ellenséget hagyni a Jegybank élén... ebből nem lesz semmi jó.

Matolcsy pedig talán tudja, hogy utolsó esély tombolnia, mert sohatöbbé nem fog jelentős vezetőpozicóba kerülni. Ha már nem lesz jegybank elnök, lesznek majd... "illetlen" beszólogatások olyan szinten amik most még nem mehetnek...

Aztán ami nekem még az elfeledhetetlen kategória az ami ment a koronavírus alatt.

Mint például, hogy tömegesen elhallgattattak bárkit aki nem "mainstreamet" nyomta. Nyomta... mert semlegesség, a másik oldal bemutatása is... ezek se mehettek. Ez igazi véleménydiktatúra volt.

És persze a kötelező oltás... vagyis nem kötelező... csak éppen ki leszel rúgva ha nem oltatod magad, ha a cégtulajdonos úgy akarja. És ez már akkor amikor rég lehetett tudni, hogy az oltás nem hatékony.

Ezek jutottak most így eszembe, mint a legrosszabb dolgok amiket tett...

Persze felmerül az, hogy érdemes-e akkor az ellenzékre szavazni.

Én megéltem milyen az amikor az ellenzék van hatalmom és a válaszom az, hogy... nem. Nagyon nem.

Nézzük csak... az ellenzék is lop és nem lopna kevesebbet.

De emellett az ellenzék amikor bajba kerül az ország még rá is tesz egy, vagy több lapáttal a bajra. Közvetlenül mindig "az emberekre" hárít mindent, míg a nagy, külföldi szereplők megkapnak mindent amit kérnek. Orbánék van, hogy enyítik, vagy próbálják enyhíteni a súlyt, vagy nem, de legalább nem nagyon adnak mellé még többet. Az ellenzék... simán. Ja és lesz@rják, hogy ez fáj neked.

Az ellenzékünk egy hálózat része és minden szenvedést rádzúdítana közönyösen és miközben sokan talán az alapvető megélhetésért küzdenének nekik mondjuk a legfőbb bajuk valami LGBT marhaság lenne, amiket azonnal a leginkább updatelve vezetnének be. Az lenne a fontos.

Ja és amellett, hogy rombolnának még ott van az is, amit Gyurcsány mondott az öszödi beszédben... valami olyasmi, hogy ha számolni kell akkor elfogy a tudomány... Magyarán még sz@r szakértők is amellett, hogy ártalmasak is. Emlékszem Gyurcsány alatt folyton ment a káosz, hogy volt hogy akár két napon belül 180 fokos fordulatokat vettek.

Magyarul csak sz@rabb lenne amire leváltanánk Orbánt. Ebben biztos vagyok.

Ami az újakat illeti... igazából van olyan amelyik nem ugyanannak a hálózatnak a része mint az ellenzék? Mindről kiderült, hogy a hálózat kreálmányai, a Jobbikot meg belülről elfoglalták.

Szóval igazából, bár már én is leváltanám... Orbánnál csak jelentősen sz@arabbat látok.

Meg kell oldania Orbánnak a Matolcsy problémát, anélkül nem fog menni.

Látni kell, hogy olyan... mondjuk külső szereplők mint az EU teli vannak olyanokkal akik nem az EU állampolgárok érdekében cselekszenek és hatalmas károkat okoznak nekik. Ezen a magasabb szinten is változás kellene.

Még nem látni kire lenne érdemes leváltani Orbánékat... sajnos. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujtechkor.blog.hu/api/trackback/id/tr6218044228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2023.02.08. 15:06:28

Igazából az emberek is hibásak, például volt egy csomó időközi választás és mindenhol a Fidesz nyert és ezt úgy vette hogy bármit megtehet mert támogatják. Az emberekben lehetne annyi taktikai érzék hogy leszavaznának a számukra második helyen álló pártra, mondjuk a fideszesek a Mi Hazánkra és akkor a Fidesz jobban figyelembe venné az emberek igényeit.
süti beállítások módosítása